Cemal Nar

Cemal Nar

“Gönül Azığı”

“Gönül Azığı”

Habervaktim’in çıktığı günden beri bu köşede yazıyoruz. Din, inanç, hukuk, devlet, yönetim, siyaset, yakın tarih, batılılaşma, laiklik, demokrasi, ırkçılık, ahlak, tasavvuf, okuma, yazma, kitap ve yazar… gibi kültür ve medeniyetimizin temel konuları hakkında yazılardır bunlar.

Bu yazılar bir nevi konuları fişleme gibi oluyor zaman içinde. Buradan kalkarak bazı kitaplar yazıyoruz bu fişleri kullanarak. Bunlar ilmî, fikrî ve amelî kitaplardır.  

Bu kitaplarımızın ilki “Anılar ve İbretler” idi. Kahramanmaraş’ta Ukde yayınlarının ilk kitabıdır aynı zamanda. Yıl 1994. Çok sevildi ve okundu.

Bugün sayısı 23 çıkan bu kitapları okuyan halktan bazı okuyucularımız, yazdıklarımızın kendilerine ağır geldiğini, hikaye ve kıssalarla bu yazılanların kolaylaştırılmasını bizden istemişlerdi. Biz de “niye olmasın?” dedik.  Yazdıktan sonra, insanımıza okuma işini kolaylaştırarak gönüllerine azık olabilecek rahat kitaplar yazmayı da düşündük.  Bunun ilki de “İnancın Kıvancı” oldu.

Bu isteği hem saygıla karşıladık, hem de hak verdik. Çünkü yaşanmış hikâyelerle bezenmiş ve hisselerle bir gerdanlık gibi işlenmiş kitaplar öteden beri daha kolay ve zevkli okunuyorlar.

Selefimizden bize kadar gelmiş bir hayli güzel örnekleri bir düşünsenize!

İnsanı yaratan Allah Teâla da böyle yapıyor değil mi? Elbette insanı “Yaratan”, onu en iyi bilendir. Baksanıza, Kur’an-ı Kerim’de bu kadar kıssalar anlatıyor, nedendir dersiniz?

Bazen bir tiyatro seyreder gibiyiz o hikâyeler anlatılırken. Sanki sahneden perde kalkıyor ve oyun başlıyor. Biz içinde hissediyoruz kendimizi izlerken. Sonra perde iniyor ve sahne bitiyor. Ama biz hala bir coşkuyu yaşıyoruz zihnimizde oturduğumuz yerde.

Bu faydalı metottan biz de yararlandık. İşte bu metotla yazılmış yeni bir kitap daha sunuyoruz sizlere: “GÖNÜL AZIĞI”.

Bu kitapta size bir solukta zevkle okuyacağınız yazılar sunduk. Başlayınca hemen bitirilen bir kitap yani. Alan ve okuyan dostlarımız bunu özellikle belirttiler.

Bu yeni kitabımızda “gönül yolculuğuna Allah Teâlâ’ya iman ve muhabbetle başladığımız bir seferin amel boyutunu görmeye çalıştık. Ne derece başarılı olduk? Dedim ya ilk tepkiler çok olumlu. Ama bunun kararını yine bizzat sizler vereceksiniz okuyarak.

Biz de “Başarı Allah Teala’dandır” der, O’ndan bunu lütuf ve ikram etmesini isteriz. O, her zaman yâr ve yardımcımızdır. Buna iman ve itimadımız tamdır. Her halimizde hamdimiz, senâmız ve şükrümüz daima O’na olacaktır.

“GÖNÜL AZIĞI” İstanbul’da, “Özgü Yayınları” tarafından yayınlandı. Güzel bir kapak, orta boy, 208 sayfalık bir kitap. Bir solukta zevkle okunanacak bir kitap…

Kitaba hem yayınevinden, hem de şu adresten ulaşabilirsiniz: http://www.1cok.com/K2838,kitap-dergi.htm

Her kitap yazarı için bir evlat gibidir. Her evlat da ebeveyn için sevimlidir, şirindir, değerlidir. O yüzden bu kitabı biz de sevdik. Ama bakalım okuduktan sonra siz ne diyeceksiniz?

Bu kitabı da alıp okumalı, sonra da okuyup faydalanabileceklere hediye etmeli diye tavsiye ederim. Böylece “Cihad yolunda bir adım daha atmış oluruz” diye düşünüyorum.  

Rabbimizin rızasını kazanma amacıyla çıktığımız manevi yolculuğumuzda bize gerekli olanları derleyip topladığımız bu “GÖNÜL AZIĞI” inşallah sizler ve sair okuyucu kardeşlerimiz için faydalı olur.

Rabbim öyle eylesin inşallah...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cemal Nar Arşivi