Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

19, 27, 29, 30, 31 Mayıs

19, 27, 29, 30, 31 Mayıs

Sandığa doğru son kavşak noktaları..

İlginç değil mi, 19 Mayıs, 1 Şaban’a denk geldi.. 19 Mayıs, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanıyor. Spor bayramı daha önce de vardı, 19 Mayıs Bayramı, Bandırma gemisi ile, Samsun’a çıkışla çok sonraları ilişkilendirildi.. Dün bunların hiç biri konuşulmadı. Gemi saat kaçta limana yanaştı, sonra ne oldu.. Televizyonlarda, okullarda ve meydanlarda tekrarlanagelen şekli ile kutlandı..

27 Mayıs’ı biliyorsunuz.. Darbenin yıldönümü. Tam da o gün, Gezi Parkındaki olaylar başladı ve hızla tırmandı. 30 Mayıs’ta Taksim’de başlayan olaylar çevreye yayılmaya başlamıştı..

29 Mayıs İstanbulun fethi. Bu sene fetih bir farklı kutlanacak sanki.. Rumeli Hisarındaki cami ibadete açılacak bu arada..

30 Mayıs’ta Mavi Marmara İsrail’in saldırısına uğramıştı..

Mayıs ayına Beraat Kandili ile veda edeceğiz..

30 Mayıs’ta İstanbul, tarihinin en büyük kitlesel gösterisine tanıklık edecek. Erdoğan ve Davudoğlu’nun katılacakları Fetih mitingi, fetih mitinglerinin kutlanmaya başlandığı 1954’den bu yana ilk kez böylesine büyük bir katılımla kutlanacak. Tabii bir gün önce Fetih Camii’nin açılışı var Rumeli Hisarı’nda.. Aksaraydan Ayasofyaya selam gönderecek yüzbinler. Ve her yerde Rabia bayrakları, işaretleri ile, Kudüs’e, Şam’a, Bağdat’a Mursi’ye selam gönderecekler..

Ve sonra hafta sonu seçim.. Tam da 1557’de Süleymaniye’nin ibadete açıldığı gün..

Bu arada bölgede de sıcak gelişmeler yaşanıyor.. Mısırda Mursiye idam kararı verilmesi tüm İslam dünyasında tansiyonun bir anda yükselmesine sebeb oldu..

PKK içinde kıpırdanmalar var. Suriye’de de öyle.. 14 Mayıs’ta Nekbe gününde başlayan olaylar büyüyerek devam ediyor.  Filistin’de Kudüs’te gerilim tırmanıyor.. Bölge de hareketli.. Birileri sanki seçimden umudunu kesmiş eteklerindeki taşları dökmeye hazırlanıyor gibi..

Bu seçimler, sıradan bir milletvekili seçiminden öte bir anlam taşıyor.. Bu parlamento Anayasa değişikliğini yapacak, başkanlık sistemi hakkında karar verecek parlamento olacak..

Türkiye’deki gelişmeler, bölge devletleri ve tüm dünya tarafından da ilgi ile izleniyor.. İsrail, Esed, Mısır, Rusya, AB, ABD, BM için bu seçimlerin hayati önemi var.. Erdoğan “Dünya 5’den büyüktür” demeye devam ediyor.. “Yeni Türkiye” sloganının arkasında “Yeni bir dünya” düşüncesi gizli!

Mayıs ayı hem dini, hem de tarihi açıdan Müslümanların son derece duygusal, hassas oldukları bir ay.. Ufukta Ramazan var.. Umud ve endişe iç içe.. Birileri Müslümanların bu hassasiyetlerinin farkında değil..

Kimi yeni yetme Müslümanlar da farkında değiller içinde yaşadığımız zamanın. Nekbe birtakım Müslümanın hayatında bir anlam ifade etmiyor.. Kudüs egzotik bir turizm olayı sanki.. Bu topraklarda doğup büyüyen kaç Müslüman, Antep, Hatay, Maraş, Urfa’nın arzı mevud, daha doğrusu Mescidi Aksanın mik’ad alanı içinde olduklarını bilir.. Ya da İstanbul’un kıbleteyn olduğunu!

Bilmem biliyor musunuz, 1919 Nisan ayının sonunda konfederatif bir başkanlık, daha doğrusu Şûra hükümeti olan ve başkanlık rejimi ile yönetilen Kars İslam Cumhuriyeti İngilizler tarafından yıkılmıştı ve şu günlerde hükümet üyeleri Batum’a sürgüne gönderilmişti..

Bizim tarih kitapları Erzurum ve Sıvas kongrelerinden söz eder ama, her ne hikmetse Kars İslam Cumhuriyeti’nden hiç söz etmez. Bu topraklardaki ilk Cumhuriyet hükümeti Türkiye Cumhuriyeti değil, Cihangir beyin liderliğindeki Kars İslam Cumhuriyeti idi oysa.. (Kars İslam Cumhuriyeti’nin yiğit evladı Cihangir beye selam olsun)

O devletin içinde Mustafa Kemal olmadığı için resmi tarih açısından yok hükmündeydi!

Sonunda mayıs ayının son haftasına giriyoruz. Ve sonra seçim haftası.. Sonunda tencere yuvarlanacak, kapağını bulacak. Her topluluk layık olduğu gibi idare olunacak..

8 Haziran’a uyandığımızda, 21 Şaban günü sonuçlar belli olacak.. Bir hesaba göre 12 Rebiulevvel 632 o gün miladi takvime çevrildiği hesabı ile Peygamberimizin vefat ettiği gün. Yeni bir güne uyanmış olacağız.. Benim seçim sonuçları ile ilgili tahminim şöyle çift sayılı rakamlarda +-2, tek rajamlı sayılarda +-1 olmak üzere 48.25.15.9.3

Son bir haftada ne gibi bir değişiklik olur bilmiyorum..

Birileri bazı noktalarda AK Parti’yi eleştirse bile, sonunda muhalefete bakıp yine AK Parti’ye yönelecek diye düşünüyorum. AK Parti’yi ne için eleştiriyorlarsa, kazanacak durumda olan ötekiler aynı konuda çok daha kötü.. Ben AK Parti’ye oy vermemek için yemin edip, sonra kefaret ödeyip, oyunu AK Parti’ye veren insanlar biliyorum.. Aksi yağmurdan kaçarken doluya tutulmak olur.. Bir şeyi değiştirirken daha kötüsü ile değiştirmek çok da akıl kârı olmasa gerekir..

Sonuç çok da umurumda değil.. Ben üzerime düşeni yapayım da, gerisi benim iradem ve sorumluluğumda değil. Hem değil mi ki, bize hayır gibi gelen şeyde şer, şer gibi gelen şeyde Allah hayır murat etmiş olabilir. Biz bilmeyiz Allah bilir..

“Hak şerleri hayreyler

Sen sanmaki gayreyler,

Arif onu seyreyler

Görelim mevlam neyler

Neylerse güzel eyler..”

Allahım, bize hakkı hak, batılı batıl göster, hakta toplanmayı nasib et. Şüphesiz ki Sen her şeyi hakkı ile bilen ve hüküm sahibi olansın..

Bizi nimet verdiklerinin yoluna ilet, gazaba uğrayanların değil. 

Selâm ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Abdurrahman Dilipak Arşivi