Ayhan Demir

Ayhan Demir

Derin Milletin Zaferi

Derin Milletin Zaferi

Bugüne kadar, TBMM’de grubu bulunan hiçbir partiye oy vermedik. İktidardaki AK Parti’yi, pek çok konuda eleştirdik.

Hali hazırda, başta bazı dış politika konuları olmak üzere, eleştirilerimiz devam ediyor. Ancak her zaman, kayıtsız ve şartsız, Milli İradenin yanında yer aldık.

Bilinmesini isteriz ki; hiçbir eleştiri ya da farklı düşünce, Milli İradeyi yok sayan,  sandık dışı yöntemleri mazur gösteremez.

Gezi Parkı kalkışmasından bugüne gelinen süreçte, senaryo ve oyuncular değişti ama hedefler değişmedi.

Bu süreçte, sadece bir parti ya da onun lideri hedef alınmadı.

Asıl hedef, Milli İrade idi.

Asıl hedef, hafızasını tazelemeye başlayan, Türkiye’yi yoldan çıkarmaktı.

Asıl hedef, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığı idi.

Türkiye’yi, tarihimizin en büyük kırılmasına sürükleyenlerin, bu ihanetlerine sessiz kalmamız, elbette söz konusu bile olamazdı.

Kökü dışarıda yapılanmanın, son birkaç aydır göstere göstere sahnelediği, bu ‘ihanet senaryosu’, Derin Milleti harekete geçirdi.

Milli İradeyi zayıflatmaya ve bağımsızlığımızı ortadan kaldırmaya yönelik tüm kirli niyet ve gayretlere en güzel cevap, 30 Mart 2014’te, sandık başında verildi.

Bir çok kişi, tıpkı bizim gibi, ilk kez Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy verdi.

Seçim neticelerine dair; rakamlar vermeye, uzun uzun analizler yapmaya hiç gerek yok.

Netice çok net: Derin Milletin zaferi!..

Derin Millet, “Türkiye, korkunun esiri olmayacak! ‘Yaşanabilir bir Türkiye’ olacak” dedi.

Derin Millet, “Türkiye, Mısır, Suriye ya da Lübnan olmayacak! ‘Yeniden Büyük Türkiye’ olacak!” dedi.

Derin Millet, “Türkiye, eski dünyanın figüranı olmayacak. ‘Yeni bir Dünya’nın mimarı olacak” dedi.

Bu mesajları, muhalefet kadar, iktidar da görmeli ve gereğini yerine getirmeli.

Yeri gelmişken, Derin Millet kavramını da biraz açalım.

Osmanlı Devleti, Ortadoğu, Kafkaslar ve Balkanlar’dan çekilmek mecburiyetinde bırakılınca, Anadolu dışından gelen ya da getirilen Arap, Arnavut, Boşnak, Çerkez, Gürcü, Kürt ve Lazlar gibi Müslüman unsurlar da, Adapazarı, Kastamonu, Konya, Ankara, Aksaray, Sivas, Kayseri ve Erzurum gibi şehirlere yerleştirilmişlerdi. [Ayrıntılı bilgi için bakınız: Boşnakların Türkiye’ye Göçleri (1878-1934), Fahriye Emgili; Allahimanet Bosna, Tufan Gündüz; İttihat ve Terakki’nin Müslümanları İskan Politikası, Fuat Dündar.]

Dikkat edilirse, bu illerin büyük çoğunluğu, Sevr’e karşı kalkan vazifesi gören ve aynı zamanda AK Parti’nin en çok oy aldığı yerlerdir. Derin Millet diye adlandırdığımız kesim, işte burasıdır.

Rahmetli Aliya İzetbegoviç, “Hatırlama, ilerlemiş medenî halklar ile geri kalmış ilkel halkları birbirinden ayıran ölçüttür” diyor.

Buna bir de İhsan Fazlıoğlu’nun, “Millet, aynı dili konuşan değil, aynı hali paylaşan insanlar topluluğudur” cümlesini ilave edelim.

Her iki cümle alt alta getirildiğinde, netice şudur; “Millet, aynı hali paylaşan ve hatıralarını muhafaza eden medeni halklar topluluğudur.”

Bu hakikatin en güzel örneklerinden bir tanesi, 30 Mart 2014, Pazar gecesi yaşandı.

Seçim Özel programına misafir olduğum, Kudüs TV’ye Filistin’den telefonla bağlanan Dr. Avni El Burş, şunları söyledi: “Filistin’de herkes, Türkiye’deki seçim sonuçları ne olacak, AK Parti ne oldu diye merak içerisinde. Gazzeliler, Erdoğan’ı Başbakanları olarak görüyorlar. AK Parti’nin kazandığı yerleri duyunca sevinip tebrik ediyorlar.”

30 Mart gecesini ayakta geçiren sadece Gazze değildi. Balkanlar’da tek kelime Türkçe bilmeyen insanlar, Türkiye’den gelecek seçim sonuçlarına kilitlenmişlerdi. Saraybosna, Üsküp, Novi Pazar, Gostivar, Rozaye, Kalkandelen, Tutin, Prizren, Vrapçişte, Tiran ve Yukarı Baynitsa’nın gözü kulağı Türkiye’deydi.

Saraybosna’da yüzlerce Türk, Boşnak ve Arnavut, seçimlerini birlikte takip ettiler. Ardından yüz araçlık konvoyla, şehri turladılar.

Üsküp, Vrapçişte ve Yukarı Baynitsa’da, yüzlerce Türk, Boşnak ve Arnavut meydanlarda, kutlama yaptılar.

Prizren halkı, sokaklara döküldü. Sancaklılar, kutlama konvoyu düzenlediler.

Gecenin ilerleyen saatlerinde Karadağ Diyanet İşleri Başkanı Rıfat Feyziç: “Başbakan Erdoğan’ın seçim zaferini, tüm Karadağ Müslümanları adına, tebrik ediyorum” açıklaması yaptı.

Kısa bir süre sonra Bosna Hersek Federasyonu Kültür ve Spor Bakanı Salmir Kaplan: “AK Parti’nin, görkemli seçim zaferini tebrik ediyorum. Allah, Başbakan Erdoğan’ın yardımcısı olsun!” açıklamasını yaptı.

Sözü yormaya gerek yok. 30 Mart 2014’de:

Beddua kaybetti. Hayır duaları kazandı.

Pensilvanya ve yol arkadaşları kaybetti. İstanbul, Saraybosna, Kudüs, Üsküp, Gazze, Prizren, Kahire, Novi Pazar, Şam, Vrapçişte, Urumçi, Rozaye kazandı.

Derin hesaplar kaybetti. Derin Millet kazandı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Ayhan Demir Arşivi