Ahmet Doğan İlbey

Ahmet Doğan İlbey

Habervaktim ve Akit’e Saldırıların Medya Cephesi

Habervaktim ve Akit’e Saldırıların Medya Cephesi

 

PKK’lılar,  PKK yanlısı DPI’cı Çandaroğulları, Altanoğulları, Bayramoğulları, Ergenekoncular, Neoliberaller, Hürriyetçiler, Tarafçılar, Radikalciler, Aydınlıkçılar, Ulusalcı sol ve Atatürkçüler, Ulusalcı Türkçüler Habervaktim’in muarızlardır. Bunlar, Müslüman Türkiye’nin savunucusu Habervaktim ve Akit’e düşmanlık eden bölücü ve darbecilerin işbirlikçileridir. 
 
     Habervaktim’in her konuda cesurane bir şekilde gerçekleri yazmasından rahatsız olan bu taife, gazete ve sitelerden sürekli saldırmış ve hedef göstermişlerdir. En son Yeni Akit’e konulan bomba hadisesi ve öncesinde Bayramoğulları ve Çandaroğullarının Habervaktim’i suçlama ishaline yakalanmaları bu düşmanlığın müşahhaslaşmış örnekleridir.
 
      Habervaktim’e saldırı ve düşmanlık yeni bir hadise değil. Habervaktim’de yayınlanan fikrî ve kültürel mevzulardaki “köşe yazılarına” da ağır ve çirkin bir şekilde defalarca saldırdıkları vâkîdir. Sunacağımız bazı gazete ve sitelerin yazıları, Habervaktim’e saldıranların zihniyetinin aynı olduğu ve aynı “derin merkez” den beslendiklerini gösteriyor.
 
     Ergenekonculara yardım etmek görevinden dolayı yargılanan ODATV sitesinin, âcizane iki yazımızı haber yaparak, kendilerine benzer elliden fazla site ve gazetelere servis ettiklerini unutmak mümkün değil. Kimi zaman Yeni Akit veya Vakit Gazetesi yazarı olarak zikrederek bu satırların sahibini ve Habervaktim’i linç etme ve hedef gösterme girişiminin yüzden fazla belgelerinden sadece birkaçını sunmak suretiyle bu saldırıların ardındaki çarpık zihniyeti göstermek istiyorum:  
 
