Bilal Şahan

Bilal Şahan

Erdoğan’dan Camia’ya jest

Erdoğan’dan Camia’ya jest

Zaman zaman biraya geldiğimiz enteresan dostlarımla yine bir çay içimlik muhabette bulunduk.

Kısa süreli beraberlik bana göre bereketli geçti. Yine memleketi kurtardık!!!

Zaman Gazetesi’nin kızlı-erkekli evler haberini ve ardından yalanlamaları okuyunca aklımdan ilk geçenleri aktardım onlara. Şimdi “Fethullah Gülen Hocaefendi’nin, kendisini arayarak geçmiş olsun dileklerini ileten Başbakan Erdoğan için söylediği sözlerinin ardından çıkan bu haber polemiği, hazırda bekleyenler tarafından cemaat-hükümet savaşı için kıvılcım niyetine kullanılır mı?”

Tam karşımda oturan dostum, “Basınımızdan sorumlu Bakanımızın da Başbakan’ın sözlerini yanlış anlayıp, açıklama yapmasından doğal ne var ki? Üzüm birbirine baka baka kararmıyor muydu arkadaşlar?” yorumunda bulundu.

“Siz işin sonuna bakın” repliği ile başladı masamızın ağır abisi ve devam etti: “Başbakan Erdoğan’ı tebrik etmek lazım. Hem danışmanın, hem yardımcısının ‘bu haber yalan ’ tarzındaki açıklamalarına rağmen, onları kamuoyu önünde  zora sokma pahasına, düşüncesinden dolayı da kendisi için yapılacak eleştirileri de göze alarak ‘bir yerde konuştuğumu inkar etmem’ demesi bence önemli. Kısaca, Başbakan ‘yalan haber’ ile suçlanan cemaatin gazetesine destek verdi. Hükümet ile cemaatin arasını bozmak isteyenlere de mesaj gitti.”

METİN PİLOT MU YOKSA  MISIRLI MI OLSAYDI???

Masadaki konu basın, haber, gazeteci ve açıklamalar olunca söz döndü dolaştı Mısır’da darbeciler tarafından tutuklanan gazeteci Metin Turan’a geldi.

İlk tepki “her şeye ağlayan Bakanımız, Turan için ağlamadı” oldu.

Ardından “üstelik, bir yakını aracılığı ile attığı twitlere de tepki göstererek hapisteki adama basın aracılığı ile ‘aklını kullan’ nasihatinde bulundu. Bir de ‘sen böyle tweet'ler atmaya devam edersen hakkında olabilecek başka suçlamalara da maruz kalabilirsin’ diyerek darbecilerin kulağına kar suyu kaçırdı” yorumu geldi.

Metin Turan’ı sevenlerin sayısının oldukça az olması hala hapiste kalmasında önemli bir sebep bence. Mahkeme kararıyla tekrar işe başladığı ilk gün tutuklandı Turan. Türkiye’nin Kahire Büyükelçisi H. Avni Botsalı ile de arası bozuk. DHA’dan ayrılmasına sebep olmuş… Hatta hükümetle de arası iyi değil. İddiaya göre TRT’den atılmasına Erdoğan’ın danışmanı Erol Olçak sebep olmuş.

Gurbette, gurbettekilerle aranız bozuk olacak ve size yardım edecekler…Hatta iş arkadaşlarınız bile… Bana pek inandırıcı gelmiyor, söz konusu Metin olunca.

Sevmesek dahi bir Türk vatandaşının darbecilerin elinde, hapiste olması rahatsızlık vermiyor mu?

“Mursi’ye  üzülenler, onda biri kadar Metin’e üzülmemişlerdir” sözlerim üzerine  “Üzülselerdi, O’nun da bir ailesi olduğunu hatırlayıp, bir geçmiş olsuna giderlerdi” deyiverdi dostum.

Hadi Başbakan’ın, yardımcısı Arınç’ın işi başından aşkın, ya diğerlerinin hiç mi vakti yok?

Pilotların kurtulması için 150 milyon dolar fidye ödendiği iddiaları ortada dolaşırken, Metin’e sadece “metin ol, sabırlı ol. Aklını kullan, böyle twitler atma” nasihatinin yapılması gazetecilerin değerini de gösteriyor.

Sayın Arınç, Metin Turan toprağınız sayılır, Manisa Turgutlu İHL mezunudur.

Turan için “one minute” diyecek konumumuz yok ama O’nun kurtulması için İmam Gazali’nin:

“Bismillahirrahmanirrahim. FerdunHayyunKayyûmunHakemun, Adlun, Kuddûs. Seyec'alullâhu bâ'de usrin yusra. İyyâke na'budu ve iyyâke nestaîn” duasını okuyalım bari.

Sizce, Kılıçdaroğlu böyle bir ziyarette bulunur mu ki?

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Bilal Şahan Arşivi

Tohum

18 Eylül 2014 Perşembe 13:33