Batuhan Çolak

Batuhan Çolak

Vahdet’in doğuşu

Vahdet’in doğuşu

Top­lum­la­rı bir ara­da tu­tan, bü­yü­ten ve ge­liş­ti­ren en önem­li un­sur kül­tür­dür. 
Kül­tü­rel çö­zül­me­nin baş­la­dı­ğı yer­de acı, kan ve göz­ya­şı ha­kim ol­muş­tur.
Bu­nun en ya­kın ör­ne­ği he­men ya­nı ba­şı­mız­da­ki Or­ta­do­ğu coğ­raf­ya­sı­dır.
Ba­tı­lı de­mok­ra­si­le­rin acı­ma­sız­ca da­yat­tı­ğı dü­şün­ce­ler, bin­ler­ce yıl­dır ay­nı top­rak­lar­da ya­şa­yan in­san­la­rı bir­bi­ri­ne dü­şür­müş, sı­nıf­la­ra ayır­mış­tır.
Müs­lü­ma­n’­ı Müs­lü­ma­n’­a öl­dür­ten zih­ni­yet, “kar­de­ş”­le­rin el­le­ri­ne, Ame­ri­kan, Rus ya­pı­mı si­lah­lar, bom­ba­lar ver­miş­tir. 
Bir­bi­ri­ni yok et­me­yi red­de­den in­san­la­ra ise “siz ya­pa­maz­sa­nız biz ya­pa­rı­z” di­ye­rek sal­dır­mış, as­ke­ri güç kul­lan­mış­tır. 
Ken­di çı­kar­la­rı, ham­mad­de ih­ti­yaç­la­rı için mil­yon­lar­ca in­sa­nı kö­le ya­pan zih­ni­yet, sö­mür­ge de­nen ucu­be­li­ği “ba­rış ve de­mok­ra­si ge­ti­ri­yo­ru­z” adı al­tın­da gü­nü­mü­zün “mo­dern dün­ya­”sın­da da uy­gu­la­ma­ya de­vam et­mek­te­dir. 
Kar­deş kar­de­şe kır­dı­rıl­mak­ta; bin­ler­ce yıl­lık ta­rih, kül­tür acı­ma­sız­ca yok edil­mek­te­dir. 
Ka­os or­ta­mı gün geç­tik­çe baş­ta Or­ta­do­ğu­’yu dün­ya­nın gö­zün­de “ge­ri­” ve “ka­ran­lı­k” ha­le dö­nüş­tür­mek­te­dir.
Do­ğu Tür­kis­ta­n’­da, Fi­lis­ti­n’­de, Bos­na­’da, Ira­k’­ta, Su­ri­ye­’de, Çe­çe­nis­ta­n’­da, Bos­na Her­se­k’­te ve da­ha bir­çok böl­ge­de in­san­lar Müs­lü­man ol­duk­la­rı için kat­li­ama uğ­ra­mış ve uğ­ra­ma­ya de­vam et­mek­te­dir.