      ODATV ilk olarak 22 Ocak 2011 tarihinde manşetten “Vakit Bunu da Yaptı: Said-i Nursi Türk, Nihal Atsız Türk Değil. Vakit'in internet sitesi Habervaktim’den Ali İlbey'in  Said-i Nursi Türk, Nihal Atsız Değil yazısını yorumsuz aktarıyoruz” başlığını atar ve adı geçen yazımızı verdikten sonra site ve gazetelerin duyması için dikkat çeker ve jurnal düğmesine basar. Aynı günün akşamında yazının altında, sadece az bir kısmını sunduğum şu alçakça yorumlar sıralanır: 
“Ali İlbey gibi Cumhuriyet düşmanları bu ülkede yaşadığı sürece cumhuriyetin başı daha çok ağrıyacaktır. Gerici ve çağdışı Vaktim ve yazarının beşinci yüzyılda gelmiş bir islamla Türklüğü başlatmak, akıl noksanlığı olsa gerektir. Türkler müslümanlığı kabulden önce yok muydu? ama kafaları basmıyor…(…)”
“Gazetesi  Habervaktim gibi Ali İlbey isimli "beyni örümcekli zavallı" da Atsiz`in Türk değil Hun oldugunu ileri sürüyor. Nihal Atsiz gibi asil bir Türk'ü hain ve cahil Kürtçü deli Sa-it oglu ile kiyaslayan Vakit gazetesinin tüm degerlerine gece gündüz sövdügümü belirtmek isterim!”
”Vakit gazetesi her zaman ki gibi Atatürk ve Türk düsmanligini farkli bir versiyonda dile getirmistir,aslinda Vakit denilen ve geneli yobaz olan kisilerin cikardigi bir gazeteyi bu kadar önemsemek abesle istigaldir bence. (…)Vakit'in Türk düsmanligi yobaz kesiminin sözcüsü olmalari nedeniyle normaldir. Bunlar Ingilizlerin kucaginda oturup onlarin borazanlarini çalanlardir.Dün vatan hainiydiler bugünde hic degismediler.”
 “Gerici ve dinci vakit gazetesi ve yazarı ali ilbey’in müslümanlık eşittir Türklük(!) lafına… gülüyorum sadece. Bence Nihal Atsız ve Said-i Kürdi ideolojisinden de olabildiğince uzak durulmalı.Özellikle de biz Kemalist solcular.”
”Vakit denen Türk düşmanı gazete ve yazarı ali İlbey’in dediğine bakın. Kürt Said şimdi de Türk' mü? oldu. Hayret bir şey, önce Atatürk'le mukayese ettiler Şimdi de Türklükle. Sırada ne var acaba.”
 “İslam dinine inananlara müslüman denir Türk değil. Sa-İt Nursi İslam dinine inanan Türk düimanı Ruh hastası bir kürttü. Bu kadar aşağılıkca cahilce yazı yazmak ancak Vakit gibi fetoşcu hainlerin işi olabilir.”
 “Vakit gazetesi belli ki sahip edildigi nakitle istedigini yazar artik o gunluk musvetteye ... ne demisler lailahe illallah yesil dolar resulullah ... allah CC rahmetini esirgemesin bu tosunlarindan ...”
“Türk'üm ve ateistim, Vakit yazarı Ali İlbey Efendi, sen ise insan değil kölesin!”
“Yalanvaktimciler türkleri sever miymiş yahu, bu arapçı omurgasızlar arabı ve onun leş kültüründen başka şeyi sevmezler”
“Çapulcu Vakit midir Akit midir Allah aşkına söz vermeyin düşündüğümü korkunç bir şekilde frenlerken tuşlara dokunacağım parmaklarımı zor zapt ediyorum.”
”Ya güzelim Odatv nedir bu saidi nursi furyası?  Bunlar için yok mudur bir kalem sallayan?”
 
      ODATV’nin manşeti süratle benzer merkezlere ulaşmış olacak ki, ertesi gün “2023 İSTANBUL” adlı ulusalcı sitenin manşetinde bir duyuru yer alır: “ATSIZ'ın oğlu Buğra ATSIZ'dan VAKİT'e Cevap. Provokasyonlarıyla ünlü Vakit Gazetesi ve Habervaktimden, Türkçülüğün yegane temsilcisi H.Nihal Atsız'a karşı yapılan terbiyesizlik ve hakareti yorumsuz veriyoruz.” (…)   
                                                                                                                                                                      
      Bu duyurunun altında 23 Ocak 2011 tarihli Dr. Buğra ATSIZ imzalı “NÛRCULUK DENEN MÂNEVİYÂT ÇÖPLÜĞÜ II (Ali İlbey’e cevap)” başlıklı üç sayfalık yazı yer alıyor: “Bu yazı aynı isimle yayınlanan makâleme bazı ilâveler yapıldığı için II. bölüm olarak adlandırılmıştır. Sebeb de Vakit denen paçavranın Internet sitesi Habervaktimde Ali İlbey isimli bir…yazdığı ‘Saîd-i Nursî Türk, Nihâl Atsız Değil’ başlıklı makâlesidir. Ben Vakit ve benzeri, kağıt sarfiyâtından başka bir işe yaramayan gazete müsveddelerini okumadığım için yazıyı Odatv’de gördüm. Câhillikten başka hiçbir sıfatı olmayan bu Nûrcu tâ’ifeye mensûb olduğu anlaşılan Ali İlbey adındaki zavallı aklı sıra Kemalistleri ve Atsız’ı hedef alarak hem Atatürk’e hem de Türklere ve Türkçülüğe saldırıyor, hem de olmayan zekâsıyla Kürd Saîdin propagandasını yapıyor. (…)”
 
