Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Nefret suçu!

Nefret suçu!

Bu suçu tanımlamak kolay değil.
Benim hakkımı helal etmeme hakkım olduğu gibi, nefret etme hakkım da var.. sitem etme hakkım da var, gerektiğinde isyan etme hakkım da..
Dinler “nefret suçu” denen şeye muhatap olabildiği gibi, dinin kendisi de nefreti örgütler bazı durumlarda. Şimdi düşünün, Luther, Türkleri Gog-Magog soyundan yani Yecüc Mecüc taifesinden görür.. Hz. Nuh’un 3 oğlundan biri olan Yafes cin taifesinden biri ile akrabalık kurmuş, Türkler Yecüc Mecüc’ün üvey kardeşleri. Ergenekonda demir dağı eritip çıkarken, Yecüc Mecücleri seddin arkasına hapsederler. Bu olay Kur’an-ı Kerim’de Zülkarneyn kıssasında anlatılır. Olay takriben MÖ 350 yıllarında gerçekleşmiş olması gerekir.. Bush Irak’a gönderdiği birliğe “Mesihin Ordusu” diyordu. Yani o ordu onlara göre Deccal’i temsil eden “Anti hrist”le savaşacaktı.. O kendi kitaplarında bizi ifade eder..
Ya da bugün piyasadaki Tevrat’ta yer alan lanetleri ne yapacağım. Tevrat’ı toplatmak gerekebilir o zaman.. “Soyunu sopunu sağ bırakmayacaksın” der.
Bizimkilerin Karkat ağacı rivayeti var bir de. Yahudilere karşı da inanılmaz öfke ve nefret yüklü iddialar sözkonusu..
Ebussuud efendinin fetvalarını bile toplatmak zorunda kalabilirsiniz o zaman. Mehmet Akif’in Safahat’ını bile. Rafizilerle ilgili ifadelerinden dolayı mesela! Necip Fazıl’ın Gençliğe Hitabesi. Bursa Nutku Mustafa Kemal’in, vs vs.. “Ümmet Leşi”nden söz eden “Cumhuriyetin 10. Yıl albümü”nü ne yapacağız..
Kimi Selefilere göre, birçok Sufi Müşriktir. Şiilerse Mürted. Bagi.. Genel olarak belli grubta toplanan Avami Şiilere göre Sünniler genel olarak Yezidi kategorisindedir. Onlara göre tek bir İslam vardır, o da Şiadır, onun dışındakiler sapmadır.. Sünnilerin, Selefilerin Şiilere bakışı ya da Sufilerin Selefi ve Şiilere bakışı da, birçok kesim için “nefret söylemi” kategorisine girecek söylemler içerir.
Bunu görelim.
Dinsizlerin dine karşı nefret söyleminden daha çok, dini toplulukların, birbirleri hakkındaki nefret söylemini ne yapacağız.. Budistler bizimkilerin gözünde putperest. Hindular zaten ineğe tapıyor. Aya-yıldıza tapanı var, Şeytana tapanı var daha. Ruha tapanı var.. Onu da geçelim, bir dinin kendi içindeki söylemlerine bakalım isterseniz bir de.. Mezhep farklılıklarına bir de ideolojik ve politik, etnik ayrılıkları ekleyin bakın ne oluyor? Bir kısım Rabbi Yahudi, İsrail’e karşı İran’la el sıkışmaya varacak kadar İsrail karşıtı. Onlara göre İsrail Koşer değil!
Protestan, Katolik ve Ortodoks ayrışması, mezhebi bir ayrışmanın çok ötesinde. Peki Protestanların kendi içlerindeki farklılıklarını ne yapacağız. Katoliklerin kendi içindeki o şövalyeleri, tarikatları filan. Onu da geçelim, Ortodoksların kendi aralarındaki farklılıkları.. Mormonlar, Yehovisler, bir birlerleri hakkında çok mı ılımlı bir dil kullanıyorlar?
“İşte kavm: Dişi arslanlar gibi kalkıyor ve kendisini arslan gibi kaldırıyor. Şikarını yiyinceye kadar, Ve öldürülmüş olanların kanını içinceye kadar yatmıyacaktır...”
