Mustafa Özcan

Mustafa Özcan

Yavru CHP

Yavru CHP

Baş­ba­kan Ah­met Da­vu­doğ­lu bir ko­nuş­ma­sın­da HDP’­nin CHP’­nin Kürt ver­si­yo­nu ol­du­ğu­na te­mas et­miş­tir. Bu sa­de­ce Ah­met Da­vu­doğ­lu­’nun tes­pi­ti de­ğil ayın za­man­da ya­ban­cı ba­sı­nın da al­gı­sı. CHP Türk ulu­sal­cı­la­rın par­ti­si ise HDP Kürt mer­kez­li ol­mak üze­re bü­tün ulu­sal­cı­la­rın or­tak şem­si­ye­si ol­ma­ya aday.  Bü­tün ulu­sal­cı ha­re­ket­le­rin par­ti­si ol­du­ğu id­di­ası­nı ta­şı­mak­ta­dır. Halk­la­rın De­mok­ra­tik Par­ti­si is­mi de bu­nu çağ­rış­tır­mak­ta­dır. Bu Ku­zey Ira­k’­ta­ki Kürt­le­rin de or­tak si­ya­se­ti. Müs­lü­man­la­rı dış­la gay­ri Müs­lim azın­lık­la­ra sa­hip çık! Söz­ge­li­mi Ira­k’­ta ve­sa­ir yer­ler­de Ye­zi­di­le­rin ve di­ğer azın­lık­la­rın ha­mi­si ol­duk­la­rı­nı di­le ge­tir­mek­te­dir­ler. Esat re­ji­mi de Oba­ma onay­lı ol­mak üze­re bu­nu yap­tı­ğı­nı id­di­a et­mi­yor mu? Ona gö­re va­ril bom­ba­cı­sı ve kim­ya­sal Beş­şar azın­lık­la­rın ha­mi­si­dir (Oba­ma: As­sad Pro­tec­ted Chris­ti­ans In Syri­a/http://www. mint­press­news.com/ oba­ma-as­sad-pro­tec­ted-chris­ti­ans-syri­a/196480/ ). Esa­t’­ın or­ta­ğı PYD, CHP ve HDP de ay­nı yo­lun yol­cu­su de­ğil mi­dir? Şim­di PKK yan­da­şı olan si­ya­si grup­lar da Er­me­ni­ler gi­bi azın­lık­la­rın ha­mi­si ke­sil­di­ler. Te­rör yön­te­mi­ne baş­vu­ran odak­lar şim­di de kur­ta­rı­cı po­zis­yo­nu­na bü­rün­dü­ler. Ah­met Da­vu­doğ­lu CHP ve HDP’­nin or­tak bir zih­ni­ye­ti tem­sil et­ti­ği­ni şöy­le ak­ta­rı­yor: “Tek par­ti zih­ni­ye­ti CHP, ‘Di­ya­ne­t’­i ka­pa­ta­ca­ğı­z’ di­yor. Sa­de­ce on­lar mı? Bu yak­la­şı­mın Kürt ver­si­yo­nu HDP di­yor ki, ‘Di­ya­ne­t’­i kal­dı­ra­ca­ğı­z’.  Do­ğu­’da, Gü­ney­do­ğu­’da es­ki müf­tü­le­ri aday gös­te­ri­yor­lar. Ba­tı­’ya git­ti­ği­niz­de ate­ist­le­ri. Her­kes is­te­di­ği­ne ina­na­bi­lir. Ama İz­mi­r’­de, İs­tan­bu­l’­da, Bur­sa­’da, Es­ki­şe­hi­r’­de gös­ter­dik­le­ri aday­la­rı bu­ra­da, Til­lo­’da İs­ma­il Fa­ki­rul­lah Haz­ret­le­ri­’nin hu­zu­ru­na çı­ka­ra­bi­lir­ler mi?’’ Gö­rü­lü­yor ki CHP’­nin ye­ni kad­ro­la­rı ile HDP ile­ri ge­len­le­ri Di­ya­net düş­man­lı­ğın­da bir­le­şi­yor­lar. HDP’­li­le­rin işi ko­lay, Di­ya­net ye­ri­ne ile­ri­de ha­va­lar ol­gun­la­şın­ca sön­me­yen Zer­düşt­lük ate­şi ya­ka­bi­lir­ler. Kı­lıç­da­roğ­lu imam ha­tip düş­ma­nı ol­ma­dık­la­rı­nı ve gel­dik­le­rin­de bun­la­rın ka­pa­tıl­ma­sı gi­bi bir dav­ra­nış içi­ne gir­me­ye­cek­le­ri­ni söy­le­se de kal­dır­mak is­te­di­ği Di­ya­net de CHP ik­ti­dar­la­rı­nın ürü­nü, ese­ri de­ğil mi­dir? Kal­dı ki Di­ya­ne­t’­i kal­dır­mak onun can da­mar­la­rın­dan bi­ri­si olan imam ha­tip­le­rin önü­nü kes­mek an­la­mı­na ge­lir.  İş­lev­siz ha­le ge­tir­mek olur. Kı­lıç­da­roğ­lu,  her­ke­si kör, âle­mi ser­sem sa­nı­yor!

