Cemal Nar

Cemal Nar

“Cihad ve Zafer Şartları”

“Cihad ve Zafer Şartları”

Allah Teala’ya hamd-u senalar olsun, adını başlıkta verdiğmiz kitabımız çıktı. Daha önce bir yazımızda bunun için dua etmiştik hatırlarsanız.

Bu bizim ilk kitabımız sayılırdı aslında. Ama basım sırasıyla 19. Kitabımız oldu. Dünya böyle, neye niyet, neye kısmet!

Kitaplarımız bilgisayarımızda birikip duruyor, bulunduğumuz şehirde dağıtım olmayınca biz de yayınlamakta zorluk çekiyorduk. Sağolsun fedakar bazı dostların teşviki ile bu yıl iki ayda bir kitap yayınlamayı planladık. Özgü ve Ark yayınlarına buradan teşekkürlerimi sunarım.

Bu kitabımız dört bölümden meydana geliyor. İlk bölümde tarih boyunca hak batıl mücadelesi işleniyor. Bir başka ifadeyle tevhid mücadelesi. Allah Tealanın biricik dini İslam’ın her devirde gelişen yapısyla son ve kamil hale gelişindeki mücadele işleniyor. Bu açıdan bugünkü Yahudi ve Hıristiyanların  dinlerinin muharrefliğine ve batıllığına vurgu yapılıyor. Diyalogda, din tebliğilnde müdahane, yağcılık ve yersiz tavizin gereksizliği ve haramlığı üzerinde duruluyor. Aslında bu “ Diyalog” meselesinde müstakil bir kitabımız da var. Dua edin, o da basılsın inşallah.

Sonra “cihad” kavramı tanıtılıyor kitapta. Cihadın hükmü, faydası, amacı, usul ve yöntemi, çeşitleri ve benzeri konular yeterince işleniyor ve cihad sevgisi verilmeye çalışılıyor. Kur’an-ı Kerîm’de ve hadis-i şeriflerde cihad işlenerek teşvik ediliyor. Batılıların bu konudaki saptırmaları reddediliyor. Çağımızın cihadına dikkat çekiliyor.

Bundan sonraki iki bölüm biraz daha orijinal ve az işlenen konulardır. Zafer şartları ve manileri. Allah Teâlâ’nın zaferi ihsan edeceği Müslümanlar toplumunun özellikleri. Zafere hazır olamın gerekleri falan. Bence ilginç bir konu.

Biz bugünkü konumuza layık değiliz ve bundan kurtuluşun tek yolu usulüne uygun cihad hareketidir? Ama o nedir? Cihad, savaş mıdır? Silahı nedir? Amacı nedir vs.   

Bilindiği gibi aklı başında insanlar akılla, fikirle, ilimle, hikmetle, delil, belge ve kanıtla mücadele eder, tartışırlar. Zalimler ve zorbalar bunlardan anlamaz,  dolayısıyla bunları aramazlar. Onların anladığı sadece güçtür, kaba kuvvettir. Batıl da zaten genellikle zalimlerin ve zorbaların davasıdır ve dayanağı aynen öyledir.

Onun içindaha önce burada işaret etmiştik, batıla efendilik sökmez. O, güçten anlar. Hak bunu bilmesine rağmen, mücadelesini yine akılla, fikirle, ilim ve hikmetle yapmalı, ama yedekte daima batılı korkutacak ve hakka haksızlık yapmaktan caydıracak maddi güç ve kuvvet de bulundurmalıdır. Cihad her zaman gerekebilir. O yüzden hak ehli cihadı her zaman gündemde tutmalı ve ona her an hazır olmalıdır. Cihada hazır olmayanlar, zillete hazır olmalıdır.

Çok şükür kitaplarımız “onlaine” olarak da şatışa sunulmuştur. Şimdilik http://www.ilimistan.com da, çok yakında da http://www.cemalnar.com/index.php bu imkanı göreceksiniz inşallah.

Allah Teâlâ faydalı kılsın inşallah.

Not: Kitap Bilgileri:

            Kitap adı: Cihad ve zafer şartları      

            Yayınevi Adı  özgü Yayıları

            Yazarı: Cemal NAR  

            Konusu: Dini güncel 

Yayın Yeri      İstanbul

            Yayın Tarihi    2013

            Teknik Özellikler        320 s 13,5*19,5

            ISBN  978-605-5350-48-2

            Kitap Dili        Türkçe

            Barkod            9786055350482

            Fiyatı   15,12

(Biz 15,12 yerine onlaine satışta 9, doğrudan bizden alanlara 8 Tl’den satışa sunuyoruz. Öğrencilere ise kar amacımız yoktur, sadece 5 TL.)

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cemal Nar Arşivi