Yavuz Bahadıroğlu

Yavuz Bahadıroğlu

Kaygılıyız…

Kaygılıyız…

Bir kısım “aydın”ların ve “sanatçı”ların, haklı-haksız, her konuda ideolojik tercihleri istikametinde davranıp gerçekleri sürekli göz ardı etmelerinden kaygılıyız!..

Bir kısım “aydın”ların ve “sanatçı”ların, halkın inançlarına, kıblesine, Kitab’ına, kılık-kıyafetine saldırmalarından kaygılıyız!..
Bir kısım “aydın”ların ve “sanatçı”ların, kendi görüşlerini sürekli olarak millete dayatmalarından, bunları kabullenmeyen halk ekseriyetini “bidon kafalı”, “kara Fatma”, “göbeğini kaşıyan adam” diye aşağılamalarından kaygılıyız!..
Bir kısım “aydın”ların ve “sanatçı”ların, demokrasiyi kendi görüşlerinden ibaret sayma alışkanlığından kaygılıyız!..
Bir kısım “aydın”ların ve “sanatçı”ların, sürekli olarak kargaşaya destek çıkmalarından kaygılıyız!..
Bir kısım “aydın”ların ve “sanatçı”ların, milletin tersine yürümeyi “aydın” olmanın ön şartı saymalarından kaygılıyız!..
Bir kısım “aydın”ların ve “sanatçı”ların, dini/dindarlığı bir “tehdit” olarak görmelerinden ve sürekli olarak saldırmalarından kaygılıyız!..
Bir kısım “aydın”ların ve “sanatçı”ların, laikliği “dinsizlik” olarak algılamalarından kaygılıyız!..
Bir kısım “aydın”ların ve “sanatçı”ların, geçmişte meydana gelen tüm askeri müdahalelere şapka çıkartmalarından, ayrıca da askeri müdahaleye davet etmelerinden kaygılıyız!..
Bir kısım “aydın”ların ve “sanatçı”ların, hükümet aleyhine olan her kampanyaya gözü kapalı destek vermelerinden, “vandalizm”e bile çanak tutmalarından, kişisel hak ve özgürlükleri yanlış anlamada ısrar etmelerinden kaygılıyız!..
Bir kısım “aydın”ların ve “sanatçı”ların, yazıp-çizme, demeç verme çerçevesinde kalmayarak militan gibi davranmalarından, göstericilere katılıp teşvik etmelerinden, sonra da “Polis aydınlara gaz sıkıyor” diye bağırmalarından kaygılıyız!...
Bir kısım “aydın”ların ve “sanatçı”ların, devletin güvenlik görevlilerini aşağılama alışkanlığından, buna karşılık ortalığı yakıp yıkanları “masum” ilân etmelerinden kaygılıyız!..
Bir kısım “aydın”ların ve “sanatçı”ların, 27 yıllık muhalefetsiz ve kesintisiz iktidarı döneminde ülkeye hiçbir kalıcı eser kazandırmayan CHP’ye sorgusuz sualsiz taraf olmalarından, ayrıca da bunu hiçbir zaman sorgulamamalarından kaygılıyız!..
Bir kısım “aydın”ların ve “sanatçı”ların, dini bütün her vatandaşı “mürteci” ilân etme alışkanlığından kaygılıyız!..
Bir kısım “aydın”ların ve “sanatçı”ların, “gerici-ilerici” olarak vatandaşları yıllar boyu böldükten sonra, vatandaşların bölünmüşlüğünden dem vurup bütün suçu Recep Tayyip Erdoğan’a yükleme çabalarından kaygılıyız!..
Bir kısım aydınların, “aydın” kimliğini teröre âlet etmelerinden, teröristi mazur görme eğiliminden, bu alışkanlığını sürdürme sorumsuzluğundan kaygılıyız!..
Bir kısım “aydın”ların ve “sanatçı”ların, kabak tadı veren solculuklarını “kutsal emanet” gibi muhafaza etmelerinden ve değişen şartlara adapte olamamalarından kaygılıyız!..
Bir kısım “aydın”ların ve “sanatçı”ların, seçimi, oy çokluğunu hiçe saymalarından, “sayısal üstünlük değil siyasal üstünlük” türünden abuk-sabuk sözler sarfetmelerinden kaygılıyız!..
Bir kısım “aydın”ların ve “sanatçı”ların, “durumdan vazife” çıkararak, hiçbir yetkileri olmadığı halde “millet adına” gevezelik etmelerinden ve gazetelere ilân vermelerinden kaygılıyız!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yavuz Bahadıroğlu Arşivi