Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Kardeşim sen özgürsün

Kardeşim sen özgürsün

İslami hareketin öncülerinden Seyyit Kutup zulüm ve karanlığın inanların üzerine dağ gibi çöktüğü bir dönemde “kardeşim sen özgürsün” demiş ve imanın sarsılmaz gücünü o şiirle özetlemişti. Bugün yine ayı sorunları yaşıyoruz ve bu şiirin sözleri hepimizin kulaklarında yankılanıyor. Ve… Rabiatül Adaviye’de on yedi yaşındaki bir genç kız, özgürlüğün bir diriliş olduğunu bizlere bir kez daha gösteriyor!

O bu diriliş yolculuğu ile hayatı zevk ve eğlenceden ibaret gören çağımızın gençlerinden ayrılıyor ve kendisi olmayı başarıyor. Özgürlük iyilerin yoludur biliriz ama nedense hep istismar edilir. Çünkü esirler özgürlüğün bedenlerde gerçekleştiğini sanırlar oysa gerçek özgürlük ruhlarda ve benliklerde gerçekleşir.

Özgürlük ölümü göze alabilenlerin yoludur! Ancak mücadeleyi göze alabilenler ve kendisi olabilmeyi başarabilenler özgürlüğe ulaşabilirler.

Özgürlük yerinde oturanların değil, ayaktakilerin ve koşturanların hakkıdır.

Özgürlük ekmeği, suyu bilgiyi ve havayı paylaşabilmektir. Tek başına dünya nimetlerini sahiplenmek ve ihtirasların esiri olmak değildir.

Ve özgürlük hiçbir zaman korkakların hakkı değildir. Korkaklar hiçbir zaman özgür olamamışlardır.

Adeviye’de on yedi yaşındaki bir kızın tek başına darbe ile mücadele etme azmidir. Sonra da özgürlüğün bir bedeli olduğunu hayatını vererek gösterebilmektir… İşte Esma bunu bizlere göstermiştir. Hem de hayatın daha baharında. Esmanın bir gelinliği olmadı ama o geride kendisine tertemiz yüreklerle şahitlik edecek onlarca insan bıraktı. Önünde ise inancını tüm benliğine kuşanmış olarak Allah’a kavuştu. On yedi yaşında Rabbine kavuşmuş olsa da mücadele azmi onu birçok dava insanının önüne geçirdi.

Bereket ne kadar uzun yaşadığınızla ilgili değildir, yaşadığınız hayatı nasıl ve neye göre yaşadığınızla alakalıdır. Çoğu insan doksanına merdiven dayamıştır, ama ihtirasları onu kuşatmış ve gözleri arkada kalmıştır. Hiçbir şey ona değer katmamış aksine ondan çok şey alıp götürmüştür. Çünkü o özgür değildir. Özgürlüğü avuçlarında tutanlar ise Allah’ın rızasına ulaşarak bu dünya yolculuğunu tamamlamayı başarırlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi