Mevlüt Özcan

Mevlüt Özcan

Kutlu Doğum günlerimiz

Kutlu Doğum günlerimiz

Muhterem Müslümanlar!

Türkiyemizin her tarafında ta köylere kadar her yerde Sevgili Peygamberimizin 1442’nci doğum günü yoğun bir şekilde kutlanıyor. Stadyumlarda, büyük küçük salonlarda, evlerde, câmilerde sevgi seli hâlinde yaşanıyor, insanlar tebrikleşiyor.

Vaazlar.

Sohbetler.

Paneller.

Konferanslar.

Organizasyonlar, hepsi de güzel birer güzellik.

Asıl önemli olan bütün senenin yükünü kaldıracak bir iman enerjisini Efendimiz (S.A.V.)’in tarzından alabilme adımını atmaktır. Müslümanlar olarak bu seviyeye ulaşıyoruz, elhamdülillah.

Muhterem Müslümanlar!

Bizim milletimiz Müslüman olduktan itibaren Peygamber sevgisiyle yaşamıştır.

Yunus’un ve diğer birçok şairimizin bu yüce saygıyı ifade eden şiirleri, ilâhileri halkımızın dilinden hiçbir zaman düşmemiştir.

Sevgili Peygamberimiz (S.A.V.)’in sevgisini yaşatabilmek için kendince birçok tedbirlere baş vurmuştur. Bir örnek vermek isterim:

Bir araştırmaya göre Türkiye’de çeşitli bölgelere yerleşmiş olan Farsak Türklerinin büyük bir kısmı cenazelerini kabre koyarken Ahmed adındaki bir Müslümana koyduruyorlar. O isimde münasip bir kimseyi bulamıyorlarsa o takdirde köyün/mahallenin imamına koyduruyorlar.

Buradaki incelik, Sevgili Peygamberimizin ismini kabre girerken bile yaşatmak ve çocuklara telkinde bulunabilmek gibi kendilerince bulunmuş ve devam ettirilen bir tedbir var ve aynı zamanda bir sevgi ifadesi var. Halkımız da kökleşmiş olan bu Peygamberi, insan-ı kâmil olarak hayatında örnek almaya yönlendirmiştir.

Muhterem Müslümanlar!

Bu yıl Kutlu Doğum Günleri münasebetiyle farklı bir uygulama başlatmayı teklif ediyorum:

Bugünden itibaren her gün bir hadis okuyalım. Hadisin metnini mutlaka okuyalım. Hadis okumak ömrü bereketlendirir. Zihni dinç tutar. Bunamayı önler. İmanlı olarak ahirete göçmeyi sağlar. Sonra hadisin mealini ve izahatını okuyalım. O hadisi hayatımız yapalım. Aile efradımızın da o hadisi okumasını sağlayalım. Hep birlikte okusak bile hadisin metnini onların da okumasını temin edelim. Çünkü metin Sevgili Peygamberimiz’in ağzından çıkan ifadelerdir. Bu ifadeleri tekrar etme şerefine nail oluruz. Bu hadisi amel listemize alır gereğini yapabilirsek bunlar Sevgili Peygamberimiz’i anmanın önemli neticesi olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mevlüt Özcan Arşivi