Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Aza koysan dolmaz çoğa koysan almaz..

Aza koysan dolmaz çoğa koysan almaz..

 

CHP bu! Bu tartışmalar hiç bitmeyecek..
 
Biliyorsunuz CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in, Genel Kurul’da dün ifade ettiği “Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz” dedi ve kıyamet koptu. CHP lideri Kılıçdaroğlu, Birgül Ayman Güler’in TBMM’deki sözleri ile ilgili, “Hiç kimsenin etnik kimliğine dayalı siyaset yapmaya hakkı yoktur.” dedi.
 
Dedi demesine de bu arada CHP’den istifa ettiğini duyuran Adıyaman Milletvekili Salih Fırat istifasını açıkladı. CHP’nin istifayı işleme koymayacağı belirtiliyor..
Peki bu durumda Birgül Ayman Güler hanımefendi sözlerinden dolayı özür dileyecek mi? Ya da O istifayı düşünür mü aceba..
 
Ya da diğer Kürt kökenli CHP milletvekilleri ne yapacaklar bu durumda.. “Kol kırılıp yen içinde mi kalacak”. “Kan kusup kızılcık şerbeti içtim” mi diyecekler..
 
CHP orjin olarak kafatasçı bir parti. Irkçı. Şoven bir geçmişleri var. Öyle ki, Hitlerin doğum günü partisine heyet olarak gidecek kadar.
 
Cumhuriyetin 10. Yıl Albümünde tek görüşü alınan lider Hitler. O da Türkiye’nin örnekliğinden, önderliğinden, ortak ideallerden söz ediyor.
 
Ulu Önder’in “Führer” demek olduğunu biliyor mu idiniz. Mustafa Kemal’in “Führer” diye basılmış kartviziti de var, o dönemde.. O zaman “Hitler Sıtayl!” modası var ya! Bıyıklar da Hitlervari kesilmişti. İsmet Paşa’nın da öyle bir resmi var..
 
CHP ne zaman bu geçmişi ile yüzleşecek aceba! CHP’liler 10. Yıl marşını okumadan önce 10. Yıl albümüne bir göz atmalılar!
 
Nevzat Tandoğan! CHP’nin hukukçu bir valisi. Bakın ne diyor: “Bu memlekete komünizm gerekiyorsa ve komünizm yararlı bir şeyse onu da biz getiririz, size ne oluyor?” sözü tarihe geçmiş. 3 Mayıs 1944 yılında tutuklanıp huzuruna çıkarılan Osman Yüksel Serdengeçti’ye “Ulan öküz Anadolulu! Sizin milliyetçilikle, komünizm ile ne işiniz var? Milliyetçilik lâzımsa bunu biz yaparız. Komünizm gerekirse onu da biz getiririz. Sizin iki vazifeniz var: Birincisi, çiftçilik yapıp mahsul yetiştirmek. İkincisi, askere çağırdığımızda askere gelmek” dediği iddia edilmiştir. “Öküz Anadolulu!..”
 
Dahası da var. CHP’liler Mahmut Esat Bozkurt’a laf dokundurmazlar.. İyi de gücünüz sadece CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’e mi yetiyor. Ne bilsin kadıncağız, o nesli öyle eğittiniz..
 
Sahi ne demişti, biz zamanlar Yargıtay, Danıştay başkanlarının sahip çıktığı su katılmamış bir faşist olan, zamanın Adalet bakanı Mahmut Esat Bozkurt 1930 yılında TBMM’de yaptığı konuşmada: “Biz Türkiye denen, dünyanın en hür ülkesinde yaşıyoruz. Mebusumuz inançlarında bahsetmesi için bundan daha müsait bir ortam bulamazdı. Onun için hislerimi saklamayacağım. Türk bu ülkenin yegane efendisi, yegane sahibidir. Saf türk soyundan olmayanların bu memlekette bir tek hakları vardır. O da Türklere hizmetçi olma hakkı, köle olma hakkı. Dost, düşman ve bu dağlar bu hakikatı böyle bilsin.” CHP ideolojinin temelini oluşturan Kemalizmin fikir babası işte bu adam!
 
“Türkiye Türklerindir”değil mi? Gazi demiş galiba.. Hürriyet’in logosundaki şu meşhur slogan..
Bozkurt herhangi bir kişi değildir. Mustafa Kemal paşa bizzat Mahmut Esat Bozkurt’u Atatürkçülüğü bir doktrin haline getirmekle görevlendirmiştir. Ha! Asıl adı Moiz Kohen olan Tekinalp öne geçip Laiklik ve Kemalizmi bir ideoloji haline getirmişti. Osman Nuri Çerman da “Türkün Dini Kemalizmdir” diyip çıkmıştır işin içinden. Eee. Behçet Kemal Çağlar da oturmuş, gaziye bir “Mevlid” yazmıştır.
 
Boşuna yazmamışlar TDK sözlüğünün 1946 baskısında, “Din maddesi” ne, “Türkün dini Kemalizmdir” diye! Peki CHP’lilere sormak lazım, laiklik bu işin neresinde!?
 
Mustafa Kemal, Atatürk olunca, kendi sağlığında böyle bir doktrin ihtiyacını duymuş olacak ki, bunun için bir “İnkılap enstitüsü” kurdurmuştur. Yeni bir ulusun ihyası ve inşası görevi de Bozkurt’a verilmiştir. İşte Mahmut Esat Bozkurt böyle biridir.
Tam yerine denk geldi. Bir manzara resmi koyalım mı? Hani şu Şemsi efendi var ya. O zatın gerçek adı Şimon Zwi.. Kurduğu okulun parasını da Alatini efendi, hani şu Abdulhamid’in evinde mecburi iskana tabi tutulduğu Yahudi işadamı. Bu mektep de aslında “Türkçe bilmeyen Yahudi çocuklarını haham yetiştirmek üzere açılan bir Kabbalistik cemaat okulu” idi.. (İlgilenenler için kaynak: Tarih ve Toplum dergisi sayı 1. Son sayfa Ilgaz Zorlu’nun konu ile ilgili makalesi)
 
Bakalım, şimdi bu durumda kim gidecek, kim kalacak!
 
Birgül Ayman Güler’den vazgeçerseniz Mahmut Esad’dan da vazgeçmiş olacaksınız. Ya da Nevzat Tandoğan’dan. Yoksa Kürtleri zor tutarsınız.
 
CHP zor bir sınavda! “Bu ifritten sual”in kılını hangi akıl nasıl çekecek göreceğiz..
 
Selam ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Abdurrahman Dilipak Arşivi