M. Emin Parlaktürk

M. Emin Parlaktürk

“Ufuk Turu”na buyurun

“Ufuk Turu”na buyurun

Konya Sivil Toplum Kuruluşlarınca her yıl organize elden “Ufuk Turu Toplantıları” bu hafta Alanya Bera Otelde başlıyor.
15-19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek programın bu yılki konusu: “Türkiye ve Geleceği” başlığını taşıyor.
1994 yılında Konya’da idealist bir grup insanın gayret ve ısrarlarıyla başlatılıp sürdürülen bu sivil hareket, dal budak saldı ve Türkiye’nin her bölgesine ulaştı.
Başlangıçta 20 civarında vakıf ve dernekle başlayan bu hareket, bugün 93 sivil kuruluşla Konya’da etkin ve saygın bir yapıya kavuşmuştur.  
Akademik tez çalışmalarına konu olacak kadar önemli ve faydalı faaliyetlere imza atan bu sivil dayanışma devletin de ilgisini çekmiş olmalı ki, bir “model” olarak diğer şehirlerde de benzeri oluşumların gerçekleşmesi için teşvik görmektedir.
***
Bilgisi olmayanlar için söyleyelim.
Her yıl yapılan “Ufuk Turu Toplantıları”na, 70’e yakın ilden 100’ün üzerinde sivil toplum kuruluşu katılmaktadır. Bu kuruluşların bölgelerinde hayli etkin olduklarını da belirtelim.
Bu açıdan, “Türkiye’nin sivil nabzı burada atıyor” dersek, abartmış olmayız.
Bu defaki toplantının ayrı bir özelliği var. O da, ufuk turunun 10.yılını idrak ediyor olması.
Bugüne kadarki toplantılara katılıp tebliğ veya bildiri sunan, konuşma yapan, ara sohbetlerde bulunan ve şeref konuğu olan bilim adamları, akademisyenler, bürokratlar, siyasetçiler, aktivistler ve kanaat önderleri buraya özellikle davet edildiler.
Bir tespitimi daha paylaşayım.
Geçmiş yıllardaki ufuk turlarında hangi konu masaya yatırıldıysa, takip eden aylarda ve yıllarda Türkiye o konu üzerine odaklanmış, toplum ve siyasetin hep gündemini oluşturmuştur.
Bu seneki konu da buna adaydır.  
Çünkü, Türkiye’de, Bölgede, Ortadoğuda ve Dünyada dengelerin değişmeye başladığı bu zaman diliminde “Türkiye’nin Geleceği”  hiç kuşkusuz çok önemli bir gündem maddesi olacaktır.   
Bilim ve siyaset dünyasından çok değerli uzman ve akademisyenlerin masaya yatıracağı, görüş ve önerilerini sunacağı ufuk turundaki bu beyin fırtınasının, önümüzdeki süreçte belirleyici bir etki yapacağını şimdiden söyleyebilirim.
***
Organizasyonda emeği geçen gönüldaşlarımızı tebriklerimizle kucaklarken, bu faaliyetlerde yer almış başta Prof.Dr.Sabahattin Zaim hocamız olmak üzere vefat etmiş olanlara rahmet dileklerimizi bir defa daha tazelemiş olalım.  
Allah’tan bir mani çıkmazsa inşallah orada olacağım. Tespit ve izlenimlerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım.

twitter.com/parlakturk
facebook.com/vaktulemin

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Emin Parlaktürk Arşivi