Gani gönüllü insanlarla iki güzel gün..

Gani gönüllü insanlarla iki güzel gün..

MüSİAD etkinlikleri devam ediyor.. 8-9 Ağustos tarihlerinde Elazığ’da gerçekleştirilen Elazığ GİK’inde “Türkiye’nin Turizm Potansiyeli” masaya yatırıldı..
28 Şube Başkanı’nın katılımı, bölgelerden gelen raporlar ve genel merkez’in görüşleri.. Kısacası; ekonomik iyileştirme adına her şey tartışıldı..
Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz’ın ve KOSGEB Genel Başkan Vekili Mustafa Kaplan’ın yanı sıra Elazığ Valisi, Elazığ Belediye Başkanı, Fırat üniversitesi'nin çiçeği burnunda rektörü ve pek çok sayıda davetli MüSİAD’ın bu önemli toplantısında yerlerini aldılar..
Hizmet yarışında Dr. ömer Bolat’tan bayrağı devralan MüSİAD’ın yeni Genel Başkanı ömer Cihad Vardan mikrofonu ne zaman eline alsa, meselelere vakıf olduğunu gösteriyor, samimi ve net bir fotoğraf veriyor Başkan Vardan!.. Elazığ’da da aynıydı..
Değerli okuyucularım, MüSİAD’ın Elazığ GİK’inde ben de vardım.. Her zaman olduğu gibi pek çok keyifli dakikalara şahitlik ettim.. Bu GİK toplantılarına katılan insanları iyi incelemek lazım.. Hemen hepsi amatör ruhlu insanlar.. Esas işlerini bir kenara bırakarak, hatta çoluk çocuklarına ayıracak o kıymetli zamanlarını bile bir kenara koyarak, milletimize faydalı olabilecek projeler geliştirmek için, şehir, şehir, dolaşıp duruyorlar.. İşte iki ayda bir yapılan GİK toplantılarının özeti bu..
Gelelim bizim de içinde bulunduğumuz iki günlük Malatya-Elazığ hattında neler gördük, neler geçirdik?. Sizlerle onları paylaşayım..
GİK Elazığ’da yapıldı ancak heyet olarak uçakla Malatya’ya indik.. Malatya Şube Bakanı Sabri Akın, yönetim kurulu üyeleri Mehmet Ali Anşin, Murat Tokmak, Hüseyin Apak ve ismini hatırlayamadığım diğer şube elemanları heyetimizi havaalanında karşıladı.. Ve sabah kahvaltısı için yeşillikler beldesi Gündüzbey Beldesi’ndeki “PATİKA” restorana geçtik..
Nefis bir mekan.. Allah’ın(cc) özene bezene yarattığı yerlerden bir güzellikler manzumesi.. Buraya gidilirken yine kiraz, kayısı, vişne diyarı “Yeşilyurt” ilçesinden de geçiliyor.. Buradan geçerken Yeşilyurt’un kıymetli evladı pimapenciler kralı değerli kardeşim ömer Aydın’ı da anmadan edemedim..
Kahvaltı masasında Malatya Milletvekili öznur çalık Hanımefendi’de vardı ve öznur Hanım’la da tanışma ve muhabbet fırsatımız oldu.. AK Parti İl Başkan Yardımcısı Gürbüz İsmet Yılmaz’la tanıştık.. Meğer bizim devamlı okuyucularımızdanmış Gürbüz kardeşim!..
Malatya dendiğinde aklıma ilk gelenlerden birisi daha var.. Hizmet ehli Malatya Milletvekili ömer Faruk öz!. ömer Faruk öz kardeşim ne yazık ki bu ziyarette yoktu.. Yine Malatya dendiğinde aslan yürekli ümit Göktürk kardeşimi de anmadan geçemem..
Kahvaltıdan sonra GİK için Elazığ’a geçmemiz gerekiyordu ve Elazığlı dostlarımız da bizi bir an önce Elazığ’a bekliyordu.. Heyetimiz otobüslerle Elazığ’a doğru herekete geçti.. Vakit geçirmeden biz de harekete geçtik ve Eyüp Akbal, Hikmet Köse, Alican Cebeci’yle birlikte Malatya MüSİAD Şube Yönetiminden Hüseyin Apak’ın arabasıyla Cuma namazını Turgut özal Camii'nde kıldık.. Ardından da bir saatlik yolculuk sonrası ver elini Elazığ..
Elazığ MüSİAD Şubesi kafileyi ünlü Harput’ta ağırladılar.. Burada yenilen öğle yemeğinden sonra da doğruca Akgün 0teline.. Ardından da hafif bir istirahatten sonra programın akışı gereği Elazığlıların gururla takdim ettikleri MİSLAND’a gidildi.. MİSLAND Elazığ için önemli bir yatırım.. Elazığ’ın tarihi Hanpınarı çeşmesi ile ünlü olan Hanpınarı Mevkii’nde 150 dönümlük bir arazi üzerinde kurulmuş.. Elazığ’ın ve Doğunun cazibe merkezi olarak görünüyor.. Ancak halen natamam vaziyette..
