Cemal Nar

Cemal Nar

İnsan Değerlidir Kendi Bilirse

İnsan Değerlidir Kendi Bilirse

Kur’an-ı Kerîm insanların can, mal, aile, akıl, inanç ve düşünce özgürlüğü gibi temel haklarını koruyan ayetlerini buraya yazmayı zait görüyor, hatırlatıp geçiyoruz.

Müslümanların gayr-i müslim olanlarla olan ilişkilerinin temelinde de Allah’ın koyduğu insan hakları vardır. İslam mü’min münkir bütün insanların haklarını korumuştur.

Bunun ötesinde Müslümanlar kendileri ve dinleriyle savaşan kafirlerle asla dostluk kuramazlar. Onlardan en yakınları bile olsa teberri ederek uzaklaşırlar.

Kendileriyle savaşmayan, barışı koruyanlara karşı ise adil ve erdemli olurlar. Onlara iyilik ve ikram etmek, iyi ilişkiler kurmak, hem din ve tebliğ adına, hem de toplumsal barış ve huzurun korunması adına teşvik edilmiştir.

Bunlar elbette hiç bilinmeyen konular değildir. Ancak ne var ki az bilinen, yanlış bilinen ve bu yüzden ihmal edilen, uygulanmayan konulardır. Bu sebeptenmaddî manevî çok zarar ve ziyan yaşıyoruz.

Eğer İslam’ın insana bakışı ve değer verişi, bunun gerekçeleri tam olarak bilinseydi Türk Kürd’ü, Kürt Türk’ü aşağılar mıydı? Türk, Kürt, Arap, Acem birbirinden nefret eder miydi? Dünya birleşirken İslam dünyasında var olan buIrkçılık/ ulusalcılık/ kavmiyyetçiliğinakılsızlığı hala sürer miydi?

Seksen küsur yıldır bu cahili ve tağutî sistem, bizi İslam Medeniyetinden alıp Batı Medeniyetine zorla dahil etti. İslam dünyasında da benzer olumsuzluklar yaşandı. Materyalizm, pozitivizm, laisizm din gibi öğretilip asıl mukaddes ve mübarek din yasaklandı. Şimdi ahali afyon yutmuş gibi sallanıp duruyor ve küfür ilke ve ideolojilere savruluyor.

Biz bu gidişe ömrümüz oldukça karşı çıkacak, hep İslam’a davet edecek, şuurlu düşmanların ve şuursuz Müslümanların iftira ve kınamalarından korkmadan ve etkilenmeden, davet ve tebliğimize devam edeceğiz inşallah.

Allah Müslümanların yâr ve yardımcısı olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cemal Nar Arşivi