Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

Hocanın bir bildiği var

Hocanın bir bildiği var

Yazının başlığı sanki Nasrettin Hoca’dan bir fıkra anlatacakmış gibi oldu ama bu hoca, öyle “iyilik yapan” hocalardan değil.

CHP adlı partinin Antalya Belediye Başkanı M. A’nın lakabı, “hoca” olarak geçiyor. Seçim çalışmalarında da slogan olarak “Hocanın Bir Bildiği Var” sözünü kullanıyorlar.

Vatandaşlara sordum;

-“Hocanın bir bildiği varmış, sizce ne bildiği vardır” diyorum. Aşağı yukarı cevaplar hep aynı oldu:

-“Hocanın bir bildiği bira festivali düzenlemektir, onda da insanların ölümüne sebep olmaktır. Başkaca bildiğimiz bir icraatı yoktur.”

Bildiği bir şey daha varmış.

Antalyalıların kültürel, sosyal, siyasal, ekonomik olarak hiçbir değer yargısına hitap etmeyen anlaşılmaz konferanslar düzenlemekmiş.

Soba müzesini de ben merak ettim. Kaleiçi’nde acayip ve garaip bir binayı, çarşının ortasına dikmişler.

“Bu ne” diye sorduğumda; “soba müzesi” dediler. Hakikaten fıkra gibi. Düşünsenize, Antalya Türkiye’de en az sobanın kullanıldığı illerimizden birisi.

Hani Kars, Ardahan, Erzurum, Sivas olur da oralarda bin bir çeşit soba vardır ve soba müzesinin bir anlamı olabilir.

Neredeyse yılın 10 ayı, sıcaklığın üşütmeyecek şekilde düşmediği Antalya’da soba müzesi garip değil mi? Üstelik de paralı.

Ülkemizin her yanında olduğu gibi CHP zihniyeti, Antalya’yı da içinden çıkılmaz hale getirmiş. Ben oradayken yağmur yağdı, hem de iyi yağdı, şehir su altında kaldı.

Şehrin merkez ilçelerinden iki büyüğünden birisi Muratpaşa. Diğeri ise Kepez ilçesi. Kepez, Antalya’nın kültürel ve ekonomik olarak en çok yükünü çeken bir yer.

Mevcut belediye başkanı zaten AK Parti’den ve tekrar kazanacak gibi görülüyor. Diğer büyük ilçe olan Muratpaşa’da ise durum biraz karışık.

Çünkü Muratpaşa’nın mevcut belediye başkanı CHP’li ama CHP aday göstermeyince DSP’ye geçmiş. Ak Parti burada bir sürpriz yapabilir. Geçelim.

AK Parti adayı Antalya Milletvekili Menderes Türel, sadece geçen dönemdeki belediye icraatlarıyla takdir toplamıyor, milletvekili olarak da Antalya’ya önemli katkılarda bulunmuş.

Bu arada iftira haberler, Türel’e de uğramış. Üstelik iftiralara yer verenler de Türel’in meslektaşları.

Menderes Türel, uzun yıllar Antalya’da gazetecilik yapmış birisi. Sadece Türkiye’yi değil, dünyayı tanıyan bir isim.

Türel’i özellikle Antalya medyası iyi tanımasına ve geçmişte birlikte yiyip, içmelerine rağmen, hatta birlikte çalışmalarına rağmen, ağababalarından gelen emirler üzerine onun hakkında da asılsız ve asparagas haberler yapıp, yorum yazmışlar. Geçelim.

Kısacası AK Parti’nin, Türkiye’nin her yöresinde olduğu gibi Antalya’da da önemli bir netice elde edeceği açık.

Ülkemizin her noktasında, mihenk taşı gibi duran aklıselim sahibi insanlarımız, on yıllık kazanımların kaybedilmesine müsaade etmeyecektir.

Bu yüzden zafer AK Parti’nindir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Öztürk Arşivi