Fatih Akkaya

Fatih Akkaya

Ankara’da Neler Oluyor?

Ankara’da Neler Oluyor?

Dün Baş­ken­t’­te baş dön­dü­ren bir si­ya­si tra­fik ya­şan­dı ki, son­ra­ki gün­le­rin na­sıl ge­çe­ce­ği­nin de ha­ber­ci­siy­di.  

Baş­ba­kan Da­vu­toğ­lu ön­ce Baş­ba­kan­lık Res­mi Ko­nu­tu'nda Çö­züm Sü­re­ci Top­lan­tı­sı­’na ka­tıl­dı. Ar­dın­dan Çan­ka­ya Köş­kü'nde­ki Ba­kan­lar Ku­ru­lu Top­lan­tı­sı'na baş­kan­lık et­ti.

Hü­kü­met Söz­cü­sü Arın­ç’­ın top­lan­tı son­ra­sı ya­pa­ca­ğı açık­la­ma ve so­ru­la­ra ve­re­ce­ği ce­vap­lar me­rak­la bek­le­nir­ken, di­ğer ta­raf­tan ay­nı sa­at­ler­de Beş­te­pe­’de bi­ra­ra­ya gel­di­ği ye­ni muh­tar­lar gru­bu­na ses­le­nen Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğa­n’­ın ko­nuş­ma­sın­day­dı göz­ler. 

Bu ara­da iki şey ol­du!

1-AK Par­ti­’nin bu­gün ya­pı­la­cak olan TBMM Grup Top­lan­tı­sı­’nın ip­tal edil­di­ği ha­be­ri ulaş­tı ser­vi­si­mi­ze. Baş­ba­ka­n’­ın Kon­ya prog­ra­mı ge­rek­çe gös­te­ri­li­yor­du. 

2-An­ka­ra Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­ka­nı İ.Me­lih Gök­çe­k’­ten ül­ke gün­de­mi­ne bom­ba gi­bi dü­şen bir açık­la­ma gel­di.

Gök­çek, Arın­ç’­ı son açık­la­ma­la­rın­dan do­la­yı “pa­ra­lel­ci­lik­le­” suç­lu­yor ve is­ti­fa­ya da­vet edi­yor­du.

Baş­ka­n’­ın bu twi­t’­le­ri­ne, ön­ce inan­mak is­te­me­dik.

“T­wit­ter ad­re­si mi hek­len­di yok­sa­” di­ye te­red­düt­le yak­laş­tık.

Ye­ni­lir yu­tu­lur gi­bi de­ğil­di çün­kü me­saj­la­rı.

Twit­ter ad­re­si ve me­saj­la­rın ken­di­si­ne ait olup ol­ma­dı­ğı­nı te­yit et­me ge­re­ği his­set­tik.

Doğ­ruy­du hat­ta Baş­ka­n’­da “Az bi­le yaz­dı­m” ha­va­sı ha­kim­di.

Ni­te­kim iler­le­yen sa­at­ler­de ye­ni pay­la­şım­lar­da bu­lun­du.

Arın­ç’­ın pa­ra­lel­ci­le­ri mil­let­ve­ki­li ada­yı yap­mak is­te­di­ği­ni söy­le­ye­rek, “pa­ra­lel ih­bar hat­tı­” aç­tı. Nu­ma­ra ve­rip, “si­zin de bil­dik­le­ri­niz var­sa ara­yıp ih­bar edi­n” çağ­rı­sı yap­tı. 

***

Tüm bun­lar yak­la­şan se­çim­le­re yö­ne­lik ha­re­ket­ler gi­bi du­ru­yor. 

Ye­ni Şa­fak An­ka­ra Tem­sil­ci­si Ab­dül­ka­dir Sel­vi bi­le, Sa­yın Cum­hur­baş­ka­nı­’nın İz­le­me He­ye­ti ve Dol­ma­bah­çe­’den as­lın­da ha­ber­dar ol­du­ğu­nu yaz­dı dün.

Ak­si dü­şü­nü­le­mez, çün­kü “Çö­züm Sü­re­ci­” de­mek “Er­do­ğa­n” de­mek­tir.

