LütfüOflaz'la Sohbet

LütfüOflaz'la Sohbet

Yandaş medya faize, kumara da yandaş!

Yandaş medya faize, kumara da yandaş!

-Lütfü Bey; Başbakan Erdoğan geçtiğimiz günlerde partisinin gençlik kolları toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin uzaya uydu fırlattığı gün kendisini attıkları taşlarla protesto eden ODTܒlüleri eleştirip, AK Partili gençlerin kendilerine İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif’i örnek almalarını istedi. Siz bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz?


-Hep “Neye ihtiyacımız varsa onu kendimiz yapalım” düşüncesini savunup geldim. Bu bağlamda kendi uydumuzu kendimizin yapmasından duyduğum memnuniyeti belirtmeliyim. Şimdi Başbakan’ın AKP’li gençlere Mehmet Akif’i örnek göstermesine geleyim. Mehmet Akif, emperyalizme isyan eden bağımsızlıkçı bir ruha sahip insandı. Zaten İstiklal Marşımızı da bu ruhla yazdı. Peki emperyalizme isyan eden bu bağımsızlıkçı ruh bugünün Türkiye’sinde var mı? Mehmet Akif sonuçta bir İslamcıydı. Acaba istisnalar hariç, bugünün Türkiye’sinde onun gibi emperyalizme isyan eden bağımsızlıkçı ruha sahip olan İslamcılar, muhafazakarlar var mı? Varsalar niye ülkemizin bağımsızlığını yok eden emperyalist odaklara karşı çıkmıyorlar? Niye ABD’nin Müslüman halkların üzerine bomba yağdıran uçaklarının kalktığı ülkemizdeki İncirlik Üssü’nün kaldırılması için ayaklanmıyorlar? Neden İran İslam Cumhuriyeti’ni vurmayı, Siyonist İsrail’i korumayı amaçlayan ABD’nin füze kalkanının ülkemizde kurulmasına karşı suskun kalıyorlar? Öte yandan Mehmet Akif paraya tapan kapitalist zihniyete karşı bir insandı. Bütün serveti yeleğinin cebindeki azıcık paradan ibaret olan bir adamdı. Oysa istisnalar hariç, günümüzün Türkiye’sinde İslamcılar, muhafazakarlar paracı, lüksçü, israfçı bir hayat tarzını benimsemiyorlar mı? Mehmet Akif, inandığı gibi yaşayan insandı. İstisnalar hariç İslamcılar, muhafazakarlar inandıkları gibi yaşıyorlar mı? İnançlarının yasaklarına uyuyorlar mı? Mesela israftan kaçınıyorlar mı, faiz yemiyorlar mı, kumar oynamıyorlar mı? Bakıyoruz da AKP’ye yandaş denilen, “muhafazakar”, “İslamcı” denilen medyada bile faizciliği teşvik eden banka reklamlarından geçilmiyor. Bakıyoruz da AKP’ye yandaş denilen, “muhafazakar”, “İslamcı” denilen medyada bile Milli Piyango, Loto gibi devlet eliyle oynatılan her çeşit kumar teşvik ediliyor. Demek ki yandaş medya faize de kumara da yandaş! Demek ki yandaş medya emek harcamadan, alın teri dökmeden zengin olmaya da yandaş! Böyle bir muhafazakarlığın, İslamcılığın Mehmet Akif’le ne ilgisi olabilir arkadaş?

SOSYALİSTLER İÇİN KAZDIKLARI KUYUYA KEMALİSTLER DE DÜŞTÜ!

-Cezaevlerinde incelemelerde bulunan CHP milletvekilleri, hazırladıkları raporda F tipi cezaevlerine karşı çıkıp, bu cezaevlerinin mahkumları yalnızlaştırdığını, bunun da mahkumlar için manevi işkence olduğunu öne sürdüler. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

-F tipi cezaevi uygulamasına CHP’nin genel başkanlığını yapmış olan Bülent Ecevit’in başbakanlığı döneminde geçilmişti. F tipi cezaevi uygulamasına geçebilmek için 2000 yılında bir operasyon gerçekleştirilmişti. Bu operasyonda F tipi cezaevlerine karşı direnişte bulunan sosyalist mahkumlar, tutuklular yakılmışlar, kurşunlanmışlardı. Bu operasyonun emrini veren, sevk ve idare edenlerin başında Bülent Ecevit’in yanı sıra dönemin Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Cezaevleri Genel Müdürü Ali Suat Ertosun, Jandarma Genel Komutanlığı Harekat Başkanı Tümgeneral Osman Özbek gibi tanınmış Kemalistler vardı. Nasıl ki geçmişte Kemalistler Mustafa Suphi gibi sosyalist önderleri, CHP’liler Sabahattin Ali gibi sosyalist aydınları katletmişler, Nazım Hikmet gibi sosyalist şairleri hapislerde çürütmüşlerse, 2000 yılında da Kemalistler, CHP’liler F tipi cezaevi uygulamasına geçebilmek için çok sayıda sosyalistin ölümüne yol açan operasyona imza atmışlardı. Eğer bugün F tipi cezaevleri varsa, CHP’lilerin, Kemalistlerin sayesinde var. Onun için şimdi F tipi cezaevine karşı çıkan CHP milletvekillerine bu tarihi gerçekleri hatırlatmakta yarar var. Peki CHP milletvekilleri şimdi F tipi cezaevine niye karşı çıkıyorlar. Çünkü kendi milletvekilleri Mustafa Balbay ile Mehmet Haberal gibi Ergenekon davası sanıkları şu anda F tipi cezaevinde bulunmaktalar. Eğer bugün F tipi cezaevinde CHP’liler, Kemalistler olmasaydı, CHP milletvekilleri F tipi cezaevlerine yine karşı çıkmayacaklardı. Ne var ki CHP zihniyetinin kazdığı F tipi cezaevi kuyusuna bugün CHP zihniyetindekiler de düştü! Sosyalistler için kazdıkları F tipi kuyusuna şimdi Kemalistler de düştü! Ancak o zaman CHP’lilerin, Kemalistlerin aklına F tipi kuyusuna karşı çıkmak fikri düştü!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
LütfüOflaz'la Sohbet Arşivi