Mis Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Demirbağ, projenin tamamlanması için Ankara’dan yardım istediklerini, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın durumu bürokratlara olumlu anlamda havale ettiğini, ancak ilgili makamlardan hâlâ ses soluk çıkmadığını söyleyince, gerçekten şaşırdım!.. Niye kestirmeci değiliz?.. Niye milletin menfaati olan işlerde frene basarız?. Kompleks mi?.. Yoksa adam sendecilik mi?.. çözemedim doğrusu..
Gala yemeğinin ardından konuşmalar yapıldı.. Ardından bir saat kadar süren 100’den fazla dansçının ve oyuncunun oluşturduğu çayda çıra Efsanesi topluluğunun sunduğu gösteriyi izledik.. Gala yemeği süresince Elazığlı dostlarımız bir an bile bizleri yalnız bırakmadılar.. Şube Başkanı Av. İbrahim Gök, Başkan Yardımcısı Metin Bulut, Ahmet Nazik, Selim Tekin, Veysi Ergun ve Aziz Savaş’a en kalbi teşekkürlerimi gönderiyorum..
Pazar günü ise dönüş yapacaktık.. Dönüşümüz Malatya’dandı ve gece 21.30'daydı.. 0ldukça da zamanımız vardı.. Davetini daha önceden alıp kabul ettiğimiz Malatya MüSİAD yönetim kurulu üyesi Mehmet Ali Anşin, Eyüp Akbal, Alican Cebeci ve bendenizi Elazığ’dan alarak Malatya’ya götürdü..
Elazığ-Malatya arası 100 km.. Arabayla bir saati biraz geçiyor.. ünlü Kömürhan Köprüsü’ndeki dinlenme tesislerinde öğle namazını kıldıktan sonra Fırat’a karşı demli çaylarımızı yudumladık.. Yudumlarken de, ister istemez “Kömürhan Köprüsü Harput’a Bakar” mısralarını hatırladık..
Ve Malatya..
Gazetemiz VAKİT’in iyi bir okuyucusu da olan Mehmet Ali Anşin aslen Bingöllü.. 35 yıl önce Malatya’ya yerleşmiş.. Malatya’nın en işlek caddesinde Meşhur Diyarbakır Burma Kadayıflarının satıldığı 3 şubesi var.. Ayrıca Mangal Vadisi isimli bir de restoranı var.. Allah dostu, sahavetli, imanlı bir kardeşimiz Mehmet Ali Anşin!.. Sayesinde, Mangal Vadisi’nin eşsiz lezzetini en ince teferruatına kadar öğrendik..
Ardından da Meşhur Burma Kadayıfların imal merkezine gittik. Allah sizi inandırsın, bir imalat yeri ancak bu kadar temiz olur.. Belli ki Anşin kardeşim İslâm'ın nurundan aldığı temizliği, işyerine de yansıtmış..
Hizmette kusur yoktu.. İkramlar namütenai idi.. İmalathanenin yanıbaşında Mehmet Ali Anşin’in birkaç dönümlük bir de meyve bahçesi var, ömre bedel.. Bahçedeki çimlerin üzerinde akşam namazını öyle bir eda ettik ki, inanın sözlerle anlatılmaz.. Bu mekanda gani gönüllü terbiyeli, nezaket timsali başka dostlarla da tanıştık.. Sıtkı Alpkıray bunlardan biriydi.. Mahmut Altunhan, Hasan Altunhan, Ahmet Bural ve Mehmet Salih Altunhan da, diğerleriydi.. Hele de lise talebesi Abdullah!. Haza terbiye, haza nezaket..
Allah hepsinden razı olsun.. Allah hepsinin işlerini ve yollarını açık etsin..
Gezimizin en dramatik tarafı, bu vefalı ve hamiyetli insanlardan ayrılışımız oldu.. Sağolsun, Mehmet Ali Anşin bizi havaalanına kadar götürdü.. 0rada diğer arkadaşlarımızla buluştuk ve yarım saatlik bir rötardan sonra sağ salim ait olduğumuz yere, yani aziz şehrimiz İstanbul’umuza, geri döndük..
Netice-i kelam; MüSİAD’lı dostlarımız kendilerine yakışanı yaptılar.. Güzel bir organizasyona daha imza attılar.. Tüm emeği geçenleri kutluyorum..

TAZİYE: MüSİAD Genel Sekreter Yardımcısı özcan Tokel’in annesi Huriye Tokel’in vefatını teessürle öğrendim..
Merhumeye Allah’tan rahmet, yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ederim..


Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi