Ahmet Doğan İlbey

Ahmet Doğan İlbey

Ey Müslümanlar Gazze’de İslâm Ümmeti Katlediliyor!

Ey Müslümanlar Gazze’de İslâm Ümmeti Katlediliyor!

Kuduz kaatil İsrail’in Gazze katliamı bütün İslâmların dinine, haysiyetine ve varlığına karşı yapılıyor.

Lânetli kavim israil, İslâm ümmetinin ihtilaflarından ve şuursuzluğundan istifadeyle her Ramazan ayında olduğu gibi yine Filistin’de cinayet üstüne cinayet işliyor.

İslâm ümmetinin birbirini boğazlamasını ve târihin en kanlı ihtilafları ile meşgul olmasını fırsat bilen kaatil İsrail kadın, çocuk demeden herkesi katlediyor. Üç buçuk İsrail sözde kocaman İslâm ümmetine meydan okuyor.

Ebu Cehil ve zâlimHaccaca dönüşen sözde bazı Müslüman gruplar Suriye’de, Irak’ta birbirlerini katlederken, târihin en soysuz cânisi İsrail, Gazze’de ölüm kusuyor.

Varoluştan katil İsrail’in karşısında İslâm devletlerinin hamle yapacak yürekleri yok. Yazıklar olsun! Kâbe’ye hangi yüzle varacaklar? Efendimiz Âleyhissalâtüvesselâm’ın mübarek yüzüne bakacaklar?

Bugün ümmet olamayışımızın bedelini kadınlar, çocuklar, bebekler ve bütün İslâm ülkeleri ödemektedir. Küfür tek millet iken, Müslümanlar tek millet olma şuurundan çok uzaktalar. Bu fena hâl Müslümanların cehennemidir…

Bir tarafta bir avuç İsrail devleti, diğer yanda sözde kocaman bir İslâm ümmeti. Karıncanın karşısında filin âcizliğidir bu. Yüz kızartıcı bir sefillik içinde olmaktır bunun adı. 

Müslümanların birbirlerini katlettiği bir dünyada İslâm düşmanları daha fazla Müslüman kanı dökme fırsatını kaçırmıyor.

İslâmlar ihtilaflarına son vermeli. Protestoların mânâsını yitirdiği bir vasatta direniş cephesi siyasî ve iktisadî cephesiyle genişlemeli, İsrail’in başına bir kara bulut çökmelidir.

Ey Müslümanlar kendinize gelin! Katledilmiş Müslüman kanlarının hesabı Siyonist İsrail’den sorulmalıdır. Bu hesap Müslümanlar için namus ve varlık meselesidir.

Mazlumdan yana duran Müslümanlar, sırtını Batı’ya dayamış, kılını kıpırdatmayan sefil ve mürai Suudlar’ı, Katar’ı, Kuveyt’i, Mısır’ı, Ürdün’ü İsrail kadar telin edip, mesuliyetsizliklerini yüzüne çarpıp, yanlış duruşlarını düzeltmelerini bildirmelidirler.

Rahmet ve mağfiret ayında Suriye’de, Irak’ta birbirini katleden İslâm’ın yüzkarası sözde bazı Müslüman devletlerin gafletinden dolayıdır ki İsrail’in Gazze’deki vahşetinden geri adım atmaya niyeti yok.

İsrail karşısındaki bu utanç verici vaziyet bir bıçak gibi şuurumuzu açmıyorsa sefilliğimiz daha sürecek demektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Ahmet Doğan İlbey Arşivi