Fatih Akkaya

Fatih Akkaya

Hiç Unut­mu­yo­rum..

Hiç Unut­mu­yo­rum..

Bu so­ru­yu ıs­rar­la so­ru­yo­rum, sor­ma­ya da de­vam ede­ce­ğim.     Son haf­ta­lar­da sü­rek­li PKK/HDP’­nin ger­çek yü­zü­ne işa­ret eder­ken, ay­nı PKK/HDP’y­le ma­sa­ya otu­rul­muş ve PKK/HDP’­nin bu sa­ye­de pa­laz­la­nıp per­va­sız­laş­mış ol­ma­sı­nı göz­ler­den ka­çı­ran­la­rın iki­yüz­lü­lü­ğü iyi an­la­şıl­sın di­ye, bık­ma­dan usan­ma­dan bu so­ru­yu sor­ma­ya de­vam ede­ce­ğim.

-Dü­ne ka­dar yüz­de 5-6 oyu olan, bu­nu da teh­dit­le top­la­yan PKK/HDP’­nin bu­gün ik­ti­da­rı be­lir­le­ye­bi­le­cek de­re­ce­de bir gü­ce ulaş­ma­sı, ay­nı de­re­ce­de per­va­sız­laş­ma­sı ki­min, ne­yin ese­ri­dir?

-PKK bir te­rör ör­gü­tü iken, onu kah­ra­man­laş­tı­ran ne ve kim­ler­dir?

-HDP bu te­rör ör­gü­tü­nün si­ya­si uzan­tı­sı iken, onu le­gal­leş­ti­ren ne ve kim­ler­dir?

-Hü­kü­met ve Hü­kü­me­t’­e ya­kın med­ya or­gan­la­rı ve ya­zar­la­rın, bu­gün HDP’­den, PKK’­dan ya­kın­ma­ya hak­kı var mı­dır?

Hiç unut­mu­yo­rum:

-PKK’­dan adıy­la ya­ni “bö­lü­cü te­rör ör­gü­tü­” di­ye bah­set­ti­ği­miz­de,

-Bu bö­lü­cü te­rör ör­gü­tü­nün as­la si­lah bı­rak­ma­ya ya­naş­ma­ya­ca­ğı­nı söy­le­di­ği­miz­de,

-Dağ­da­ki te­rö­rist­le­rin ya­şan­tı­la­rı­nı; ne­ler yi­yip ne­ler iç­tik­le­ri­ni; İs­la­m’­la, na­maz­la na­sıl alay et­tik­le­ri­ni kı­sa­ca­sı ger­çek yüz­le­ri­ni gös­te­ren fo­toğ­raf ka­re­le­ri ya­yın­la­dı­ğı­mız­da, 

-HDP’­nin te­pe yö­ne­ti­mi­nin krip­to­lar­dan oluş­tu­ğu­nu or­ta­ya koy­du­ğu­muz­da,

-İm­ra­lı­’da­ki Öca­la­n’­dan “Sa­yı­n” de­ğil, “te­rö­rist­ba­şı­” di­ye söz et­ti­ği­miz­de,

-Te­rör ör­gü­tü ile ma­sa­ya otu­ru­la­ma­ya­ca­ğı­nı, he­yet­ler oluş­tu­ru­la­ma­ya­ca­ğı­nı mı­rıl­dan­dı­ğı­mız­da­…

Hü­kü­me­t’­e ya­kın med­ya or­gan­la­rın­da aley­hi­mi­ze ya­zı­lar, ha­ber­ler ya­yın­lan­mış­tır. 

Bu­ra­lar­da sü­rek­li PKK ve HDP PR’­ı ya­pıl­mış; PKK/HDP’­nin “yan­lış ta­nı­tıl­dı­ğı­”, “as­lın­da mü­ca­de­le­le­rin­de hak­lı ol­duk­la­rı­”, “tüm ha­ta­nın dev­let­te ol­du­ğu, as­ker­de po­lis­te ol­du­ğu­” al­gı­sı ya­yıl­mış­tır. 

Ucun­dan kı­yı­sın­dan bi­le ol­sa PKK/HDP ger­çe­ği­ni dil­len­dir­di­ği­niz­de, he­de­fe otur­tul­muş­su­nuz­dur. 

Şim­di ba­kı­yo­rum bun­la­ra, bi­rer “kap­la­n” ke­sil­miş­ler, ne­re­dey­se el­le­ri­ne si­lah alıp, HDP’­ye kur­şun yağ­dı­ra­cak­lar.

180 de­re­ce dön­müş­ler. 

Biz dün han­gi nok­ta­da isek, bu­gün de or­da­yız. Bun­lar ise, kon­jonk­tü­re gö­re kı­vı­rı­yor­lar.

Tu­tar­lı­lık, omur­ga­lı ol­mak da ne­yin ne­si!

Şah­si çı­kar­la­rı ne­yi ge­rek­ti­ri­yor­sa anın­da o yön­de ha­re­ket edi­yor­lar. 

Zer­re sa­mi­mi­yet yok.

Halk Zer­düş­t’­ün kıs­ka­cı­na düş­müş, bö­lü­cü­lük al­mış ba­şı­nı git­miş, ül­ke bö­lün­müş umur­la­rın­da de­ğil. Var­sa yok­sa şah­si çı­kar­la­rı. Tüm ma­nev­ra­la­rı­nı şah­si çı­kar­la­rı­na gö­re ya­pı­yor­lar. 

Şim­di­ler­de he­men her­gün PKK/HDP ger­çe­ğin­den söz edip, ör­gü­tün böl­ge­de halk üze­rin­de bas­kı oluş­tur­du­ğun­dan, in­san­la­rın zor­la HDP’­ye oy ver­me­ye zor­lan­dı­ğın­dan vs. ya­kı­nı­yor­lar; gi­den oy­la­rı ge­ri çe­vir­me­ye ça­lı­şı­yor­lar.

Bir ke­re, PKK/HDP’­nin ar­tır­dı­ğı her 10 oyun an­cak 1’i bas­kı so­nu­cu­dur, 9’u (sa­ye­niz­de) ken­di­li­ğin­den ge­len oy­dur.  

Ve geç­ti Bo­r’­un pa­za­rı.

PKK/HDP Üs­kü­da­r’­ı ge­çe­li çok ol­du.

Hem de hiç zor­lan­ma­dan, gü­le oy­na­ya­…

Bu ge­çiş es­na­sın­da siz­ler de, te­bes­süm edip gül­ler sa­çı­yor­du­nuz üzer­le­ri­ne­…

Sa­ye­niz­de, özel­lik­le ilk de­fa oy kul­la­na­cak olan Kürt kö­ken­li­le­rin he­men he­men ta­ma­mı­nın ido­lü Öca­la­n’­dır, Ka­ra­yı­la­n’­dır, De­mir­ta­ş’­tır.

Bu genç­le­re bu sa­at­ten son­ra ne­yi an­la­ta­bi­lir­si­niz.    

On­ca “ma­sa­” me­sa­isi­ne rağ­men se­çim­le­rin yak­laş­ma­sıy­la “Te­rö­rist­le ay­nı ma­sa­ya otu­rul­ma­z” çı­kı­şı­nın ya­pıl­ma­sı­na  “Ma­sa­ya otu­rul­du­ğu­na gö­re PKK te­rör ör­gü­tü de­ği­l” ce­va­bı­nı ve­ren HDP’­li­ye ne di­ye­ce­ğiz?

La­mı ci­mi yok: 

Bu tab­lo si­zin ese­ri­niz, me­su­li­ye­tin­den ka­ça­maz­sı­nız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatih Akkaya Arşivi