      ODATV’nın haberi birçok ulusalcı sitelerde aynı üslup ve hakaretle dillendirilmeye başlanıyor. Kısa tutmak için, saldıran sitelerin okuyucularının ve yazarlarının hakaretlerini nakletmeye gerek görmüyoruz. Sadece “Habervaktim yazarı Ali İlbey, geçtiğimiz günlerde Türkçülüğün teorisyenlerinden Nihal Atsız’ın, Türk olmadığını iddia ederken, Said-i Nursi’nin ise ‘Müslüman Türklüğün mihveri’ olduğunu iddia ediyordu. Odatv, İlbey’in, ‘Said-i Nursi Türk, Nihal Atsız değil’ başlıklı makalesine yer verdi. Odatv’de sözkonusu makaleyi okuyan Nihal Atsız’ın oğlu Buğra Atsız, iddialara cevap verdi. İşte Nihal Atsız’ın oğlu Buğra Atsız’ın Vakit yazarına cevabı: NÛRCULUK DENEN MÂNEVİYÂT ÇÖPLÜĞÜ II (Ali İlbey'e cevap)” metnini 23 ve 24 Ocak 2011 tarihlerinde manşetten veren sitelerden bazıları şunlardır: 
 
       “WWW.Gündem 724”,  “TOGEÇ Toplımsal Bilinci Koruma ve Geliştirme Çatısı”, “DERİNPORT. COM”,  “Topic Start:  24 Ocak 2011”,  “HG Haberin Gündemi”,  “Asilkurtlar C”,  “DemokratHaber/iDeA-Onbeş Günlük Politik Gazete”, “TURAN”, 
“Türk Celil-Ulusalcıdır.Kuvva-yi Milliye Ruhu Taşır”, “KANKA.NET”, “Urungu Gökbörü-Türkçü Turancı Nihal Atsız Fikir Otağı”, “Ezen Türk Türkçüler Teşkilatı”
        
      “Turkçü Turanci.com” adlı site manşetten herkesi Haberaktim’e hakarete çağırıyor: “Konu: Ynt: VAK-İT havlamaya devam ediyor. Adı üstünde itler topluluğu olan bir gazete. Gerekeni yapıyorlar. Havlamadan duramıyorlar. Hepsinin canı kızıl tamuya.Her zaman ki işleri bunların !.. İyi bir şey bekleyecek değiliz zaten. Bunlar sayısız iç düşmandan sadece biri. Bakalım 5000 yıldır bükülmeyen bileği bükecek çıkacak mı göreceğiz.” 
 
      “ZEVKLİ.ORG.ERGENEKON”sitesi 2011-01-22  tarihli sayfasındaki yazılanlardan şu birkaç satır, saldırıların bir merkezden çıktığını gösteriyor: “Vakit'ten bir deli saçmalığı daha.Başka ne beklenir? Para icin satmayacağı varlıgiı olmayan dinci yobazlari okumayacagim.” “Tayyip emri vermiş,…. el atın diye, Vakit gazetesi ve ali ilbey görevini güzel yapmış. Arka odada ingiltere ve amerika ile işbirliği yapıp, burda müslümanlık satan saidi kürdi milliyetçilik de satıyor. Satın alan…..çok olacaktır
 
     “Türkçü Turancı Genç Atsızlar.Net” sitesi 23 Ocak 2011 tarihinde Habervaktim ve yazı sahibine saldırmak için taraftarlarına emir veriyor: “Türklüğün Mihveri Said-i Nursi mi, Nihal Atsız mı? Said-i Nursi mi Türk, Nihal Atsız mı? yazısı yazan Vakit'in internet sitesi Habervaktim'de Atsız Ata'yı bir kürt p…. başka bir şey olmayan Sa İT Kürdi ile ölçmeye kalkan Ali İlbey adlı müfteriye cevap veriyoruz! Herkes, Atsız Ata'sına vefa borcunu ödemekle görevlidir! Keyfiyet değil mecburiyettir! İlgili yazı ve Ali İlbey adlı meczubun e-posta adresi aşağıdadır.” Bu haber yazısının altında site taraftarlarından gelen ağır hakaret ihtiva eden ve sayfalarca uzayan mesajlar mevcuttur. 
 
