Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Bir tür soygun

Bir tür soygun

Söylenenlere göre, Avrupa’daki gençlik daireleri, küçük bahanelerle Müslüman ailelerin çocuklarını alıyor ve Hıristiyan ailelere veriyor. Çocuklar burada düzenli kiliselere götürülüyor ve Hıristiyanlaştırılıyor. Eşcinsellere verilen çocuklar ise bir başka sorunu gündeme getiriyor. Biliyorsunuz bu konuda mağdur edilen bir aile uzun zamandır hukuk mücadelesi veriyor. Hollanda’da yaşayan ailenin çocuğu sudan bahanelerle ellerinden alınıyor ve eşcinsellere evlatlık veriliyor. Aile çocuklarını geri alabilmek için resmi ve gayri resmi bütün kapıları aralıyor fakat şu ana kadar bir mesafe kat edilmiş değil.

Avrupa’da yaşayan Müslüman çocukların kimlik oluşumu noktasında sıkıntıları var. Çünkü çocuklar Müslüman bir ailede doğup büyüyor ancak dışarı çıktıklarında Hıristiyan bir toplumla karşılaşıyorlar. Burada yaşayan çocukların büyük çoğunluğu, inanç ve kültür değerleriyle barışık değiller. Zira topluma çıktıklarında ailenin etkisini kaybediyor ve bir kimlik karmaşasının içini itiliyorlar.

Müslüman ailelerin çocuklarının küçük sebeplerle ellerinden alınıp eşcinsellere verilmesi ise, kültürel bir kıyımın ve yok etme emellerinin göstergesidir. Ayrıca, eşcinsellere verilen bu çocuğun anne baba rolü nasıl belirlenecek? Çocuk böyle bir ortamda sağlıklı bir kişilik geliştirebilecek mi? Çocuk kendisini nasıl tanımlayacak?

Bir çocuğu ailesinden, kültüründen ve toplumundan koparmak onu mankurtlaştırmak anlamına gelir ki, bu en büyük hak ihlalidir. Bir insanın kişiliği, yaşadığı toplumun kültür ve inanç birliği ile şekillenir. Eğer siz o kişiyi yok sayar ve köleleştirirseniz onun sahip olduğu kültürü de yok saymış olursunuz. Bu bir soygunculuktur aslında. Bir insanın ya da bir toplumun kimliğine dair ne varsa soymak çalmak zorla elinden almaktır.

Her fırsatta Avrupa’ya kapak atma telaşı içinde olanlar çocukların maruz kaldığı bu kıyımı göz önünü almalıdırlar. Biraz daha rahat yaşayabilmek için, bizim için daha büyük değer ifade eden şeyleri feda edemeyiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Fatma Tuncer Arşivi