Yener Dönmez

Yener Dönmez

İl­ke­le­ri­miz­le va­rız

İl­ke­le­ri­miz­le va­rız

İs­lam coğ­raf­ya­sın­da yü­rü­yen ve yü­rü­tü­len bü­tün stra­te­ji­ler, Müs­lü­man­la­ra ve bu böl­ge­de ya­şa­yan tüm hal­ka za­rar ve­ren so­nuç­lar do­ğu­ru­yor.

Ca­mi ön­le­rin­de pat­la­yan bom­ba­lar ya da sa­vaş­lar­dan bah­set­mi­yo­rum sa­de­ce. Pet­rol gi­bi dün­ya­nın en stra­te­jik de­ğe­ri­nin bah­şe­dil­di­ği bu top­rak­lar­da fa­kir­lik, ge­lir ada­let­siz­li­ği kol ge­zi­yor. Müs­lü­man­lar bir­bi­ri­ni bo­ğaz­la­ya­cak dil kul­la­nı­lı­yor.

Tür­ki­ye­’de, Mı­sı­r’­da, Ira­k’­ta her­han­gi bir te­le­viz­yon ka­na­lın­da tar­tış­ma prog­ra­mı açın. Si­lah­la­rı ol­sa bir­bir­le­ri­ni vu­ra­cak gi­bi ko­nu­şan­la­ra rast­lar­sı­nız. 

Kim­se­nin baş­ka­sı­na me­ra­mı­nı an­lat­ma ya da fik­ri­ni izah dü­şün­ce­si yok. Kar­şı­sın­da­ki­ni alt ede­cek dil ve ar­gü­man­lar pe­şin­de­ler. Bu üs­lup ve dil­le baş­la­yan ge­ri­lim, dal­ga dal­ga sa­vaş, bom­ba, kan ve göz­ya­şı ola­rak sa­ha­ya yan­sı­yor... Al­la­hu Ek­ber di­yen in­san­lar bir­bi­ri­ni kat­le­di­yor. Her gün yüz­ler­ce Müs­lü­man vah­şi­ce bir­bi­ri­nin ka­nı­nı dö­kü­yor. 

Sa­de­ce Ku­r’­an-ı Ke­rim mea­li oku­yan bir rad­yo var. Ara­ba­day­ken açı­yo­rum. Al­lah (cc) kul­la­rı­na na­sıl ne­zih bir dil­le hi­tap et­miş. Ba­rı­şı, kar­deş­li­ği, bir­li­ği, be­ra­ber­li­ği, iyi­yi ve gü­ze­li en hu­zur­lu üs­lup­la na­sıl akıt­mış kut­sal ki­ta­bı­mı­za­… Din­le­dik­çe hu­zur bu­lu­yo­rum.

Al­lah (cc) kul­la­rı­na hi­tap eder­ken böy­le. Ama kul­lar bir­bi­ri­ni par­ça­lı­yor ade­ta. Bom­ba­dan be­ter te­sir bı­ra­kan ke­li­me­ler; kur­şun­dan da­ha ağır söz­le­r…

Ha­ber­le­ri­miz­den, fo­toğ­raf­la­rı­mız­dan, ya­zı­la­rı­mız­dan, yo­rum­la­rı­mız­dan, man­şe­ti­miz­den, en kü­çük ku­tu ha­be­ri­mi­ze ka­dar tek bir Müs­lü­ma­n’­ın za­rar gör­me­ye­ce­ği bir dil oturt­ma­ya ça­lı­şı­yo­ruz. 

Meş­re­bi, mes­le­ği, yo­lu, mün­te­sip­li­ği, si­ya­si gö­rü­şü ne olur­sa ol­sun her bir Müs­lü­ma­nı ku­cak­la­ya­cak bir dil bu. Ku­cak­la­ya­ma­sak bi­le bi­zim için en as­ga­ri­si; za­rar ver­me­ye­cek, tah­rip et­me­ye­cek bir dil. 

Vah­det Ga­ze­te­si öy­le bir ya­yın yap­ma­lı ki, tek bir Müs­lü­man bi­le za­rar gör­me­me­li. Tür­ki­ye­’nin ve dün­ya­nın için­den geç­ti­ği çok bü­yük çal­kan­tı­lar var. Ama şa­fak sök­tü­ğün­de o çal­kan­tı­lı dö­nem­de yap­tı­ğı­mız ha­ta­lar bi­zi vic­da­nı­mız­la baş ba­şa bı­ra­ka­cak. 