     “Fikirsel Forum Ateist Özel-Read Topic” adlı site kışkırtıcılıkta daha ileri gidiyor, Odatv’nin yazdığı metni başına “Dincilerle Türkçülerin Savaşı” manşetini atıyor. 
      “TEK KURŞUN-Güçlü ve Bağımsız Bir Türkiye İçin” adlı site de yukarıdaki klişe metnin başına “FETHULLAH GÜLEN ÖRGÜTÜ, SAİD-İ NURSİ TÜRK NİHAL ATSIZ DEĞİL”  manşetini atıyor ve yazılarımızla hiç alâkası olmayan bir zatla irtibatlandırıyor.
 
     Şimdi de “19 Mayıs Bayram Değil, Dekolteli Öğrenciler Gösterisidir” adlı yazımızdan dolayı Habervaktim’e yine aynı zihniyetteki gazete ve sitelerden yapılan saldırıları maşerî vicdana arz etmek istiyoruz: 
 
      Milliyet Gazetesi’nden (20 Ocak 2012) yazarı Melih Aşık “Açık Pencerem” köşesinden “Herkes savunmada!” başlıklı yazısıyla Habervaktim’i gerici ve cumhuriyet aleyhinde olmakla itham ediyor. Yazımızdan iktibaslar yapan Melih Aşık’ın itham dolu satırlarının girişi şöyle: “(….) 19 Mayıs neymiş? Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nde düzenlenen toplantıda 19 Mayıs gösterilerinin Ankara hariç ülke çapında yasaklanmasının fikri temeli nedir? Habervaktim internet sitesinde Ali İlbey yazıyor: ‘...  (…).”
 
    “Evrensel Gazetesi” 2012-02-04 köşe yazarlarından Serdar M. Değirmencioğlu “Törene güle güle, dayatmaya devam…“ başlıklı yazısıyla Habervaktim’i ve yazı sahibini cumhuriyet karşıtı ve gericilikle itham ediyor. Yazıdan bir pasaj:      
                                                                                                                                                                         “(…) Bir başka yerde ise gerici Ali İlbey, “19 Mayıs bayram değil, dekolteli öğrenciler gösterisidir” başlığını atıyor. İlbey, “Batı’dan ithal edilen bu uydurma resmî törenler, toplumu modernleştirmek için oluşturulmuş Kemalist Cumhuriyetin İslâm’a mugayir bir projesidir,” saptaması ardından şöyle yazıyor: (…)
       “Türkiye’de YENİÇAĞ / Türkiye Tüklerindir” köşe yazarlarından Selcan TAŞÇI 21 Ocak 2012 “Ne kolaymış faşizmi bitirmek” yazısıyla Habervaktim’i ve yazı sahibini itham ediyor: Habervaktim internet sitesinde Ali İlbey “yazıyor: “...19 Mayıs dekolteli Öğrenciler Gösterisidir…..” 
 
      “SOL Portal- GÜNE SOLDAN BAKIN” sitesi 18.01. 2012 tarihinde aynı “spotu” manşetine çekmiş: “19 Mayıs törenlerinin kaldırılması konusunda yürüyen tartışmada gericilerin zihniyetini ortaya koyması bakımından, Habervaktim yazarı Ali İlbey'in yazısını yorumsuz yayınlıyoruz.
 
     “21. yy Türkiye Enstitüsü-Prof. Dr. Ümit Özdağ Resmi Sayfasıdır” 
“Prof. Dr. Ümit Özdağ” imzasıyla 1.sayfadan ulusalcılara yazılan mesaj: "19 Mayıs Bayram Değil, Dekolteli Öğrenciler Gösterisidir" diyen Yeni Akit yazarı Ali İlbey 'i kınıyoruz.”  
 
