Yavuz Bahadıroğlu

Yavuz Bahadıroğlu

Yürek Mektuplar

Yürek Mektuplar

Ayşe/ Bursa;
“Siz sadece ‘Tarihi Sevdiren Adam’ değil, aynı zamanda da ‘Hayatı Sevdiren Adam’sınız. ‘Merhaba Söğüt’ ve ‘Sunguroğlu’ gibi kitaplarınızla tarihi sevdim. Sizinle birlikte ben de ‘Biz Osmalıyız’ diye bağırıyorum. Hayatı tüm olumsuzluklara rağmen sevmeyi sizden öğrendim. Hayatın güzelliklerine dikkat etmeyi sizden öğrendim. Bu arada hemen söylemeliyim ki, ‘Gülü Arayan Adam’ harika bir kitap: Yüreğinize sağlık. Bu kitabı Tüyap Kitap Fuarı’ndan almıştım. Siz de lütfedip imzalamıştınız. Heyecandan teşekkür etmeyi unutmuşum. Lütfen gecikmiş teşekkürlerimi kabul edin.”
• Ben teşekkür ederim Ayşe Hanım, övgülerinize lâyık değilim. Bursa’ya selam.

Serkan Yüregir;
“Yavuz Abi, ben 17 yaşında lise son sınıf öğrencisiyim. Vakit Gazetesi’ndeki yazılarınızı ve kitaplarınızı sürekli okuyorum. Derdim şu: Tarih dersinde anlatılanlarla gerçek tarih arasında çok büyük farklar var. İnanın içim içimi kemiriyor. Bizim tarih öğretmeninin anlattıklar karşısında bunalıyorum. Osmanlı’yı o kadar kötü anlatıyorlar ki, bazen dayanamıyor, müdahale ediyorum. Hoca beni tersliyor. Severek okuduğum bazı yazarlara hocam ‘gerici’ diyor.
“Abi sizden ricam, gazetedeki köşenizde bu ders kitapları üzerine biraz daha durun. Yoksa bu gidişle geleceğimizi karanlık görüyorum.”
• Karanlık görme sevgili Serkan. Tam tersi, gelecek pırıl pırıl aydınlık olacak inşallah.
Yanlışlar olmasaydı doğruların kadr u kıymeti bilinmezdi. Bazı hocalar yanlış yapacak ki, doğru yapan, tarihi dos doğru anlatan hocaların kıymeti anlaşılsın. çok şükür iyi öğretmenlerden tümüyle mahrum değiliz. Allah sayılarını arttırsın.
Bu arada ben de elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Bundan sonraki mektuplarına lütfen masum dualarını da ekle olur mu Serkancığım?

Dilek çağlayan;
“Anadolu üniversitesi İktisat Fakültesi mezunuyum. Yazmayı seviyorum ve kendimi bildim bileli bir şeyler karalıyorum. Daha çok aile, çocuk eğitimi, kadın ve çeşitli sosyal konuları işlemeye çalışıyorum. Tabii tarihin sosyolojik boyutu da ilgimi çeken konular arasında. Bunu bana siz sevdirdiniz. Bu konuda, örnek aldığım en önde gelen isimsiniz. Sizi yıllardır radyo programlarınızdan takib ediyorum. Kitaplarınız başucu kaynağım. Hemen hepsini okudum diyebilirim.
“Şu anda Isparta'da ikamet ediyorum. Hüsn-ü Hat ve Tezhib kurslarına katılıyorum. Daha önceden Ebru kurslarına katılmıştım. Bunun dışında edebiyat ve şiir ilgi alanlarım arasında. Aynı zamanda burada bir yerel gazetede köşe yazılarım yayınlanıyor. Toplumuma faydalı olmak istiyorum. Daha ne yapabilirim?
• Mesela uçabilirsiniz Dilek Hanım; ne diyeyim? Zaten bir koltuğa beş karpuz sığdırmışsınız. Tabii gelişmenin ve olgunlaşmanın sınırı yoktur. Bugünlerinizi beğenmeyeceğiniz günler de gelecektir. Yazmaya devam. Bu arada laf aramızda ben de zaman zaman kendime şiircikler yazıyorum. Şiir insan kalbini yumuşatır, hayata tat ve tuz (gözyaşı) katar.

Nimet Hazıroğlu;
“Hollanda’da yaşıyorum. Hatırlar mısınız bilmiyorum, imzaya gelecektiniz, geciktiniz. İki yaşındaki bebeğim yaramazlık yapınca sizinle görüşemeden ayrılmak zorunda kaldık. Hoş görüşsek de heyecanlanır, herhalde fazla bir şey konuşamazdım.
Bu mailimi okuyup okumayacağınızdan bile emin değilim.
Bir yerlerde bir şeyler yapmak istiyorum. çocuklarımı yetiştirirken, omuzlarıma öyle bir yük biniyor ki, anlatamam. Bir yazınızda annelerin çocuk eğitimine iki saat ayırabildiğini yazdınız. Bana daha az gibi geliyor.
Hocam size bir televizyon kanalında rastladım. Anlattıklarınız benim ifade etmekte zorlandıklarımdı. Sizinle birçok konuda hemfikirim. Mevlâna hakkında tespitleriniz harika idi. Siz sadece tarihi değil, insana insanı da sevdiriyorsunuz.
Bir gün yolunuz bu taraflara düşerse bize buyurun, misafirim olun. Bizi yurtdışındaki aileniz olarak görün. Rahmetli Hasan Nail, Mine Alpay, Emine Şenlikoğlu da bizde misafir olmuşlardı. Evimiz ve gönlümüz size daima açıktır.”
• Allah razı olsun Nimet Hanım; sizi hatırlıyorum, bir pusula bırakıp gitmiştiniz. Bu yüzden özür dileme fırsatım olmamıştı. önce geciktiğim için özür diliyorum. Elimde olmayan sebepler yüzünden geciktim o gün. İnşallah yolum o taraflara düşerse bizzat helâllik isterim. Ama şu sıralar yurtdışı programım yok. Olursa inşallah görüşürüz.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yavuz Bahadıroğlu Arşivi