SAYILAR BAB 23 AYET 24 “Rab şöyle diyor: Kalkın, Kedara çıkın ve şark oğullarını helak edin.” YERMEYA BAB 49 AYET 22 “Suriyelileri bitirinceye kadar onları Afekte vuracaksın.” KRALLAR BAB 13 AYET 17 “Elin seni sıkıştıranların üzerinde yükselsin ve bütün düşmanların kesilip atılsınlar.” MİKA SURESİ BAB 5 AYET 9 TEVRAT SAYFA 878 “(Düşmanlarını öldüreceksin onlara sahip çıkan olmayacak) Ve gömülmeyecekler, toprağın yüzünde gübre gibi olacaklar; leşleri de yerin canavarlarına ve göklerin kuşlarına yem olacaklar.” YERMEYA SURESİ BAB 26 AYET 4 SAYFA 739 “Onları kasaplık koyunlar gibi ayır ve öldürme günü için onları hazırla.” YERMEYA SURESİ BAB 12 AYET 3 S 736 “Hem yiğidi, hem kızı, emzikteki çocukla, ak saçlı adamı, dışarıdan kılıç ve içeriden dehşet telef edecek. Hasımlarından öç alacağım. Ve benden nefret edenlere ödiyeceğim.” TESNİYE SURESİ BAB 32 AYET 25 Sayfa 211 “İşte şimdi bildim ki, bütün dünyada Allah yoktur, ancak İsrail’de vardır.” 2. KRALLAR SURESİ BAB 5 AYET 15 Sayfa 373 “Yahudi olmayanın kanını akıtmak Allah’a kurban sunmaktır.” TALMUD
Bir de şunu düşünmek gerek. Artık internet var.. Bunları kalıcı ve etkili bir şekilde yasaklamak mümkün değil. Peki yapanın yanına kâr mı kalsın. Hayır da, bu işi çok da abartmamak gerek.. Toplumun tahammül sınırları genişlemeli.. Aslında herkes “ötekiler” hakkında çok da hayırhah şeyler söylemiyor..
Hangi solcu Amerikalılardan hoşlanır. Sanki herkes kapitalistmiş gibi.. Ya da sağcıların gözünde “komünistler Türk aleminin en büyük düşmanı” değil mi, Mustafa Kemal’e atfen söylenen sözde “her görüldükleri yerde ezilmeleri” öğütlenmiyor mu idi? Kahrolsun komünistler, kahrolsun faşistler, kahrolsun komünistler sloganları bitirilebilecek mi?
Bir yanda kafirler, öte yanda Masonlar. Bir yanda irtica, öte yanda haçlılar.. Biri çıkar Kur’an-ı Kerim’deki “O kafirleri gördüğünüz yerde öldürün” ayetini suç kapsamına sokacak olursa ne yapacağız..
Birileri Şeytana tapıyor diye biz Şeytan taşlamaktan vazgeçmeyeceğiz.. Ya da Birileri ineğe tapıyor diye inek kurban etmekten de vazgeçmeyeceğiz.. Başkaları da ineğe tapmaya ve Şeytanı takdis etmeye devam edecek birileri.. Bir “Tebbet yeda” diyeceğiz, birilerine beddua da edeceğiz.. Şeytanı ve aklını Şeytana satanları lanetlemeye de devam edeceğiz.
Bir arada yaşamayacaksak, sabırlı olmamız ve sabrı tavsiye etmemiz, İnsanların suçu ve günahı ne olursa olsun, adaletten vazgeçmemeyi öğrenmemiz, birbirimizi anlamaya ve dinlemeye çalışmamız, tahammüllü olmamız gerek. Hoşgörü değil tahammül..
Ve sevgimiz nefretimizden, merhametimiz gazabımızdan büyük olmalı. Affetmeyi bilmeliyiz.
Nefret söylemi üzerine öyle şeyler yazılıp çiziliyor ki, bunları yazmadan edemedim..
Selâm ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Abdurrahman Dilipak Arşivi