Erbay Kücet

Erbay Kücet

Ankaralama

Ankaralama

HOŞ BULDUK

 

Öncelikle Haber Vaktim okurlarına; uzunca süredir ara verdiğim gazete yazılarıma başlamama vesile olan yol arkadaşlarıma; özellikle de diri bir akılla hayata bakmamızı sağlayan gazetemiz Haber Vaktim’in yetkililerine saygılarımı sunuyorum.

Bir gazetede ilk defa yazmaya başlayınca ‘ilk yazı’ya ‘merhaba yazısı’ denir. Ancak ‘hoş bulduk’ diyerek yazıma başlamak istiyorum. Bu ‘hoş bulduk’ öylesine söylenmiş değil, gerçek anlamıyla söylüyorum. ‘Haber Vaktim’ de yazmak ‘hoş’oluyor.

Her ne kadar yıllar öncesinden okurlarımızla tanışıklığımız olsa da bu seferlik ilk yazıyı yazmanın ne denli zor olduğunu deneyimli yazarlarımız gayet iyi bilirler. Çok şeyler yazmış olabilirsiniz ama yeni bir sayfa ve Mevlâna’nın deyişiyle ‘Yeni şeyler söylemek lazım’ı aklımızdan çıkartmadan okurlarıma gönülden ‘merhaba’ diyorum. ‘Merhaba’ demek kendini tanıtmayı gerektirdiğinden ve ilk karşılaşmamızda ‘Hemşehrim nerelisin?’ ardından ‘Neresindensin?’ deriz ya işte ben sizi yormayacağım.  Kendimi, sizinle tanıştırmak istiyorum. Yalnız burada zor olan şu: Nihayet bir köşe yazısı, yeriniz sınırlı. Her şeyi birden yazmanız mümkün değil. Geçmişinizden söz ederken lafı uzatıp kendi başarılarınızı anlatırsanız kendinizi övmüş olursunuz. Biraz tevazu ile yaptıklarınızı eksik ifade ederseniz okurlar sizi eksik tanımış olurlar. Bu ihtimallerden çekinerek ‘kendinizi tanıtma’ işini yapmasanız o daha da kötüdür. Çünkü herkes tarafından tanındığından ‘emin’ biri gibi görünürsünüz. Oysa her kişinin tanıyanları olduğu gibi tanımayanlarının da olması doğaldır. Öte yandan tanıyanların da sizi her zaman hatırlaması imkânsızdır. Hatırlatma görevi size düşmektedir.

Onun için, bu ‘ilk yazı’da okurlara merhaba derken, ayrıntılara inmeyen bir hayat hikâyesi vermek iyidir. Ben de aşağıda öyle bir özet veriyorum:

“Ankara’nın Başkent ilan edilişinin 32. yıldönümüne rastlayan 13 Ekim 1955’te Ankara’da doğdum. Yani doğum günüm Ankara’da etkinliklerle kutlanmaktadır. Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunuyum. 1975’ten beri çeşitli gazete ve dergilerde yazdım. ‘Kişisel Gelişim ve Motivasyon’ la ilgili konularda eğitim vermekteyim. Yayınlanmış on kitabım vardır.”

Ankara’nın kültür, sanat ve yayın hayatı ile günceli yakalayıp olayları izleyerek Haber Vaktim’de yazmayı sürdüreceğim. Yazılarımda ağırlıklı olarak kim, nerede, neden ve nasıllara cevap arayarak, Ankara’nın tarihsel geçmişiyle bugününü gündeme taşımayı; sanat adına yapılacak her türlü etkinlikten arta kalanları paylaşmayı düşünüyorum. Üslubumuz ve kalemimiz bu yöndedir. Lütfen kemerlerinizi bağlayarak, konuşma balonlarınızı söndürünüz. ‘Hoş bulduk’

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Erbay Kücet Arşivi