O za­man ge­ri­ye dö­nüp bak­tı­ğı­mız­da, “Mü­ca­de­le et­tik ama tek bir Müs­lü­ma­n’­ın bi­le kal­bi­ni kır­ma­dı­k” di­ye­bil­me­li­yiz.

Ta­bi şu­an bü­tün mev­zu­lar o ka­dar ateş­li ki, her­ke­si sa­vu­ru­yor.  Vah­de­t’­in di­lin­den iler­le­me­ye ça­lış­tı­ğı­nız­da tür­lü tür­lü bas­kı­lar ge­li­yor. Ki­mi sos­yal med­ya­dan, ki­mi kö­şe­sin­den, ki­mi fis­kos ya­pa­rak. Ye­ni bir İs­la­mi du­yar­lı­lı­ğı olan ga­ze­te­nin çı­kı­şı­nı en baş­ta ay­nı da­va­da ol­duk­la­rı­mız haz­me­de­mi­yor.  

Bun­la­rın öne­mi yok. Biz il­ke­sel dav­ra­nı­yo­ruz. İl­ke­le­ri­miz­den ta­viz ve­re­me­yiz. Ak­si du­rum bi­zi sav­rul­ma­ya iter. Ne­re­ye sav­ru­la­ca­ğı­mı­zı da kim­se kes­ti­re­mez. 

Bü­yük Do­ğu­’yu on yıl­lar geç­me­si­ne rağ­men ha­yır­la yad et­me­mi­zin se­be­bi il­ke­le­rin­den sap­ma­ma­sı­dır. Za­man ol­du pa­ra bu­lu­na­ma­dı­ğı için ba­sı­la­ma­dı, za­man ol­du Ne­cip Fa­zıl ba­vu­lu­nu sat­tı, za­man ol­du yor­ga­nı­nı sa­tıp pa­ra gön­de­ren­ler geç­ti bu dün­ya­da­n…

Bin bir zor­luk, bin bir tek­lif, bin bir bas­kı ol­du ama Bü­yük Do­ğu il­ke­le­rin­den ta­viz ver­me­di. 

Yo­la çı­kar­ken il­ke­le­ri­mi­zi açık­ça dek­la­re et­me­mi­zin se­be­bi ay­nı za­man­da ken­di­mi­zi de bağ­la­ma­sı için­di. 

Biz, tek bir Müs­lü­ma­n’­a da­hi fark­lı­lı­ğın­dan do­la­yı za­rar ve­re­me­yiz. Ak­si il­ke­le­ri­miz­den ta­viz olur. Ba­ğım­sız, bağ­lan­tı­sız, tu­tar­lı ve il­ke­li bi­çim­de yo­lu­mu­za de­vam ede­ce­ğiz.

Ken­di­mi­zi bağ­la­ma­sı açı­sın­dan ilk ham­le­miz de Ku­r’­an-ı Ke­rim ol­du.

VAH­DET, ha­yır ge­tir­me­si için ilk pro­mos­yon ola­rak bü­tün oku­yu­cu­la­rı­na Ku­r’­an-ı Ke­rim ve­ri­yor.

Şü­kür­ler ol­sun bu kam­pan­ya da tut­tu. Ku­r’­an’­la Vah­det se­fer­ber­li­ği Ana­do­lu­’da ye­ni bir he­ye­can, ye­ni­den di­ri­li­şin muş­tu­su ol­du ade­ta­…

Ah­med Hüs­rev hat­tıy­la ya­zıl­mış, Hay­rat Neş­ri­yat ka­li­te ve bas­kı­sıy­la ha­zır­lan­mış bu eş­siz ar­ma­ğan; me­al­li ola­rak ve­ri­le­cek. Ta­bi iler­le­yen gün­ler­de hem abo­ne­le­ri­miz hem de ba­yi­den Vah­det alan­la­ra yö­ne­lik ye­ni sür­priz pro­je­ler de ha­ya­ta ge­çir­mek için ça­lı­şı­yo­ruz.

Haf­ta­nız ha­yır­lı, işi­miz be­re­ket­li, yo­lu­muz mü­ba­rek ol­sun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Yener Dönmez Arşivi