Ahmet Kekeç

Ahmet Kekeç

Utanmanız için bu kadarı yeterli değil mi?

Utanmanız için bu kadarı yeterli değil mi?

Herkes hayal kırıklığına uğramış... Dişleri pis olduğu yüzüne vurulduğu için utanıp yerin dibine giren, ‘Bunu okuyunca çılgına döndüm... Ama yazılanlar doğruydu. Benim gibi estetik düşkünü biri nasıl bu şekilde televizyona çıkardı?’ diyerek hasmına çiçek gönderen arkadaşımız da hayal kırıklığına uğramış.

Başbakan’ın konuşmasını işaret ederek, ‘Bu muydu?’ diyorlar.

Bu muymuş?

Başbakan’ın sözleri bundan mı ibaretmiş?

Daha ne olacaktı?

Baskıcılığınız, şantajcılığınız, elinizin altındaki medya imkanını ne amaçla kullandığınız birinci ağızdan ifşa edildi, daha ne olmasını bekliyordunuz?

Bir de mektup yazmışlar Başbakan’a.

Muhteviyatını bilmiyoruz ama, anlıyoruz ki aba altından sopa göstererek (daha doğrusu, ellerinin altındaki ‘medya imkanı’nı hatırlatarak) birtakım meşru olmayan taleplerde bulunmuşlar.

İki adet şapkaları varmış...

İşadamı şapkası, gazeteci şapkası...

Dişleri pis olduğu yüzüne vurulduğu için utanan arkadaşımızın kaç şapkası var acaba?

Hatırlarsanız, kararmış dişlerini göstere göstere, ‘Biz hangi olayda alamadığımız bir ihale için hükümete yüklenmişiz? Bunun örneği var mı?’ diyordu.

Hiç utanmıyordu.

Elimde bir yargı kararı var.

Bu karar, zımnen de olsa, Doğan Grubu’nun, kamu ihalelerini almak için hükümete baskı uyguladığını doğruluyor.

Kuva-yı Medya dergisinden aynen alıntılıyorum:

Turkish Daily News gazetesinin Aydın Doğan tarafından satın alınmadan önce 13 Kasım 1997 tarihli nüshasında, ‘Medya Patronları Enerji Projelerini Almak İçin Baskı Uyguluyor’ haberi ile aynı tarihli İlnur Çevik tarafından kaleme alınan ‘Medya Patronları Ülkeyi Yönetmeye Başladığı Zaman’ yorumlarında ‘Doğan Grubu’nun İstanbul’un elektrik projesini elde etmek için hükümete şiddetli baskı yaptığı, Doğan Holding’in elektrik ihalesini kazanmak amacıyla her türlü yöntemden yararlandığı, basın karteli oluşturan medya baronlarının medyalarını, cazip enerji ihalelerini kendilerine vermesi için hükümete yoğun baskı yapmakta kullandıkları’ yazıldı.

Bu yazılarla ‘yayın yolu ile kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu’ gerekçesiyle mahkemeye başvuran Doğan Grubu’nun başvurusunu değerlendiren İstanbul Asliye 5. Hukuk Mahkemesi Turkish Daily News gazetesinin Doğan Grubu’na 4 milyar TL tazminat ödemesine hükmetti.

Turkish Daily News’un bu karara itirazı üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, Doğan Grubu hakkında yayınlanan yazıların ‘somut olgular’ olduğu gerekçesiyle bu yazılardan dolayı verilen tazminat cezasının haksızlığına hükmederek kararı bozdu.

Bu bozma kararı ile Turkish Daily News gazetesinde Aydın Doğan ve Doğan Grubu hakkında yazılan sert ifadeli yazılar Yargıtay tarafından onanmış oldu.

Küçük özetle tekrarlayalım isterseniz:

Turkish Daily News, Aydın Doğan’ın ‘şantaj gazeteciliği’ yaptığını iddia ediyor.

Doğan Grubu, ‘hakarete uğradık’ gerekçesiyle mahkemeye başvuruyor ve iddia sahibini tazminat cezasına çarptırıyor..

Bir üst mahkeme, ‘iddialar somut olgulara dayanmaktadır’ diyerek kararı bozuyor ve zımnen de olsa ‘şantaj gazeteciliği’ iddialarını doğruluyor.

Belge istiyordunuz.

Alın size belge.

Bakalım bunu tevil etmek için hangi şapkanızın altına gireceksiniz!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Kekeç Arşivi