Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Hiç bir şey zayi olmaz

Hiç bir şey zayi olmaz

Vermek aslında almanın diğer adıdır ve ne kadar vermişseniz o kadar zenginsinizdir...

Verdiğiniz küçük bir tebessümün dahi hayatınıza getirdiği avantajlar vardır.

Tebessüm ettiğiniz kişiye sevginizi ifade etmektesinizdir. İletişimin ilk basamağını sevgi ile attığınızda karşınızdaki kişiden de size pozitif bir geri dönüşüm olacaktır. Olumlu geçen konuşmalar, sevgi ve saygı ile karşılık bulan insani ilişkileriniz, sizin kendinizi daha enerjik hissetmenize yardımcı olacaktır. Çünkü sevginin insan üzerinde derin bir tesiri vardır.

Bir tebessüm, bir bardak çay, bir selam ve bir güzel söz dahi insanlarla ilişkilerinizde bir köprü olur ve verdiğiniz kadarını geri alırsınız.

Verdiğiniz hiçbir şey karşılıksız kalmaz aksine ebedi yurdunuzda sizin için birikir ve siz ona er geç ulaşırsınız. Ve adeta manevi bir banka gibi iyiliklerinizi çoğaltarak oradaki birikimlerinizi arttırmaya devam edersiniz. Hayatın kendisi bir alış verişten ibarettir ve bu kervanda siz de yerinizi alırsınız.

Yaptığınız bütün iyiliklerin, hasılatı er geç karşınıza çıkıyor:

Günün birinde birinin gönlünü almışsınız

Bir yoksula harçlık vermişsiniz

Birinin acısını paylaşmışsınız.

Sabretmiş, anlayışla karşlık vermişseniz

Birinin yolunu aydınlatmışsanız, Allah'ın izniyle verdikleriniz size geri dönecektir.

Yeterki iyi şeylerden verin... Eğer iyi olandan, güzel olandan, sizin için önemli olan şeylerden vermişseniz, alacağınız karşılıkta aynı değerde karşınıza çıkar. Ve o zaman, ardınıza baktığınızda, vermekten sakındığınız şeyleri geride kalırken aslında sadece verdiğiniz şeylerin kendinize ait olduğunu görürsünüz... Boş yere cimrilik ettiğinizi, kendinize vermekten, kendiniz için bir şeyler yapmaktan kaçındığınızı anlarsınız ama artık çok geç olmuştur...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Fatma Tuncer Arşivi