LütfüOflaz'la Sohbet

LütfüOflaz'la Sohbet

Partisi batmış,Numan Kurtulmuş!

Partisi batmış,Numan Kurtulmuş!

- Lütfü Bey; önceki gün Başbakan Erdoğan’la yaptığı görüşmeden sonra, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’un AK Parti’ye geçmesi kesinleşti. Nasıl yorumluyorsunuz bu durumu?

- Bir zamanlar Numan Kurtulmuş’un genel başkanı olduğu Saadet Partisi, “Tayyip Erdoğan ve arkadaşları ABD’nin, İsrail’in hizmetkarı oldukları için, onların kurdukları AKP iktidara getirildi” diye ağır suçlamalar yapardı. Numan Kurtulmuş HAS Parti’yi kurup genel başkan olduktan sonra da hedef tahtasında yine AKP vardı. “İktidara Harun gibi gelip, Karun gibi gitmeyeceğiz” diyerek AKP’ye yönelik ağır suçlamalar yapmıştı. Numan Kurtulmuş’un yaptığı konuşmalara bakılırsa, AKP kapitalist bir partiydi; oysa HAS Parti kapitalizm karşıtı bir parti olacaktı. “Altta kalanın canı çıksın; ölen ölür” demeyecek; kapitalistlere karşı emekçilerin, yoksulların hakkını savunacaktı. Zenginleşen Müslümanların kapitalistler gibi yaşamasına karşı çıkacaktı. Kısacası, Numan Kurtulmuş HAS Parti’yi kurduğundan beri bu tür görüşleri savundu. Acaba ne oldu da HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’un AKP’ye geçmesi söz konusu oldu? Bir iddiaya göre, Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı olunca, onun yerine genel başkan olmak için Numan Kurtulmuş AKP’ye geçecektir.. Peki ama AKP’de Tayyip Erdoğan’dan sonra genel başkanlık yapabilecek bir tek adam yok mu ki, AKP dışarıdan genel başkan transfer edecektir? Nitekim AKP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem gibi bazı AKP yöneticilerinden, “Numan Kurtulmuş partimize kendisi geçmek istedi” şeklinde tepkisel bir açıklama gelmiştir. Kaldı ki “Tayyip Erdoğan kurduğu AKP’yi girdiği ilk seçimde iktidara getirdi; Numan Kurtulmuş’ta bir liderlik marifeti varsa, o da kurduğu HAS Parti’yi iktidara getirseydi” denmeyecek midir? Ancak sonuçta Numan Kurtulmuş AKP’ye geçecek, belli. Ama Numan Kurtulmuş’un Saadet Partisi ve HAS Parti Genel Başkanıyken AKP hakkındaki ağır suçlamaları da tarihe geçti. Numan Kurtulmuş AKP’ye geçecek idiyse, keşke bu ağır suçlamaları yapmadan önce geçseydi. Partisini batıran, kendisini kurtaran kaptan durumuna düşmeseydi! “Partisi batmış, Numan Kurtulmuş” dedirtmeseydi!
CHP’LİLERDEN BAŞKA
HAPİSTE GAZETECİ YOK!
- CHP yöneticileri ile CHP yandaşı medya, hapishanelerde 100’ün üzerinde gazeteci olduğunu söylüyor. Adalet Bakanlığı bu rakamın abartılı olduğunu açıklasa da CHP’liler hapishanelerde 100’ün üzerinde gazeteci olduğu iddiasını sürdürüyor. Sizin bu konudaki değerlendirmeniz nedir?
CHP’liler “Hapishanelerde 100’ün üzerinde gazeteci var” diyor ama, Mustafa Balbay gibi bir iki CHP’li gazeteciden başkasının da adını ağızlarına almıyor. CHP’liler hapisteki gazeteciler derken ağızlarını Mustafa Balbay’la açıp Tuncay Özkan’la kapatıyor! CHP’li olmayan gazetecilerin adı yok! Sanki CHP’lilerden başka hapiste gazeteci yok! Medyanın sayfalarında, ekranlarında hep Mustafa Balbay gibi bir iki CHP’li gazetecinin isimleri. Medyanın ekranlarında, sayfalarında hep Mustafa Balbay gibi bir iki CHP’li gazetecinin haberleri. Peki nerde hapisteki diğer gazeteciler? Nerde onların durumunu yansıtan haberler? Medya sayesinde, örneğin Mustafa Balbay öksürse haberdar oluyoruz. Ama medyanın, CHP’li olmayan hapisteki diğer gazetecilerin durumuyla ilgili haber yaptığını hiç görmüyoruz. Hapisteki diğer gazetecilerin adı yok mu, aileleri yok mu, sorunları yok mu? Böylesine bir ayrımcılık olur mu? Hapisteki gazeteci CHP’li olunca, medya onun durumunu adeta gözümüzün içine sokuyor. Ancak hapisteki gazeteci İslamcı, sosyalist, BDP’li olunca, medya onun durumunu görmezliğe geliyor. Mesela CHP’li gazeteci-yazar Mustafa Balbay 3 küsur yıldır hapiste yatıyor; ama İslamcı gazeteci-yazar Salih Mirzabeyoğlu da 14 yıldır hapiste yatıyor. Peki medya Salih Mirzabeyoğlu’nun durumunu niçin hiç gündeme getirmiyor? Onun “28 Şubat darbe döneminin mahkemesi beni hukuksuz yargılayıp hapse attı” şeklindeki isyanına niçin hiç kulak vermiyor? Medya niçin onun adını hiç anmıyor? Medya onun adını anmadığı gibi, hapisteki sosyalist gazetecilerin de, BDP’li gazetecilerin de adını hiç anmıyor. Anlaşılan gazetecinin CHP’lisi medyanın gülü! CHP’li olmayan gazeteci ise medya için ölü!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
LütfüOflaz'la Sohbet Arşivi