Arslan Tekin

Arslan Tekin

Bekir Bozdağ'ın itirazı

Bekir Bozdağ'ın itirazı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ aradı.
Önceki gün okumuşsunuzdur, Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ’ın Yozgat-Yerköy’de şehit cenazesi töreninde protesto edildiğini yazmıştım. Bu haber birçok gazetede çıktı, televizyon kanallarında da çok kısa, bir grubun protestosu olarak verildi. Ama ayrıntı bendeydi; çünkü, uzman çavuş İbrahim Yıldız’ın cenaze töreninde ben de vardım.
Gözümle görmesem, kulaklarımla işitmesem ve hemşehrilerimi tanımasam, ben de “Bir grubun tavrıdır” derdim.
Protestonun iki sebebi vardı: Birincisi Bakan Bey’in cenaze namazının da kılınacağı tören alanına bayağı geç gelmesi ve herkesin namazı kılmak için Bozdağ’ın beklendiğini düşünmüş olması... İkincisi hükûmetin “açılım” diyerek PKK’ya tavizkâr tutumunun halkın zihninde yer etmesi... En ufak vesilede öfke açığa çıkıyor.
Bekir Bozdağ Bey, konuşmamızda “Yerköy halkı beni sever” dedi. Kendisini biz de severiz. Elbette halk da sever. Ancak cenaze töreninde durum farklıydı.

***

Bekir Bey, “Cuma namazını kıldım hemen alana geldim. Kimseyi bekletmedim” diyor.
Alandaki çok insan değişik camilerde namazlarını kılıp geldiler. Kaldı ki, Bakan Bey, alana üç dakikalık mesafedeki yeni yapılan camideymiş. Ama aradan yarım saat geçti, cenaze namazı kılınmadı... Cenaze ambulanstan çıkarılmış, yüksek bir yere konmuştu. Bu kadar beklenince naşın taaffün edebileceği aklıma geldi.
Cuma namazı kaç rek’at? 4-2-4 (isterseniz)-4-2 (yine son altı rek’at isterseniz). Cenaze töreni olduğu için hutbe uzun tutulmamıştır.
Hakikaten Bekir Bey yarım saat neden yoktu? Doğru alana geldiğini söylüyor ama herkes şahittir; çok zaman geçmişti.
Bekir Bozdağ Bey, protesto edenlerin Ankara’dan başka yerlerden geldiğini söyledi.
Böyle törenlerde Ülkücüler hassastır. Protestoda aktif olanlar ve büyük bayrak taşıyanlar da Ülkücü gençlerdi.
Gördüğümü söylüyorum: Protestoyu o gençler başlatmadılar. Alanın değişik yerlerinden itirazlar yükseldi. Sonra gençler daha düzenli sloganlar attılar.
Protesto için Ankara’dan niye gelsinler ki... Beklemek insanları çıldırtmıştı... Törenin “ulvî” ve “uhrevî” anlamının dışına çıkılmıştı.

***

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın hassasiyetlerini ve açıklamalarını göz önünde tutarak ayrıntıya girdim.
Şehit cenazesi töreninde insanlar duygu yüklüdür. Yalnız bir tarafta ağlaşan şehidin ailesi, diğer tarafta memleketin hâlini düşünen insanlar...
Kim nerede hata yapıyor ve bu iş bu kadar uzuyor? İster istemez mevcut hükûmet itham altındadır. Madem ki halk sana rey verdi, terörü bitirmeli, ülkeyi birlik içinde esenliğe çıkarmalısın!
Her şehit cenazesi, hükûmetin beceriksizliğini gösterir. PKK’ya taviz vermese, kararlı tavır sergilese bu kadar çok cenaze gelir mi? Sadece Yerköy gibi bir ilçede şehit sayısı 30’un üstünde! Halkın düşündüğü bu ve protestonun asıl sebebi de bu... Bekir Bozdağ’ın şahsıyla alâkalı değil!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Arslan Tekin Arşivi