Arslan Tekin

Arslan Tekin

İçimizdeki 'kaçaklar'!

İçimizdeki 'kaçaklar'!

Bir alıntı yapacağım. Önce bir izah:
Star gazetesinden Elif Çakır “İçimizde başka “kaçak”lar var sayın Cerrah!” demiş. Ekranlarda Osmaniye Valisi Celâlettin Cerrah’ın, kendisine kaçak çay içmesini teklif eden çaycıya çıkışmasını biliyorsunuz. Kaçak çay içerek PKK’ya destek verildiğini söylemişti. Elif Çakır, C. Cerrah’ın bu “kaçak çay” çıkışışından hareketle, içimizdeki başka “kaçaklar”dan bahsediyor. Bu “kaçaklar” önceki gün yazdığım, cephenin gerisinde PKK’ya moral veren, halkın öfkesini kabartan sol liberaller... Bulunduğu yer itibarıyla Elif Ablamız “İslâmcı” geçinenlerin desteğini sıralamamış... Olsun. “O cenah” (Ak Parti hükûmetine gönüllü/mecburî destek verenleri kastediyorum.) cephe gerisinde olup bitenlerin farkına vardı ya!..( “Habervaktim.com”un mücadelesini hatırlatmak hakşinaslık olur.)

***

Elif Çakır, şimdi köprüleri atmış, hiç çekinmeden çok açık yazmış:
“Kafalarında kaçaklar oluşmuş, aymaz bir şuursuzluk içerisinde olan solcu aydınlarımız ve demokratlarımız, liberallerimiz var maalesef.
Eli silahlı canilere ‘iyi çocuklar’ diyenler, dağlar özlenir diye destan yazanlar, ‘biraz fazla kaçtı yaptıklarınız, istenmeyen zaiyatlar oluştu’ diyenler, ‘ben olsam silah bırakmam’ diye akıl verenler... En aklı başında bildiğimiz, “PKK’nın son dönemde yaptığı etkinlikler” diyebiliyor mesela.
Bizim ‘kaçak’larımız ‘bu kadarı da biraz fazla oldu canım ama aslansın yiğitsin, haydi bre’yazıları yazıyorlar. Halkımız da biraz saf ya, PKK’ya yandaşlıkları anlaşılmasın diyerek ayıp olmasın babında arada bir de eleştiri yazıları döktürüyorlar.(...)
Dün işçileri, köylüleri kullanan solcu aydınlar, soldan hepten umutlarını kestikleri için bugün Kürtleri kullanıyorlar, nefret ettikleri AK Parti’ye karşı. Dün nefret ettikleri PKK’ya, ‘AK Parti gitsin de nasıl giderse gitsin’ şuursuzluğu içerisinde bugün direnç sağlıyorlar. PKK sevgisi filan değil, düpedüz AK Parti düşmanlığı yapıyorlar.
Güya Kürt halkının haklarını savunuyorlar. / Yani sayın Cerrah, PKK desteğini ‘kaçak çay’dan almıyor, kaçak çay halledilir, mesele başka ‘kaçak’ zihinlerde ve PKK asıl desteği, cesareti bunlardan alıyor.” (Star, 2 Eylül 2012)
“Dün işçileri” diye başlayan paragrafa gelene kadar Elif Çakır’la tam mutabıkım...
Elif Ablamızın son cümlelerine itirazım var... Bir ara içlerinde olduğu ve hatta gazetelerinde yazdığı PKK destekçisi sol liberal tayfa PKK’dan hiç nefret etmemiştir. Başta, PKK’ya ses çıkarmadığı ve hatta mutabakat zemini aradığı için, Ak Parti’yi nasıl desteklediğini, R. T. Erdoğan’ın o tiplerle bir araya geldiği Ankara toplantısını ve “PKK açılımı”nın başlatıldığı Polis Akademisindeki skandalı hatırlayın!)
Bir itirazım da “Kürtler” diye genellemeye... Liberallerin destekleri sadece PKK’yadır.
Halkımız “cephe gerisi”ni biz gazeteciler ve yazarlara teslim etmiştir. Hep beraber “PKK’lılara moral verenler”i fâş etmeliyiz!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arslan Tekin Arşivi