Arslan Tekin

Arslan Tekin

Türk milliyetçiliği neymiş!

Türk milliyetçiliği neymiş!

Dün, Türk milliyetçilerinin literatüründe “Rusçu” diye adlandırılan “komünist” şair-yazar Ataol Behramoğlu’nun yazısını, altına imza atacağım bir yazı diye vermiştim ve bugün izafi olarak, “Çinci” diye vasıflandırılan bir parti başkanının Türk milliyetçiliği hakkındaki görüşünü vereceğimi belirtmiştim.
İşçi Partisi Başkanı Doğu Perinçek hâlen “Ergenekon” davasından mahpus.
Çok önemsediğim bir kitabı var: “Perinçek-İsviçre Davası ‘Ermeni Soykırımı’ Yalanı AİHM’de”.
Doğu Perinçek, “Ermeni soykırım iddiaları emperyalist bir yalandır” dediği için İsviçre mahkemelerinde muhakeme edilmiştir. O muhakeme sırasında ben de Perinçek ve arkadaşlarıyla, bir gazeteci olarak, Lozan’daydım ve olup bitenleri dört gün köşemde yazdım.
Perinçek, Lozan’da mahkûm edildi. Çünkü İsviçreliler, “Ermeniler soykırıma uğramamıştır” diyenleri cezalandırıyor. Bu Ermeni Diasporasının bir zaferidir. İsviçre’nin kararını Perinçek Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıdı... Bugün yarın kararın çıkması lâzım.
Burada dünkü yazıya bağlı olarak, “bilimsel sosyalist” [komünist] (mahkemedeki sözüdür. s. 22) Doğu Perinçek’in, Türk milliyetçiliği hakkındaki görüşlerini vereceğim.
Bakın Türk milliyetçiliğini nasıl değerlendiriyor:
“Türk milliyetçiliği ırkçı değildir. Türkler bir etnik grup değildir. Bilimsel açıdan bakarsak, Türk ırkçılığının temelinin olmadığı da görülür. Bugün Pasifik Okyanusu’ndan Atlas Okyanusu’na kadar uzanan alanda yaşayan halkların hepsi Türklerle şu veya bu oranda akrabadır. Hatta Amerika’da bile akrabalarımız bulunmaktadır. Türkler dünyanın en geniş alanlarına yayılmış kavimlerdir. Her yerde karışmış ve kaynaşmışlardır. Türk imparatorluk kültürü, aslında çok geniş bir coğrafyadaki halkları bir arada yaşatma kültürüdür. Irkçılığın böyle bir tarih ve böyle bir zeminde tutması mümkün değildir.
Türkler etnik bir grup değil, büyük bir millettir.
Türkler’in, Müslümanlığı kabul eden Ermenileri kendilerinden görmeleri de, ırkçılığa ne kadar yabancı olduklarını gösterir. Birinci Dünya Savaşı sırasında 400-600 bin arasında Ermeni’nin Müslüman olduğu bilinmektedir. Türkler onları bağırlarına basmışlardır. Evlenmişlerdir. 70 milyonun içinde Ermeni kökenli veya Ermenilerle karışmış olanların sayısı 6-7 milyona kadar ulaşmış olmalıdır.
Eğer Türkler ırkçı olsaydı, onları bağırlarına basar mıydı? Hitler bunu yapar mı?” (s. 40)

***

“Türklük”ten vazgeçersek PKK’yı caydırırız ahmaklığına düşenler genlerimizle oynamaktadırlar!
Yeni Anayasa isteyenler ve kendilerini yalnız “Müslüman” veya “İslâmcı” diye niteleyenler, “bölücüler”in, Türk düşmanlarının, Türkiye üzerinde emelleri olanların değirmenine su taşımaktadırlar.
“Komünistler” bile “Türk”, “Türk milliyetçisi” tarifinde gerçekleri ortaya koyarlarken, “muhterem İslâmcılarımız” Kur’ân’a bile karşı gelerek “Türk”le hesaplaşabilmektedirler.
“Türk”e sahip çıkan komünistler mi daha “inançlı”, “Türk”ü silmek isteyen “İslâmcılar” mı?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Arslan Tekin Arşivi