VAH­DET DO­ĞU­YOR
Vah­det Ga­ze­te­si böy­le bir dö­nem­de, bü­yük bir inanç­la doğ­muş­tur. 
Bir­lik an­la­mı­na ge­len “Vah­de­t” ke­li­me­si­ni, ta­şı­dı­ğı me­saj­la­rıy­la doğ­ru oku­mak ge­rek­mek­te­dir. 
Bu­gün Tür­ki­ye ve Or­ta­do­ğu­’nun en bü­yük ih­ti­ya­cı “Vah­de­t”­tir, bir­lik­tir kar­deş­lik­tir, bü­tün­lük­tür.
Vah­det Ga­ze­te­si­’ni gün­lük sı­ra­dan bir ga­ze­te ola­rak gör­me­nin çok öte­sin­de, fark­lı bir ye­re ko­num­lan­dır­ma­lı­yız. 
Müs­lü­man­lı­ğın, Türk­lü­ğün unut­tu­rul­mak is­ten­di­ği, in­san­la­rı­mı­zın kamp­la­ra ay­rış­tı­rıl­dı­ğı, ku­tup­laş­ma­nın ar­tı­rıl­dı­ğı bir sü­re­ci ya­şı­yo­ruz. 
Ba­tı­’nın da­yat­tık­la­rıy­la de­ğil, ken­di özü­müz­le, kül­tü­rü­müz­le, inanç­la­rı­mız­la bü­yü­mek ve ge­liş­mek zo­run­da­yız. 
Vah­det; kur­tu­lu­şun, inan­cın ve ge­le­ce­ğin anah­ta­rı­dır, sem­bo­lü­dür.
Ken­di­le­ri­ni “i­le­ri­” ola­rak ad­de­dip, ka­de­ri­mi­zi çiz­mek is­te­yen­le­re kar­şı en bü­yük si­la­hı­mız; bir­li­ği­miz, kül­tü­rü­müz, de­ğer­le­ri­miz, inanç­la­rı­mız ol­ma­lı­dır. 
Ga­ze­te­miz, kö­şe­miz mil­le­ti­mi­ze ha­yır­lı ol­sun. 
İnan­cı­mız, de­ğer­le­ri­miz, kim­li­ği­miz bi­zim­dir. 
Bi­zi ka­te­go­ri­ze edip, kamp­laş­tır­mak is­te­yen­le­re inat; BU­RA­DA­YIZ!

NE­DEN VAH­DET?
Yak­la­şık 8 yıl­dır çe­şit­li der­gi­ler­de, si­te­ler­de, ya­yın­la­rı­mız, ça­lış­ma­la­rı­mız ol­du. 
Vah­det Ga­ze­te­si ile bu­luş­mam ise ga­ze­te­nin Ge­nel Ya­yın Yö­net­me­ni Ye­ner Dön­me­z’­in “vatansever-mu­ha­fa­za­ka­r” bir ga­ze­te ha­ya­liy­le baş­la­dı.
Dön­me­z’­in mil­li ko­nu­lar­da­ki has­sa­si­ye­ti, va­tan­se­ver­li­ği, ül­ke me­se­le­le­ri­ne ba­kış açı­sı ve sa­mi­mi­ye­ti Vah­det he­ye­ca­nı­mı­zı ar­tır­dı, güç­len­dir­di.
Mil­li­yet­çi ya­zar­la­rın ya­nı sı­ra mu­ha­fa­za­kar ca­mi­anın önem­li isim­le­ri­nin ay­nı ça­tı al­tın­da bu­luş­tu­rul­ma­sı da­ha ön­ce de­nen­me­miş­ti. 
Özün­de ay­nı de­ğer­le­ri pay­la­şan, Türk-İs­lam coğ­raf­ya­sın­da­ki so­run­la­ra çö­züm ara­yan, se­vinç­le­re or­tak olan­la­rın ad­re­si­dir Vah­det.
10 se­ne­dir bu­lun­du­ğum An­ka­ra­’yı bı­ra­kıp, İs­tan­bu­l’­a be­ni ge­ti­ren bu pro­je­nin bir di­ğer önem­li nok­ta­sı da­ha var. Şir­ket sa­hip­le­ri­nin İç Ana­do­lu­’nun tam gö­be­ğin­den, Nev­şe­hi­r’­den çık­mış ol­ma­la­rı. 
Do­la­yı­sıy­la; Ağa­nın, pa­şa­nın, pa­di­şa­hın, ho­ca­nın, şu­nun, bu­nun de­ğil, ba­zı ke­sim­ler ta­ra­fın­dan kü­çüm­se­nen, hor­la­nan, ha­kir gö­rü­len Ana­do­lu­’nun öz be öz ço­cu­ğu­dur Vah­det.

VAH­DET İÇİN...
Biz dön­me­yiz Hakk bil­di­ği­miz yol­dan,
Kin­den, nef­ret­ten ve bağ­naz­lık­tan uza­k…
Dağ­lar­da yan­kı­la­nır­ken se­si­miz,
VAH­DET için do­ğa­cak gü­ne­ş…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Batuhan Çolak Arşivi