Faruk Köse

Faruk Köse

Yahudi ile dost olmak mümkün mü?

Yahudi ile dost olmak mümkün mü?

Yahudiler “antisemitizm”den, insanların “Yahudi düşmanı” olmalarından yakınırlar. Ama bir kez olsun, “acaba bu insanlar niçin bize düşman” diye sormazlar. Akıllarınca alemin kralları ya, birinci sınıflar ya, diğer herkes onlara hizmet etmek için yaratılmış ya; niye sorsunlar ki?


Onlar sormazlar ama ben söyleyeyim: Bu kadar melanet işlerseniz, insanların size dost olmasını bekleyemezsiniz. Sayısız melanetlerinizden bazılarını hatırlatayım isterseniz. Önce kadın, çocuk, bebek, yaşlı, sivil-asker ayrımı yapmadan işlediğiniz katliamlarınıza örnek verelim:

22 Temmuz 1946’da Kral Davud Oteli’ne saldırıp 96 kişiyi; 9 Nisan 1948’de Deir Yasin Köyü’nde 254 Filistinliyi öldürdünüz. 9-18 Temmuz 1948’de İzak Rabin’in açık emirleriyle yaptığınız Lida katliamında 10 günde 60.000 kişiyi zorla evinden çıkarttınız; el-Tira, Tantoura ve Hayfa katliamlarında da yüzlerce Filistinli sivili öldürdünüz. 29 Ekim 1948’de Davayima Köyünde 70 kişiyi, 29 Ekim 1948’de Safsaf Köyünde 70, El-Halil’deki Davayima Köyü’nde 80 Filistinliyi öldürdünüz.

1953’te Ariel Şaron komutasında Batı Şeria’daki Kibya Köyü’ne saldırıp 67 kişiyi katlettiniz. 1956’da Kufr Kasem Köyünde 49, Samu köyünde 18 Filistinli’yi öldürdünüz. 1968’de uçaklarla 15’ten fazla Filistin köyüne havadan Napalm bombası yağdırıp 56, İrbid şehrinde ise 30 kişiyi öldürdünüz.

1970’te Mısır’daki Sha’a eyaletinde bir okulu bombalayıp 46 çocuğu, Mısır sınırındaki fabrikayı bombalayıp 70 işçiyi öldürdünüz. 1971’de Suriye’yi bombalayıp 200 kişiyi katlettiniz. 19 Şubat 1973’te Libya uçağını düşürüp 107 yolcu ve mürettabatı öldürdünüz.

1982’de Ariel Şaron’un komutasında girdiğiniz Lübnan’da Falanjistlere Sabra ve Şatilla’da kamplarında 2500 kişiyi öldürttünüz. Beyrut’a yaptığınız hava saldırısında 300 kişiyi katlettiniz. 1990’da Kudüs’te 30 Filistinli’yi; 1996’da Lübnan’daki Kana mülteci kampına saldırıp 109 kişiyi öldürdünüz.

2002’de Cenin’deki mülteci kampı baskınında 1300 sivili, 3-15 Nisan 2002’de Batı Şeria’nın el-Halil kentindeki Hz. İbrahim Camii’nde 50 kişiyi, Mart 2004’te Lübnan’da bulunan Kana Mülteci Kampı’na saldırıp 109 Filistinliyi katlettiniz.

2006’da tam bir ay Lübnan’ı bombalayıp binlerce sivili öldürdünüz, Beyrut’u tanınmaz hale getirdiniz. Mart 2008’de Batı Şeria’daki Cenin Mülteci Kampı’na saldırıp 1300 sivili katlettiniz. Ocak 2009’da Gazze’deki Nuseyrat ve Bureyc mülteci kamplarına saldırıp 14 kişiyi öldürdünüz. 2009’da Gazze’ye havadan ve karadan saldırıp 1.500 Filistinliyi öldürdünüz. Saldırıda 6.000’den fazla Filistinli yaralandı.

31 Mayıs 2010’da Filistin’e yardım götüren Mavi Marmara Gemisine uluslararası sularda saldırıp 9 müslümanı öldürdünüz.

Gazze’yi açık hava hapishanesine döndürdünüz. Sıkı bir ambargo uyguluyor, insanların yaşama haklarını kısıtlıyorsunuz. Canınız istediği zaman saldırıp, bebeklere varıncaya kadar öldürüyor, yaralıyor, sakat bırakıyorsunuz.

Bunlar katliamlarınızdın bazıları. Bunun dışında tarih boyunca yapmadığınız melanet kalmadı.

Allah’a iftira attınız. Allah’ı uygunsuz vasıflarla tavsif ettiniz. Allah’ın emirlerine karşı geldiniz. Allah’ın verdiği nimetlerin karşılığında şükretmediniz, isyan etiniz. Peygamberlere işkence ettiniz, öldürdünüz. Hz. Musa ve Hz. Harun’a karşı gelip buzağıya taptınız. Meleklere ve peygamberlere düşman oldunuz.

Tevrat’ı da, İncil’i de bozdunuz, değiştirdiniz. Allah’ın kitabındaki kelimeleri asıl anlamlarından uzaklaştırdınız. İnsanlara zulmettiniz ve birçok kimseyi Allah yolundan alıkoydunuz.

Kur’an’ın tabiriyle “ekini ve nesli bozdunuz.” Genetiği bozulmuş gıda maddeleriyle insanoğlunu ucubeye döndürmek üzeresiniz.

Ne zaman elinize bir fırsat geçti, o fırsatı yahudi olmayanlara, özellikle de müslümanlara karşı zulüm yapmak için kullandınız. Nerede nasıl bir kirli çark dönüyorsa o çarkın başında sizler varsınız. Bozgunculuk yaptınız. Ya savaştınız, ya da savaştırdınız; bu savaşlar üzerinden kazanç sağladınız. Bütün fitnelerin, gizli örgütlerin, yeraltı örgütlerinin, mafyanın, çetelerin, fail-i meçhullerin arkasında oldunuz.

İnsanların mallarını haksız yere yediniz. Mal-mülk elde etmek için her yolu meşru gördünüz; helali haram, haramı helal saydınız.

Kendinizi yeryüzünde en üstün ırk olarak gördünüz. “Diğer insanlar bizim kölemiz olsun diye yaratıldılar” inancını benimsediniz. Yeryüzünde sürekli fitne ve fesat çıkardınız. Şiddetli bir kin ve düşmanlıkla hareket ettiniz. Ahlaksızlık yaptınız, zina ettiniz, fuhşu yaygınlaştırdınız, ibadethaneleri yıktınız, Peygamberleri öldürdünüz.

İslam dünyasının başının belası oldunuz. Müslümanlara karşı kindar bir tutum içindesiniz ve Tevhid’i dünya üzerinden silip süpürmek istiyorsunuz.

Şimdi söyleyin ey yahudiler! İnancınız sizin olsun, ama bunca yaptıklarınız ve daha niceleri varken insanlar sizinle nasıl dost olsunlar?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Faruk Köse Arşivi