Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Nötralizasyon-2

Nötralizasyon-2

Evet kaldığımız yerden devam edelim..

Şeytan bütün esbabı cefasın toplamış saldırıyor.. Siyonistler Gazze’ye saldırıyor, Mescidi Aksa’yı tehdit ediyor, ama birileri Suriye’de, Irak’ta neyin peşindeler.. Yemen ve Libya’da,Mısır’da yaşananları biliyoruz.. Bedevi SelefilerMursi’yi bırakıp Sisi’yi veli, ediniyorlar.. İranİhvan’a karşı Esed zalimi ile işbirliği yapıyor..

Şeytanın askerleri her yerde.. Aramızda ajanları fink atıyor..

Şeytanın elinin altında şeyh de var fahişe de.. Korkarım ümmetin imtihanı, kadın, mal, koltuk, silah ve iktidar konusunda çok çetin geçecek.. 28 Şubat’ın kadrolu şeyhlerini hatırlayın.. Şimdi daha zengin bir kadro ile hizmetinizdeler.. 100 yıl önce de kimi Arap şeyhleri de Lawrence’ın peşine takılıp gitmemişler mi idi! Yeni Lawrence’lar internet ekranından sizlere göz kırpıyor.. Yaşam koçları, sağlıklı ve mutlu bir yaşam ya da başarının sırlarını fısıldamak için göz kırpıyorlar. Onlar size, “yeryüzünde ebedi bir hayat ve bir cennet” vaad ediyorlar.. Çünkü hayatın sırrı onların dudaklarında gizli! (Haşa)

Din adına öyle şeyler söylüyor ki, tefsir sahibi cemaat sahibi insanlar. Birinin ak dediğine öteki kara diyor ve kendisi gibi düşünmeyeni tekfir ediyor.. Allah’ın emrine uymazsanız haram, Resulün sünnetine uymazsanız mekruh, bunlar gibi düşünmezseniz haşa dinden çıkarsınız. Kim bunlar..

Güvenilir dini yapılar bile zaman içinde birilerinin eline geçiyor, sızmalar yaşanıyor. Bakar mısınız bir düzine Nurcu çıktı.. Şeyh ölünce oğlu, damadı her biri bir yere savruluyor.. Kimi paranın, kimi iktidarın peşinde.. Herkes bir dergah açıyor, yine her birinin peşine bir sürü insan takılıyor.. Yazıktır, günahtır..

Şimdi herkes kendine göre bir tefsir peşinde. Herkes kendine göre bir fıkıh mektebi oluşturuyor.. Herkes Hadis külliyatı yayınlıyor. Bunların çoğu bu işi kendi pozisyonunu meşrulaştırmak, tahkim etmek için yapıyor..

Şeytan Kur’an’a zarar veremiyor ama Müslümanın kafasındaki, gönlündeki Kur’an-ı Kerim algısını değiştirebiliyor.. Dahası ölüyor, öldürüyor.. Eskiden mızrakların ucuna Allah’ın ayetlerini geçirip, savaşıyorlardı, şimdi de birileri dillerinin ucuna Allahın ayetlerini geçirip, savaşıyor ve Allah’ın ayetlerini savaştırmaya kalkıyorlar.. Hani dinde tartışmaya girmeyecektik? Muhkemleri bırakıp mütaşabihlerin peşinde, kendi zannımızı mutlaklaştırmayacaktık?..

Şimdi CIA’nın ayrı, MOSSAD’ın ayrı, FBI’ın ayrı şeyhi, ayrı tarikatı, ayrı mezhebi var.. KGB’nin ayrı, MI5’in ayrı.. Hepsinin uzun sakalları, şık sarıkları var..

Bir tane paralel din, paralel mezhep yok.. Gölgede kalan onlarca paralel din ve tarikat var.. Kimi de uykuda.. Birbirinin tam zıddı şeyler söyler gibi yapsalar da, aynı kaynaktan besleniyorlar.. Bunların peşinde giderseniz, neye inanacağınızı şaşıracaksınız. Sizi dinden soğutacaklar, Kalabalıklar arasında yalnız başınıza kalacaksınız, bu şeytani tuzaktan kurtulamaz iseniz..

Aman ha! Kadınlar ve gençlerçocuklar bu şeytani tuzaklara çok çabuk düşüyorlar ve esnaf! Kadınlar fedakarca çalışıyor, gençler gelecek vaad ediyor ve esnaf para harcıyor..

Bizim boşa geçirecek bir saniye zamanımız, boşa harcayacak bir kuruş paramız ve feda edecek tek bir insanımız yok.. Affedici olacağız, kazanmayı esas alacağız. Allaha, Resulüne Kitaba ya da Allah’a ve ahiret gününe iman eden herkesle yakalayacağımız bir bağımız var demektir.. Kalplerimizi telif edici bir dil ve üslûba ihtiyacımız var..

Çözüm mü, sizi kendine çağıranlardan uzak durun. Din büyüklerini İlah ve Rab edinenlerden de.. Sizi Allah’a, Resulüne ve Kitaba çağıranlara yakın durun.. Yanılmazlık iddiasında bulunanlara, din, mezhep, tarikat adına kendi yorum, kanaat, içtihadlarını, dinin mümkün olan tek doğru yorumu şeklinde takdim edenlerden kaçının.. Muhkemleri bırakıp müteşabihler ve gayb konularından muhkem hükümmüş gibi görüş beyan edenlerden sakının. Aman ha! Aklımızı kimseye kiraya vermeyelim..

Sizi diğer Müslüman kardeşlerinizden uzaklaştırıp, mutlak olarak kendilerine bağlamaya çalışanlara itibar etmeyin. Mezhepçilik yapmayalım. Mehdi-Mesih tartışmasına girmeyin.. Sufi, Selefi, Şii tartışmasına da..

Şeytan sizi Allah’la, Kur’an’la aldatmasın.. Unutmayalım ki, elbette ameller niyetlere göre olsa da, aklın ve vahyin süzgecinden geçmeyen işlerle ilgili olarak, cehennemin yolları iyi niyet taşları ile döşelidir..

Unutmayın, kimsenin, kimseye hiçbir faydasının olmadığı, ananın çocuklarından kaçtığı bir günde yalnız başınıza imtihan olunacaksınız..

Bilmediğiniz şeyin peşine düşmeyelim.. Emin olmadığınız konularda hüküm beyan etmeyelim. Fasıklar bize bir haber getirdiklerinde kontrol etmeden hemen inanmayalım.. Sabırlı olalım.. İstişare ve şûradan vazgeçmeyelim. Tek tip okumayalım. Unutmayalım ki, biz Müslümanlardanız ve Müslümanlar kardeştir..

Ramazan bitti. Şeytanlar serbest kaldı ve dolu dizgin saldırıyorlar. Aman dikkat! Şeytanı çok uzaklarda değil, çevrenizde, içimize bakalım, nefsimize taht kurmuş orada oturuyor olabilir.

Selâm ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Abdurrahman Dilipak Arşivi