Ge­rek çı­kış ge­rek­se gel­di­ği nok­ta iti­ba­riy­le sü­reç, olum­lu-olum­suz tüm yön­le­riy­le Cum­hur­baş­ka­nı­mı­zın ese­ri­dir; so­rum­lu­luk da­ha zi­ya­de O’­nun omuz­la­rın­da­dır. 

Sü­reç Er­do­ğa­n’­ın at­tı­ğı te­mel­ler üze­rin­de yük­sel­mek­te­dir.  

Bu İz­le­me He­ye­ti vs. ko­nu­la­rı ye­ni de­ğil­dir. 

Sü­re­cin ko­or­di­na­tör­lü­ğü­nü, Ka­bi­ne­’de Er­do­ğa­n’­a en ya­kın isim­ler­den bi­ri olan Yal­çın Ak­do­ğa­n’­ın yap­tı­ğı unu­tul­ma­ma­lı­dır. 

Sü­re­cin fay­da­la­rı tek ba­şı­na Da­vu­toğ­lu Hü­kü­me­ti­’nin ha­ne­si­ne ya­zı­la­ma­ya­ca­ğı gi­bi, za­rar­la­rın­dan tek ba­şı­na bu­gün­kü ik­ti­dar so­rum­lu tu­tu­la­maz. 

Da­ha zi­ya­de so­rum­lu Sa­yın Er­do­ğa­n’­dır. 

Hal böy­le iken, bu­gün İz­le­me He­ye­ti­’ne, Dol­ma­bah­çe­’ye “kar­şıy­mı­ş” gi­bi bir gö­rün­tü ve­ri­li­yor ol­ma­sı­nı doğ­ru­su an­la­ya­bil­miş de­ği­lim!

Bi­ri­le­ri bu­nu “Sü­re­cin olum­lu yön­le­ri­ni sa­hip­len­me, olum­suz­luk­la­rı­nı ise bi­ri­le­ri­nin üze­ri­ne yık­ma gay­re­ti­” ola­rak yo­rum­la­ya­bi­lir ki, bu en faz­la Cum­hur­baş­ka­nı­mı­zı yıp­ra­tır.

***

Ge­le­lim Gök­çe­k’­in id­di­ala­rı­na.

Doğ­ru ise, bu­gü­ne ka­dar ne­den açık­la­ma­mış­tır bun­la­rı? Ses­siz ka­la­rak, AK Par­ti­’ye pa­ra­lel sız­ma­yı gör­mez­den gel­miş ol­mu­yor mu?  

Yok de­ğil­se, if­ti­ra­dır; bir Müs­lü­ma­na if­ti­ra at­mak ya­kı­şır mı?

Ve­ya, ta­ma­men oğul Gök­çe­k’­in ve­kil aday­lı­ğı­nı ga­ran­ti al­tı­na al­ma­ya dö­nük bir çı­kış mı­dır bu?

En önem­li­si de; Cum­hur­baş­ka­nı­mız­la Arınç ara­sın­da­ki tar­tış­ma ses­siz­li­ğe ha­va­le edi­lip, bü­yü­tül­me­den son­lan­dı­rı­la­bi­lir­di ki Arın­ç’­ın son açık­la­ma­la­rın­dan bu­nu an­lı­yo­ruz. Gök­çe­k’­in bu şe­kil­de to­pa gir­me­si fit­ne­yi kö­rük­le­ye­bi­lir­di. 

Do­la­yı­sıy­la laf­ta “mü­ca­de­le edil­di­ği­” söy­le­nen pa­ra­lel­ci­le­rin ek­me­ği­ne asıl o za­man yağ sü­rül­müş olu­na­cak­tı. 

Bu ara­da, man­şet ha­be­ri­miz­den de oku­ya­ca­ğı­nız üze­re Sa­yın Arınç Ba­kan­lar Ku­ru­lu son­ra­sı ver­di­ği ce­vap­ta, Gök­çe­k’­in der­di­nin ne ol­du­ğu­nu, kir­li ça­ma­şır­la­rı eş­li­ğin­de or­ta­ya dök­tü. 

Bun­lar her­ke­sin bil­di­ği “sı­r”­lar­dı.

Biz­zat Baş­ba­kan Yar­dım­cı­sı ta­ra­fın­dan if­şa da edil­miş ol­du.

Öze­tin öze­ti: Gök­çek bal­ta­yı bu kez ta­şa vur­du.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatih Akkaya Arşivi