Engin Ardıç

Engin Ardıç

Size kadın aday buldum

Size kadın aday buldum

Hatırlarsınız, DSP diye bir parti olacaktı... Önceki seçim arifesi, Deniz Baykal bunlara bir laf mı etmiş ne, DSP başkanı dedi ki: "İktidara geleceğimizi anladı da onun için böyle konuşuyor!"
Sonra da "Türkiye bir mizah cennetidir" diyenlere şaşarlar.
Komik-i şehir Kel Hasan Efendi misali komik-i ülke Kemal Bey de durup durup ilginç inciler yumurtluyor. Geçen gün şey demiş mesela, "Tayyip Erdoğan'ın memleketi idare edemeyeceği ortaya çıktı" demiş.
Başka bir şey daha demiş... Bu önemli... "Yirmi birinci yüzyılın Türkiyesi'ne bir kadın cumhurbaşkanı niçin yakışmasın?" demiş.
Çok haklı.
Haklı da, nerede o hanımefendi?
Seçimi AKP'nin kazanması muhakkak olduğuna göre acaba Hayrünnisa Hanım'ı mı Emine Hanım'ı mı kastediyor? Sanmam. "Kendi tarafından" bir hanım olsa gerek özlediği... Aday gösterecek. Hem Atatürkçü, hem sosyaldemokrat, hem sosyal liberal bir hanım, sosyalistlerle de dirsek temasında...
Kadından vazgeçtik, öyle bir erkek varsa öpsün başına koysun. Ama bir aday bulmak da şart, son umutları gelip buna bağlandığına göre.
Hay Allah, Afet İnan hayatta olsaydı iş kolaydı... Ya da Sabiha Gökçen...
Ama ne yazık ki Türkan Saylan da toprak altında, Mina Urgan da...
Muazzez İlmiye Çığ desen, yerinden kalkamıyor, yaş 98.
Gene benzer nedenlerle Safiye Ayla da, Bedia Muvahhit de konu dışı, ama belki Müzeyyen... Müzeyyen Senar...
Lakin onda da yabancı dil yoktur sanırım. Kılıçdaroğlu bir cumhurbaşkanında yabancı dil bilme şartını öngörüyor. (Ahmet Necdet Sezer de Afyon Lisesi'nde bülbül gibi İngilizce öğrenmemiş miydi?) Ne yapmalı?...
Ne yapmalı?... Mustafa Sarıgül çok iyi Romence bilir, ayrıca Moldavya ve Ukrayna uzmanıdır... Dr. Ali Nihat Mındıkoğlu'na gönderip ameliyat ettirsek?
Doğrusu bendeniz Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçiminde Sayın Profesör Mehmet Haberal'ı aday göstereceğini sanmıştım önceleri... Lakin hocanın "içeriden çıkamama" tehlikesi belirince doğrudan Süleyman Demirel'i önermiştim. Dolambaçlı yollara ve aracıya gerek yoktu.
Fakat "kadın isterim" deyince...
Basın sazanları hemen üstüne atladılar tabii, "eldeki insan malzemesini" bu açıdan şöyle bir taradılar, aday yumurtluyorlar: Deniz Ülke Arıboğan, Emine Gürsoy... Nereden çıktıysa Meral Akşener... Elbette Şafak Pavey, hatta Emine Ülker Tarhan... (Nur Serter'in ne eksiği var yahu, nedir bu hanımla alıp veremediğiniz?)
Galiba daha da uygun adaylar, İnönü'nün kızı Özden Toker ya da torunu Gülsün Bilgehan.
Nasıl olsa Çankaya da yabancı yer değil...
Bu sıcakta bu serinletici oyuna ben de katıldım, haddim olmayarak en iyi adayı, ideal adayı buldum:
Küçük Ülkü!
Sayın Ülkü Adatepe, her Kemalist'in hiç gözünü kırpmadan oyunu bastıracağı tartışmasız tek aday olacaktır. Nasıl olsa Çankaya da yabancı yer değil, Florya da.
Aman aman, geri aldım, neme lazım, sonra kaybedince "Atatürk yenildi" derler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Engin Ardıç Arşivi