     “hashonomy beta” sitesi 01/18/2012 tarihinde yazımızı ve Habervaktim’i manşetten itham dolu başlıkla duyuruyor ve şu yorumlar yapılıyor: “Ali İlbey gibi insanlarla ve Habervaktim gibi yayınlarla aynı ülkede yaşamaktan utanıyorum. Sonra niye inanmıyorsun diyorlar. Böyle insanlar varken din neden saçma gelmesin? Ali İlbey ve Habervaktim gibi sapık ruhlu karanlık beyinler istediği gibi saçmalamaya devam ediyor. Böyle adamlarla ayni ülkede yasıyor olamayız ya, halka fikir beyan edenler bunlar olmamali, resmen yobaz! Ali İlbey ve Habervaktim’e yuh!19 Mayıs'ı törenlerini pornografik bulan Habervaktim yazarı Ali İlbey’in zihniyetine sahip insanların olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Ali İlbey!Kimdir?Tabiki de kendini bilmez, değerlerin hiç bir önemi olmadığı, akıl denen şeyin olmadığı İNSAN!.. Malesef ki İNSAN deniliyor. Gerici Habervaktim denen paçavrada yazıyor.” 
 
      Aynı sitede bir başka kişi saldırıyor: “Yeni Akit yazarı Ali İlbey, 19 Mayıs törenlerinin meydan ve stadyumlarda kutlanmasına yasaklayan genelge için yazdığı köşe yazısında milli bayramlar için ’ahlaksızlık’ suçlamasında bulundu.18 Ocak 2012 Çarşamba Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı 19 Mayıs genelgesine Yeni Akit yazarından tam destek geldi. Konuyla ilgili bir yazı kaleme alan Akit yazarı Ali İlbey, 19 Mayıs törenlerinin öğrencilerin utanma ve iffet duygularını kırdığını iddia etti. İlbey 23 Nisan ve 19 Mayıs gibi törenlerin bayram değil 'dekolteli öğrenciler gösterisi' olduğunu yazdı. İşte Yeni Akit yazarının 'İstiklâl Harbine katılan milleti 1923’den sonra aldatarak devrimci cumhuriyeti ilân eden zorba ve bürokratik egemen sınıfın, yani Kemalistlerin kanıdır" diyerek bağladığı o yazı...”
 
    “meydan sözlük”: “Habervaktim de, ali İlbey de ürkütüyor beni, kanımı donduruyor. tehlike nasıl bir şey diyorsanız, işte tehlike böyle bir şey.... https://www.habervaktim.com/.”
 
      “ULUDAĞ SÖZLÜK” sitesinin 17.01.2012 tarihindeki kışkırtıcı yazısı: “19 mayıs bayram değil, dekolteli öğrenciler gösterisidir: ali ilbey'in dinci Yeni Akit’te 19 mayıs ve milli bayramlar hakkındaki görüşlerini içeren yazısıdır. törenlerde ki kız çocuklarının giydiği kıyafeti pornografik olarak adlandırıyor. ‘cumhuriyet’in kanı’ milletin kanı değildir diyen gerici Yeni Akit yazarı Ali ilbey, bağnazlıkta çığır açmak Türkiye cumhuriyetinin nerelere geldiğinin kanıtıdır. Mide bulandıran Yeni Akitçi yazarın 19 mayıs’a bakış açısıdır. Bir nurcunun açıklaması. Bu cemaatlerden hiç düzgün adam çıkmıyor. Akitçi ali ilbey, bu ne Atatürk düşmanlığı anlamıyorum. Atatürk olmasaydı sen burda şu anki laik değil şeriatcı bir zihniyetle de olsa bu toplumun nefretini kazanmayı becerdiğin yazıyı bile yazamazdın..Yeni Akitçi ali İlbey,19 Mayis gosterilerini gormek istemiyorsan, buyur gazetenle birlikte Sudi Arabistana veya Irana git… Yeni akitçiler ve ali ilbey gibi yazarlar yavaş yavaş sindire sindire ele geçiriyorlar…”
 