7 Ha­zi­ran se­çim­le­riy­le bir­lik­te ken­di ara­la­rın­da ge­çiş­siz ve ge­çim­siz ama İs­lam­cı­la­ra kar­şı ge­çiş­li olan ulu­sal­cı­lar ara­sın­da ge­niş bir spek­trum ve fe­za­nın oluş­tu­ğu an­la­şı­lı­yor. Bu ger­çek ya­ban­cı­la­ra da giz­li, ka­pa­lı de­ğil.  HDP için ‘ye­dek CHP’ ve­ya ‘yav­ru CHP’ de­mek de müm­kün­dür. Ir­ki te­mel­le­ri fark­lı ol­sa da fik­ri te­mel­le­ri ay­nı. Bu ne­den­le tek ba­şı­na CHP’­den umu­du­nu ke­sen­ler dör­dün­cü par­ti­nin Mec­li­se gir­me­si için se­fer­ber olu­yor­lar. Or­tak cep­he ve koa­lis­yon­la ik­ti­da­rı bi­tir­me­yi düş­lü­yor­lar. Böy­le­ce AK Par­ti­’nin şah­sın­da din­dar­la­rın sır­tı­nı min­de­re ge­ti­re­cek­le­ri­ni umu­yor­lar. Bu al­gı sa­nıl­ma­sın ki sa­de­ce Tür­ki­ye­’de ve­ya Türk­ler ara­sın­da var. Ak­si­ne, Be­kir Sıd­kı isim­li Su­ri­ye­li Kürt ya­zar el Ha­yat ga­ze­te­sin­de yaz­mış ol­du­ğu ‘Mus­ta­fa Ke­ma­l’­e öz­le­m’ baş­lık­lı ma­ka­le­sin­de (http://www.al­ha­yat.com/Opi­ni­on/Wri­ters/9352692/), bir bi­çim­de Ke­ma­list kad­ro­la­rın ve­ya AK Par­ti kar­şı­sın­da ge­ri­le­yen la­ik Türk ulu­sal­cı­la­rın ye­ni umu­du­nun HDP ve onun eş Baş­ka­nı Sa­la­had­din De­mir­taş ha­li­ne gel­di­ği­ni ile­ri sür­mek­te­dir.  Do­la­yı­sıy­la bu  Sa­la­had­din baş­ka Sa­la­had­din!  Sa­la­had­di­n’­in izin­den de­ğil Na­pol­yo­n’­un izin­den gi­di­yor. Be­kir Sıd­kı, Sa­la­had­din De­mir­ta­ş’­ın Ke­ma­liz­min ye­ni kal­ka­nı ve­ya sü­va­ri­si ola­rak gö­rül­dü­ğü­nü ima et­mek­te­dir. Tür­ki­ye­’de si­ya­se­ti iki kut­ba, ek­se­ne; AK Par­ti ve kar­şıt­la­rı­na in­dir­ge­yen Be­kir Sıd­kı ad­lı Kürt­çü ya­zar Sa­la­had­din De­mir­ta­ş’­ın AK Par­ti kar­şı­tı cep­he­nin ye­ni umu­du ha­li­ne gel­di­ği­ni ile­ri sür­mek­te­dir.

