Arslan Tekin

Arslan Tekin

Karakter tartışması

Karakter tartışması

Dün, bir yazarın “Yahudi karakteri”ne dair bir makaleye çok içerlediğini ve kızgınlığını aşırı bir tepkiyle dile getirdiğini yazmıştım. Kızgın yazar Roni Margulies, “komünist” ideolojiye inanmış ve bunu bayraklaştırmıştır. Aynı zamanda siyasetin de içindedir. Neo İslâmcılarımız da ona pek itibar ederler, konferanslarına çağırırlar. “Ateist” ve “anti-semitist”tir. (Öyle diyor!)

Roni, doktora yaptığına göre, ilmî metodu biliyordur. Makaleyi yazana kızgınlığını ilmî dayanaklar çerçevesinde vermeliydi. Hissiyatını öne çıkarmıştır.

“Yahudi Karakteri (Tarihî ve Sosyo-Psikolojik Bir Yaklaşım)” başlıklı makale Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi dergisinin 9. sayısında 2000 yılında çıkmış, Roni yeni haberdar olmuş. Üstelik Dr. Süleyman Sayar’ın yüksek lisans tezi de aynı konuda: “Kur’ân’a Göre Yahudiler ve Dinlerine Karşı Tavırları”. Araştırıcı, muhtemelen, tezinden hareketle bu makaleyi yazmış.

Bir internet sitesi Roni’yi konuşturmuş:

“Söz konusu makaleyi okuyunca üniversite dekanı da herhangi bir okuyucu da ‘ne var ki bunda’ diye düşünüyor. ‘Türkiye’de yaygın ırkçılık da tam böyle bir şey, yani ırkçı olduğunun farkında olmayan bir ırkçılık. Beni asıl rahatsız eden bu. Mesela beni MHP’nin ırkçılığı bu kadar rahatsız etmiyor, çünkü o ırkçılık yaptığını bilerek yapıyor. Ama ‘bilimsellik’ kisvesi altında yapılan ırkçılık çok daha vahim.
‘Mesela makalenin kaynakçalarında siyon liderlerinin protokolleri de var. Bu belgenin sahte olduğu tüm dünyada bilinen bir şey, hatta kimin yazdığı bile belli. Tüm antisemitik belgelerde bu kaynakça kullanılır.’

Margulies, 19. Yüzyılda Avrupa’da siyahlara karşı ırkçılığın da kafatası ölçümleri gibi yöntemlerle ‘bilimsel’leştirildiğini, Darwin’in kuzeni olan Francis Galton’un öncülük ettiği öjenist hareketin ‘insan neslinin ıslahı bilimi’ni ortaya çıkardığını da hatırlatıyor.

‘Yazım üzerine birçok dindar müslüman okurdan e-posta aldım. ‘Roni bey sakın üzülmeyin, İslam’da böyle bir şey yoktur” diyerek tepki gösterdiler.” (kehaber.org)

Bu açıklamada Roni durup dururken MHP’yi katıyor işin içine... Marxist şablonculuğu!

***

Dr. Süleyman Sayar, Yahudiler hakkında, dün verdiğim olumsuzlukları sıralarken önce kişilik ve karakter tahliline girişiyor. Sonra millî ve sosyal karakterler üzerinde duruyor. Daha sonra “Bir toplumun karakterini zihniyetinden ayırmak mümkün değildir.

Millî karakterin arka-plânında ‘millî’ diyebileceğimiz bir realiteyi düşünmek yanlış olmasa gerektir” diyor ve “zihniyet”i izah ediyor. Ardından asıl konuyu işliyor. Yahudi tarihi, Yahudi Zihniyetinin Kaynakları, Kur’an Açısından Yahudi Karakteri... ara başlıklarıdır.

Anlayacağınız, araştırıcı bir makalede olması gereken unsurları tek tek ele almış.

Yukarıda Roni’nin açıklamasında “Birçok dindar Müslüman Roni Bey sakın üzülmeyin, İslam’da böyle bir şey yoktur’ diyerek tepki gösterdiler” diyor ama Dr. Sayar, bütün delillerini Kur’ân’dan ve Tevrat’tan getiriyor.

Bütün bilgileri sıraladıktan sonra bir sonuca varıyor. Yarın konuya devam edeceğim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arslan Tekin Arşivi