Elif Nisa

Elif Nisa

"Ölüm Şehadet, Sürgün Hicret, Hapis Halvettir!”

"Ölüm Şehadet, Sürgün Hicret, Hapis Halvettir!”

"Ölüm şehadet, sürgün hicret, hapis halvettir!" (Süleyman Şah)

Mısır’dan yeni idam haberleri düştü internet sitelerine. Darbe mahkemesi Mısır'ın seçilmiş meşru ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 14 ihvan yetkilisine idam cezası verdi... Ve dünya yine sessiz! Alem-i İslam da!

“Mümin bir kişiye, Müslüman kardeşini hakir görmesi, ona değer vermemesi, kötülük olarak yeter” (Müslim, Birr 32.) buyuruyor Peygamber(asm).  Kardeşimize değer vermediğimiz, Allah'ın ipine din kardeşlerimizle birlikte sarılmadığımız, birlik olmadığımız için aslında o idam ipini çeken bizleriz.
Sorumluyu etrafta aramayalım; biziz! Müslümanlar kardeştir diyen ama kalben kardeş olmayı başaramayan biz!

Akan her bir damla kandan, zulme uğrayan, yaralanan ya da hayatını yitiren her insandan kendimizi sorumlu hissetmiyor, zulme son vermek için, birlik olmak için hiçbir çaba içerisine girmiyorsak, bunun ağır vebaline de hazır olmalıyız.

"Haksızlık karşısında eğilmeyiniz; çünkü hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz." (Hz. Ali ra)
Resulullah bir hadisinde şöyle buyuruyor; “Kim bir kişinin zâlim olduğunu bilerek ona yardım etmek üzere zâlim ile birlikte yürürse, İslâm'dan dışarı çıkmış olur.” (İbn Kesir, Hadislerle K. K. Tefsiri, c. 5, s. 2089)

O halde zulme rıza göstermek, engel olmak için çaba göstermemek de o zulme ortak olmaktır. Kur'an ahlâkını yaşamaya çalışan, insanlık onuru taşıyan her insan zulümle mücadele etmelidir. Tarihte de baskılara, eziyetlere, tüm olumsuz koşullara ve engellemelere sabır ve kararlılık gösterip direnen müminler, şerefli bir hayat yaşamış, bugün müminlerin saygıyla andıkları birer örnek olmuşlardır.

İnsan, Kur’an’la şereflenir. Ancak bu büyük şeref, büyük bir sorumluluğu da beraberinde getirir. Her Müslüman’ın Allah yolunda mücadele edebilecek kararlılığa sahip olması gereklidir. Zayıf bırakılan, zulme maruz kalan masum ve savunmasız insanlar eziyet ve işkence görürken, vicdanlı insanlar bunları görmezden gelemez.

Müslüman, pasif, korkak ve teslimiyetçi değil, dava insanı olmalıdır. İslam Birliği idealine ve Allah'ın vaadine inancı zayıf bir yapıda olmamalıdır. Davası olmayan, heyecanı, coşkusu ve ideali olmayan yenilgiye uğrar. Dünyadaki zulmü durduracak,  insanlığa barış ve huzur getirecek olan İslam Birliği davası, sıkı sıkıya sarılmamız gereken bir davadır; bir ütopya değil dev bir idealdir.

Bu dava, kutsal ve yüce bir davadır ve özveri ister. Bu davada bir insanı kurtarmak için her şey feda edilir.

Dünyada imtihan oluyoruz, zorlu bir imtihandan geçiyoruz. Ancak şefkat, sevgi, barış ve kardeşliği esas alırsak Yüce Allah dünyayı cennete çevirecektir. Yakın tarihte ırkçılık, Materyalizm ve Darwinizm gibi dinsiz felsefeler esas alındığı için insanlar çok acı ve şiddet gördüler. Deccalî fitneye karşı Kur'an'ın ruhu içinde birleşerek, birlikte saf bağlamadığımız sürece, İslam âleminin genelinde olaylar devam edecek. Allah bizleri uyandırsın.

‪#‎NoToExecutionOfMorsi‬
‪#‎MursininİdamınaHayır‬

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Elif Nisa Arşivi