Geç­miş­te la­ik­lik adı­na din­dar­la­ra bas­kı ya­pıl­dı­ğı­nı ve ezil­dik­le­ri­ni tes­lim eden Be­kir Sıd­kı ad­lı Su­ri­ye­li Kürt ya­zar, 13 yıl­lık AK Par­ti dö­ne­min­de ise du­ru­mun ve­ya tab­lo­nun ter­si­ne dön­dü­ğü­nü ve  AK Par­ti­’nin İs­lam­laş­tır­ma po­li­ti­ka­la­rı­nın la­ik­le­re do­kun­du­ğu­nu ve  on­la­rı maz­lum du­ru­mu­na dü­şür­dü­ğü­nü ile­ri sür­mek­te­dir. İş­te tam bu nok­ta­da Sa­la­had­din De­mir­taş is­mi la­ik­lik ve halk­la­rın de­mok­ra­tik hak­la­rı­nın ha­mi­si ola­rak siv­ril­miş ve gün­de­me gel­miş­tir.

Din­dar­la­ra kar­şı Sa­la­had­din De­mir­taş or­tak cep­he­nin fi­gür­le­rin­den bi­ri­si ya da de­nil­di­ği gi­bi yav­ru CHP ha­li­ne gel­miş­tir. Bu zım­ni it­ti­fak ve­ya be­ra­ber­lik mü­hen­dis­lik ürü­nü de­ğil mi­dir? Ke­ma­list ve la­ik ke­sim­ler­de AK Par­ti­’ye kar­şı bir öf­ke nö­be­ti ya­şan­dı­ğı­nı ifa­de eden ya­za­ra gö­re Sa­la­had­din De­mir­taş ve par­ti kad­ro­la­rı du­rum­dan va­zi­fe çı­kar­ta­rak hat­tı mü­da­fa­adan sath-ı mü­da­fa­ya geç­miş­ler­dir. Ya da baş­ka bir ifa­dey­le Kürt­le­rin maz­lu­mi­ye­ti üze­ri­ne ku­ru­lu si­ya­si söy­lem­le­ri­ni de­ğiş­tir­miş­ler la­ik­le­rin maz­lu­mi­ye­ti­ni sa­vu­nan bir di­li be­nim­se­miş­ler­dir. Si­ya­si opor­tü­niz­min zir­ve­si bu ol­ma­lı! Böy­le­ce Türk ta­ra­fın­da­ki en­di­şe­li la­ik­le­rin de ha­mi­si ve fii­li söz­cü­sü ha­li­ne gel­miş­ler­dir. Be­kir Sıd­kı ad­lı Kürt ya­za­ra gö­re bu ku­tup­laş­ma ve­ya şart­lar mu­va­ce­he­sin­de Sa­la­had­din De­mir­taş  7 Ha­zi­ran se­çim­le­rin­de or­tak cep­he­nin söz­cü­sü ha­li­ne gel­miş­tir. Bi­zim ifa­de­miz­le yav­ru CHP ol­muş­tur. Böy­le­ce 7 Ha­zi­ran se­çim­le­ri tur­nu­sol ka­ğı­dı ha­li­ne gel­miş ve HDP’­nin yav­ru CHP ol­du­ğu­nu or­ta­ya çı­kar­mış­tır. Hay­rı var­sa, gör­sün­ler!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Mustafa Özcan Arşivi