Bilal Şahan

Bilal Şahan

CHP Yeniden Dizayn Ediliyor

CHP Yeniden Dizayn Ediliyor

Kürt-Türk ayrımına benzer birçok konu parti içinde defalarca yaşanmasına rağmen bu kadar sert bir ayrışma, çatışma yaşanmamıştı CHP’de.
Cumhuriyet Halk Partisi içindeki yeni kavga, ayrışmalar partiyi gerçek ana muhalefete dönüşmesi için yeni bir fırsat oluşturacak.

Bu fırsat iyi değerlendirilemez ve CHP bulunduğu konumu da kaybederse eğer Türkiye, tek partili bir döneme doğru hızla ilerleyecek.

CHP’nin içinde bulunduğu bu çalkantılı durum partililerin kendi iç muhasebelerini yapmaları açısından da önemli. Birgül Ayman Güler’e sert tepki gösterenlerin “CHP'nin sosyal demokrat, insan haklarına duyarlı, özgürlükçü bir parti olması için buradayız” şeklindeki açıklamaları lafta kalmaz ve hayata geçerse CHP prangalarını da kırmaya başlar.

CHP’nin kasetle devrilmiş Lideri Deniz Baykal’ın yakın çalışma arkadaşı Savcı Sayan’ın TRT İstanbul Radyosu, Radyo1’de yayınlanan, gazeteci-yazar Adnan Öksüz’ün hazırlayıp sunduğu ‘Dört Dörtlük Portreler’ programında söylediklerine bakılırsa; önce lideri değiştirilen, ardından iktidar karşısında etkisizleşen ana muhalefet partisi, seçim öncesi yeniden dizayn ediliyor denebilir.

Sayan’ın bu sözleri, “Bazı insanlar ‘Kürt sorununun çözülmesi için Deniz Baykal’ın mutlaka gitmesi lazım’ diye hükümetle pazarlık yaptılar. Bu tutanaklar devletin arşivlerinde ve yakında ortaya çıkacak. Devlet arşivlerinde ve devletin savcılarında bu tutanaklar mevcut. ‘Baykal bu işlerde ayak diretiyor, Baykal bu işlere engel oluyor’ diye tutanaklara geçen ifadeler var. Tutanak altına alınan görüş ve ifadeler var. Bunlar devletin hakim ve savcılarında” CHP içindeki çatışmada çokça tartışılacak gibi geliyor bana.

Kemal Kılıçdaroğlu da parti içindeki çekişmelerden payını alacak. Süreci iyi yönetse de yönetemese de CHP’ye yeni bir lider gelecek. Bu yeni lider ne Mustafa Sarıgül ne de Baykal olur. CHP’nin içinden hem Kürt sorunun çözümüne destek verecek hem de özgürlüklerin, din de dahil, yolunu açacak bir isim olacak.
Sizce bu isim kim olabilir?




 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Bilal Şahan Arşivi

Tohum

18 Eylül 2014 Perşembe 13:33