Cemal Nar

Cemal Nar

Mezhebi İslam’a Tercih Ayıbı

Mezhebi İslam’a Tercih Ayıbı

İçerde ve dışarda bir fitne ateşi tutuşmuş cayır cayır yakmaktadır çevresini. Bilemiyoruz bu ateş daha nerelere kadar sıçrar. Yangından zarar görmek istemiyorsak, hepimiz de uyanık olmalıyız.

Şu alevi sünni meselesi ciddi bir durum. Suriye yangını içimizi yakarken İran ve Hizbullah’ın olaya sadece mezhep açısından bakması fena halde canımızı yakıyor idi. Şimdi üst üste basına düşen haberler artık ateşin kapıya kadar geldiğini gösteriyor.

Biz de bu zaman kadar “aman ümmet birliği,” “aman küfre karşı tevhidde birlik” derken, içimizde ukde olan onca soru ve sorunu görmezlikten gelirken, artık mezhebini İslam’a tercih ayıbını açıkça ve utanmadan işleyen takiyyeci İran ve Hizbullah’ın yaptıkları, bizi isyan ettiriyor. Yazıklar olsun, bu kadarcık mıydı sizin ilminiz, irfanınız? Sarık sakal ve cübbe bu zamana kadar size heybet veriyordu, ama içi boşmuş meğer, takke düştü, kel göründü. Ne kadar üzgünüm, bilemezsiniz.

Önce şu habere bir bakınız: “AK Parti'nin Suriye'ye destek veren Hizbullah'ı "şeytandır" diyerek hedef almasına, Türkiye Caferileri tepki gösterdi. Türkiye Caferilerinin lideri Selahattin Özgündüz, "AKP bu yetkiyi İsrail'den mi yoksa Amerika'dan mı aldı" diye sordu. Özgündüz, "Hizbullah'ın iki yıldır bir eksikliği vardı, onu da tamamladı, Suriye'ye girdi ve ismini haketti" dedi. Özgündüz, ne Kuran'ın ne de İslam'ın Amerika'ya uşaklık etmeyi emretmediğini vurgulayarak AK Parti iktidarına yüklendi.

Türkiye Ceferilerinin lideri Özgündüz, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'a Türkiye'nin birliğini savunduğu için desteklediğini kaydetti.” (Kaynak : http://www.haberhilal.com/haber-Turkiye-Caferileri-Lideri-Sert-Cikisti-24951/#ixzz2Ui2ll8Q9)

 

Biz bu adamı yerli alevilerden farklı değerlendirir, biraz ilmi var diye ayrı bir değer verirdik. Bu beyanat doğruysa aklının mikdarını gördük. Şu laflara bakar mısınız?

 

“Beşar Esad'a Türkiye'nin birliğini savunduğu için desteklediğini” söylemiş. Peki Kur’anda ve İslam’da yerini bulmuş mu zalimleri desteklemenin? Hud suresinde 113. Ayete bir baksın, onları sevip destekleyenlere Allah nasıl da “cehennem çarpar” diyor. Memnun musun yerinden?

 

“Ne Kuran'ın ne de İslam'ın Amerika'ya uşaklık etmeyi emretmediğini vurgulamış”. Aferin, bunu bilmiş. Peki Rusya ve Çin için ne diyormuş Kuran'ın ve İslam?

 

“Hizbullah'ın iki yıldır bir eksikliği vardı, onu da tamamladı, Suriye'ye girdi ve ismini haketti" demiş. Bu bilinçli sözdeki tehdide bak! Hizbullah Türkiye’ye de girerse sınırda karşılayacaklar anlaşılan. Bu mu sizin Müslümanlığınız? Mezhep taassubu bu kadar mı kör etti gözlerinizi?

“Hizbuşşeytan” denmesine çok içerlemiş ki "AKP bu yetkiyi İsrail'den mi yoksa Amerika'dan mı aldı?" diyor. Siz bu cüreti nerden aldınız? İrandan mı, Rusya’dan mı, Çin’den mi?

İki Müslüman taraf savaşırsa diğerlerine düşen araya girip ıslah etmektir. Sulha razı olmayan varsa, öbürüyle bir olup ona vurarak zorla barışa getirmektir. Sonuçta da adaletten ayrılmamaktır. Zalim babanız da olsa, mezhebinizden de olsa kayırmamaktır.

Yok, yok, bunlar adalet ve insafı tanımayacaklar belli oldu. Allah Teâlâ ehl-i sünneti güçsüz düşürmesin. Yoksa kinleri çok büyük.

Baksana şu habere: “Cumhurbaşkanı Gül'ün açıkladığı 3. köprünün adının Yavuz Sultan Selim olması tartışma konusu oldu. Gül'ün açıklamasının ardından sosyal medyada tartışmalar başladı.

Osmanlı Sultanı Yavuz Sultan Selim ile Safevi Devlet'nin hükümdarı Şah İsmail arasında gerçekleşen Çaldıran Savaşı'yla ilgili tartışmalar yeniden gündeme geldi. Özellikle Alevi vatandaşların Yavuz'la ilgili sık sık dile getirdiği "Alevi katliamcısı" iddiaları hatırlatıldı. Yavuz Sultan Selim'in, Çaldıran Savaşı sonrası, Anadolu'da yaşayan Türkmen Alevilerine yönelik bir katliam yaptığı iddiası, Osmanlı Devleti hakkında uzun süredir dile getirilen iddiaların başında yer alıyor.

 

Özellikle CHP'deki Alevi kimliği ile öne çıkan Hüseyin Aygün ve Sebahat Akkiraz gibi vekillerin konuyla ilgili ne diyeceği merakla bekleniyordu.

CHP cephesinden ilk tepki Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'den geldi. Twitter'daki hesabında açıklama yapan Aygün, 'AKP İstanbul'daki 3. Köprü'ye Yavuz Sultan Selim adlı Alevi celladının adını vermiş. Bu, Alevilere yeni bir hakaret ve açık bir gözdağıdır!' dedi.” (Kaynak : http://www.haberhilal.com/haber-3-Koprunun-Adi-Tartisma-Konusu-Oldu-25014/#ixzz2Ui9msZOM)

 

Evet, durum vahim, çık vahim. Ama asla serinkanlılığı elden bırakmamalı ve cahillerin sataşmasına aldırış edilmemeli. Yeter ki kervanın yürümesine zarar verecek duruma gelinmesin…

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cemal Nar Arşivi