Fatih Uğurlu

Fatih Uğurlu

Ankaralı Kemal sahnede

Ankaralı Kemal sahnede

 

Cumhuriyet Halk Gazinosu bugünlerde çok sıkıntılı günler yaşıyor. Nasıl yaşamasın ki, ilk sıkıntı müşteri azlığı, yüzde 25 müşteri doluluk oranı ile sürekli zararda olduğu söyleniyor. Gazinonun sahibi olan Kemal Kılıçdaroğlu, aynı zamanda assolist olarak da sahneye çıkıyor. 90 yıllık bir mazisi olan bu gazinoyu devraldığında “Göreceksiniz, her gece full çekeceğiz” diye medyayı ayağa kaldıran Kılıçdaroğlu’nun bu vaadini tutamaması, rakip bir gazinonun sürekli tıklım tıklım dolu olması, müşterilerin yollara kadar taşması ile açıklanıyor. Halk buradaki kasvetli ve sinir bozucu ortamdan ve verilen hizmetten müşteki!
 
Şimdi bu gazinonun bir akşamlık programına konuk oluyoruz. Bakalım görelim bizi nasıl bir sürpriz bekliyor. Önce sahneye uvertür şarkıcılar çıkıyor, ilki Deniz Baykal. Bir zamanlar bu gazinoda assolist olarak çıkan bu şarkıcı, bir komploya kurban giderek yerini Kılıçdaroğlu’na kaptırmış, yine de aynı sahneyi paylaşıyorlar. Baykal, sahneye çıkıyor ve ard arda biraz da hüzün ve acı yüklü şarkılar seslendiriyor:
 
¥

Gökyüzünde yalnız gezen yıldızlar,Yeryüzünde sizin kadar yalnızım
Bir haykırsam belki duyulur sesim,
Ben yalnızım, ben yalnızım, yalnızım.
Ardından yeni şarkılar geliyor:
 
¥

Nereden sevdim o zalim kadını,
Bana zehretti hayatın tadını

¥ Denizler durulmaz dalgalanmadan

¥ Beni arkadan vurdu dost bildiklerim

¥ Şimdi uzaklardasın gönül hicranla doldu

Hiç ayrılamam derken kavuşmak hayal oldu.
Ardından “Çile bülbülüm çile” şarkısını gözyaşları içinde söyleyen Baykal, en küçük bir alkış dahi olmadan sahneden iniyor.
Baykal’dan sonra Önder Sav sahneye çıkıyor, dinleyicilerden ne bir alkış, ne bir ses:
¥ Unutma beni, unutama beni.
¥ Unutulmuş birer birer eski dostlar, eski dostlar
Ne bir selam, ne bir haber eski dostlar, eski dostlar.
Birgül Ayman Güler, sahneye alkışlar arasında 6 oklu bir tuvaletle çıkıyor ve herkese Onuncu Yıl Marşı’nı söyletiyor. Bütün seyirciler ayakta alkışlıyorlar. Ardından aniden bir türkü patlatıyor:
¥ Ay akşamdan ışıktır
Yaylalar, yaylalar,
Yüküm şimşir kaşıktır
Yaylalar, yaylalar.
Güler, askerlerin eğitim sırasında tempoyu tutturmak için söyledikleri bu şarkıyı umumi istek üzerine iki kere daha söyleyerek sahneden iniyor. Sonra Kamer Genç sahne alıyor ve Zeki Müren’in ünlü “Bahçıvan” şarkısını söylüyor. Sonra;

¥ “Gönül penceresinden ansızın bakıp geçti” şarkısı ve sonrasında bir dinleyicinin istediği üzerine Tarkan’ın ünlü bir şarkısını dile getiriyor ve sıra assolist Kemal Kılıçdaroğlu’nda. Alkışlar arasında sahneye çıkıyor. İlk şarkısı:
¥ Mani oluyor halimi takrire hicabım
¥ Kimseye etmem şikayet, ağlarım ben halime.
Ve Ankaralı Kemal, seyircilere sitemle:

- Şu boş koltukların haline bakınız, 90 yıllık bir gazino böyle mi olmalı, diyerek sahneden iniyor.
 
O piyasanın kurtları, “Böyle giderse bu gazino yakında kapısına kilit vurur” diyerek bir gerçeği dillendiriyorlar.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatih Uğurlu Arşivi