Engin Ardıç

Engin Ardıç

Ernesto Kemal

Ernesto Kemal

Bir de adamı beğenmezsiniz, delegelere "yoldaşlar" diye seslenmiş.
Konuşmasını da "ben yanmasam, sen yanmasan, biz yanmasak nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa" diye bitirmiş.
Sosyal liberal...
Üstelik Hegel'in "Zeitgeist" kavramını da biryerlerden duymuşluğu var (herhalde Zülfü Livaneli'den)... Hani, İlker Paşa'nın Adorno ve Horkheimer'i duymuşluğu gibi (onun kaynağını bulamadık, Almanca bilen bir kurmay subay olabilir.)
Kurultayda "gün doğdu hep uyandık, siperlere dayandık" marşı söylenmiş. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan, Ernesto Che Guevara ve bu arada İsmet İnönü ve Bülent Ecevit resimleri sergilenmiş.
Ramazan geliyor ya, "yeni bir çorba tarifi" olsa gerek.
Partinin bu kafayla seçimde oy yerine hangi marka kol saatlerinden biriktireceğini merak eden, etsin varsın.
Bu arada, Silivri tutuklularını kurtarmaya çalışırken "faşizme karşı omuz omuza" sloganı da atan sevimli çorba, bir omuz da "Zaytung" adlı Internet sitesinden yedi. Zaytung, biliyorsunuz, sanal ama Türkiye'nin en iyi mizah dergisi... Bu sitenin "haberlerinden" yapılan bir derleme kitap halinde de çıktı, sakın kaçırmayınız.
Bakınız ne yazmışlar:
"Tam olarak ne kurultayı yaptıklarını bilmeyen bir grup CHP'li yine Zülfü Livaneli şarkıları dinlemek için toplandı..."
Bir il başkan yardımcısı, "yani kurultaylar da olmasa görüşemeyeceğiz inanın, o yüzden ben CHP'nin böyle sık sık kurultay toplamasını çok olumlu buluyorum, insan eşini dostunu görüyor, hasret gideriyor, kısmet olursa ben bugünkü kurultayda pazar günü hep beraber pikniğe gitmek için bir önerge vereceğim" demiş...
Başka bir delege de, "şimdi bu olağan kurultay, o yüzden nispeten daha sıkıcı gelebilir size, bir de olağanüstü kurultayları görün, gerçekten olağanüstü" diyor.
Partinin bir kadın kolları üyesi de, "valla demokrasi, değişim, özgürlük, eşitlik, ilericilik gibi beş-altı kelime var, zaman zaman onların yerlerini değiştirerek yeni bir kurultay ismi buluyoruz" şeklinde konuşmuş. Bu bayan ayrıca demiş ki, "parti içi diyalogun sağlanması için tüzüğümüz Windows'dan daha çok güncellenir hale geldi..."
Daha da komik şeyler yazayım mı?
Bir amigo yazara göre CHP bu kurultayla "Tanrı parçacığını" arıyormuş.
Bir CHP'li de kurultayda "devrimi Antalya'dan başlattık" pankartı açmış (Antalya il başkanının adı Devrim'miş!)
Parti içi muhalefetin önderlerinden İsa Gök (hizip yok, kanat varmış) "keşke her hafta kurultay yapılsa" demiş. (Zaytung bir şey biliyor ki yazıyor.)
Konuyla doğrudan değil, dolaylı olarak ilgili ama, izin verirseniz Zaytung misali bir gırgır haber de ben yumurtlayacağım...
Acar muhabirimiz Silivri kıyılarından bildiriyor: Son konserinde "ne Silivriler geldi geçti ama şarkılarımız dimdik ayakta" diyen Zülfü Livaneli'nin "yiğidim aslanım burada yatıyor" şarkısını Silivri'de kimin üstüne alındığı araştırılıyor!
Yeter. Bu sıcakta onlarla daha fazla uğraşamam.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Engin Ardıç Arşivi