      “HABERİNİZ-Haberiniz Olsun” sitesinin 18 Ocak 2012 tarihli haberi: “Yeni Akit Gazetesi Yazarı Ali İlbey'e göre ‘19 Mayıs Bayram Değil, Dekolteli Öğrenciler Gösterisidir.’ 19 Mayıs kutlamalarının millî anâneye aykırı olduğunu iddia eden yazar, ‘Cumhuriyetin kanının’ Müslüman Türk milletinin kanı olmadığını ayan beyan ortaya koyuyor’ diyerek cumhuriyetin kuruluş felsefesine olan kinini bir anlamda ortaya koymuş oldu. Bununla da yetinmeyen gerici Yeni Akit yazarı Atatürkçülüğün 23 Nisan törenlerinde de dekolteli gösteriler olarak kutlandığını yazdı. Gerici Habervaktim ve yazarına göre bir stad dolusu adam, bu gençleri izleyince tahrik oluyormuş.. 19 Mayıs törenlerinin kaldırılması konusunda yürüyen tartışmada gericilerin zihniyetini ortaya koyması bakımından, Habervaktim yazarı Ali İlbey'in yazısını yorumsuz yayınlıyoruz.:…” 
     
“www.turandursun.com”, “SAVAŞ KARŞITLARI / TÜM SAVAŞ KARŞITLARININ İNTERNET SİTESİDİR”, “Trakya haberleri.com-24 Haber”, “Harman kokusu”, “Alternatif  Kültür”, “İlk Kurşun Gazetesi Haberler”,“Devlet ve Siyaset Üçüncü Dünyadan”, “Gerçek Gündem-Türkiye’nin İhtiyacı” adlı siteler aşağıdaki ifadeleri ayı şekilde manşetten veriyorlar: “AKP ve 19 MAYIS - gerici zihniyet '19 Mayıs bayram değil, dekolteli öğrenciler gösterisidir.' Gerici Habervaktim yazarına göre bir stad dolusu adam, bu gençleri izleyince tahrik oluyor. 19 Mayıs törenlerinin kaldırılması konusunda yürüyen tartışmada gericilerin zihniyetini ortaya koyması bakımından, Habervaktim yazarı Ali İlbey'in yazısını yorumsuz yayınlıyoruz...”
 
------------------------------------------------------------------------------
     İLÂVE YAZI:
 
     TÜRK DİLİ-DİL VE EDEBİYAT DERGİSİ’NİN YENİ KİMLİĞİ
 
     Kurucusunun M. Kemal, Koruyucu (hâmi) Başkanının İsmet İnönü olduğu, kurucuları arasında Yakup Kadri, Ruşen Eşref Ünaydın, başkanları arasında Samih Fırat, Dr. Reşit Galip, Y. Hikmet Bayur, Hasan Ali Yücel, Hakkı Tarık Us gibi azılı Kemalist ve İnönücülerin bulunduğu “Türk Dili- Dil ve Edebiyat Dergisi”nin Aralık 2012 ve gerideki bazı sayılarına, yazı kurulu ile yazarlarına ve konularına bakınca “Türk Dili dergisi Müslümanların eline geçmiş…” demekten kendimi alamadım. Aralık 2012 sayısında Rasim Özdenören, İsmail Karakurt, Dr. Abdulkadir Hayber, Orhan Seyfi Şirin’in zihniyeti sağlam yazılarını, Doç. Dr. Mehmet Narlı’nın “Erdem Bayazıt’ın Şairliği” ve şair ve hikâyeci Hasan Ejderha’nın “Yazıkların Oğulları” hikâyesini okuyunca, “şimdilik” kaydını düşerek, “Bir zamanların Atatürkçü dergisinin üstündeki kirler temizlenmiş, epeyce Müslümanlaştırılmış…” dedim. Hayırlı olur inşallah. 
 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Ahmet Doğan İlbey Arşivi