Yavuz Bahadıroğlu

Yavuz Bahadıroğlu

Yürek Mektuplar

Yürek Mektuplar

Bir okurunuz;
“Yavuz Abi diye hitap etmemin inşallah bir sakıncası yoktur. Bilmiyorum sizi neden tercih ettim, ama (sanırım gazetedeki yazılarınızdan bir aşinalık oluştu) size kendi özelimle alakalı bir konuda fikir danışmak istiyorum.
“27 yaşında bekâr bir delikanlıyım. Bu yaşa kadar evlilik arayışına hiç girmedim. Niyetim evlenmemekti. Ama internet ortamında tanıştığım bir hanımefendi fikrimi değiştirmeme sebep oldu. Artık evlenmek istiyorum, ama iki problemimiz var:
“1. Problem: İnternet ortamında tanışıp evlenmek istememiz… Bu durumu aileler pek hoş karşılamıyor. Sanırım benim ailem de hoş karşılamaz.
“2. Problem: Benim hiç evlenmemiş olmama karşılık, onun boşanmış olması… Ailem eminim buna da takılacaktır. Bu sorunları nasıl aşarız bilmiyorum! Sizi bir ‘abi’ olarak gördüğüm için, fikrinizi almak istiyorum. Yazdıklarım aşılabilir problemler mi? Sevdiğim kızla evlenebilir miyim? Evlenirsem mutlu olur muyuz?”
* Beni “abi” gibi gördüğün ve sorununu benimle paylaştığın için, sağol. Ama bu sorun salt sana ait bir sorun değil, pek çok gencin başında. Bu konuda pek çok yardım isteği alıyorum. Şunu söyleyeyim: Mutlu olmak ne internet dışı evliliklerin tekelindedir, ne dul kadın (ya da erkek) almamaya endekslidir.
Mutluluk karşılıklı sevginin, saygının, paylaşımın ve değerbilirliğin ürünüdür. Bu anlamda mutlu olup olamayacağınızı söyleyemem. Bunu biraz da ikinizin davranış şekli belirleyecektir. İnternet aracılığıyla tanışmanızda bir tuhaflık yok. Günümüzde pek çok çift internetten tanışıp evleniyor. Gerçi en doğru yol bizim geleneksel evlenme yoludur, ama zaman zaman farklı yollarla tanışıp evlenerek sağlam bir aile kuranlara da rastlıyoruz.
İnternet aracılığıyla tanışmanızda bir tuhaflık yok, ama acaba bir birinizi yeteri kadar tanıyor musunuz? çünkü internetle yazışırken kendimizi pek olduğumuz gibi yansıttığımız söylenemez. Daha çok olmamız istendiği gibi yansıtırız. Tanışmanıza böyle “sarı yalan”lar karışmışsa, hemen düzeltmeniz gerekiyor. Zira evlilikler sağlam temeller üzerine oturursa iyi sonuç verir.
Bence işin bu aşamasında ailelere konuyu açmalısınız. Niyetinizin son derece ciddi olduğunu anlatmalısınız. Aileler ne kadar yakından tanışır kaynaşırlarsa, işiniz o kadar kolaylaşacaktır. Mutluluklar diliyorum. Umarım hakkınızda hayırlısı olur.
¥
Emine Karaca/ Kütahya;
“Ailede yaşlıların önemi hakkında bir kitap yazarsanız çok faydalı olacağına inanıyorum. Hakikaten ihtiyarların sadece kendileri değil, gözleri de yaşlı… Tanıdıklarım arasında mutlu bir yaşlı yok.
“Ben üç çocuk annesiyim. Bütün derdim evlatlarımı düzgün yetiştirebilmek… Evimizde bütün sorunları sesini yükselterek çözmeye kalkışan bir baba var. Büyük oğlum 25 yaşında; knight adlı bilgisayar oyununun o kadar bağımlısı ki, bütün zamanını oynayarak geçiriyor. öyle zamanlar oluyor ki, bilgisayarı parçalamak istiyorum. Yorumlarınızda bu konulara değinip bize yardımcı olursanız sevinirim.
“Allah ömrünüze bereket, vücudunuza afiyet versin.”
* Cümlemiz için âmin değerli kardeşim. Yaşlılar ve çocuklar, maalesef gereken ilgiyi görmüyorlar. Babalarımız malum: İki televizyon programı arası bağırıp çağırarak tüm sorunların üstesinden geliyorlar! Annelerimiz ise yetemiyorlar. Bir çiçekle bahar gelmiyor. Yaşlıların memnuniyeti ve çocukların iyi yetişmesi açısından anne-babanın elbirliği içinde emek vermeleri gerekiyor.
¥
Gamze Gülbin Sundur;
“Ben Osmanlı'yı, o ruhu, o geçmişi çok seviyorum! Bu öyle böyle bir sevgi değil. Osmanlı benim için bir tutku, bir heyecan... Nasıl anlatsam bilmiyorum. Bursa Ulucami'nin yanından her geçişimde gözlerim doluyor (bir de Bursalıyım!). Hele bir gün maazallah biri 'hey gidi Osmanlı, nerdesin!' gibi bir sitem etse, orada oturup, hıçkıra hıçkıra ağlamaya başlıyorum... Benim sevgim böyle bir şey...
“O ruhun geçmişine ve geleceğine karşı çıkanlara inat, oturup kalkışım, kahve sunuşum, sofra hazırlayışım, evimin dekoru, giysilerim... kısacası her şeyim de Osmanlı’nın izi olsun istiyorum.
“İleride evlenirsem Hundi Fatıma Hatun gibi (Yıldırım Bayezid’in kızı, meşhur Emir Sultan’ın eşi) bir eş, Hüma Hatun (Fatih’in annesi) gibi bir anne olmak, Fatih ruhlu evlatlar yetiştirmek istiyorum...
“Hocam bir de sizden çok önemli bir ricam olacak: Beni sizinle tanıştıran dostum Merve sizi çok

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yavuz Bahadıroğlu Arşivi