Cübbeli Ahmet Hoca

Cübbeli Ahmet Hoca

Şehit yakınlarının serzenişlerine anlayışlı olun

Şehit yakınlarının serzenişlerine anlayışlı olun

Şehit ailelerine çok müsamahalı davranmak, onların acılarını derinden paylaşmak, onlarla görüşüldüğünde çok saygılı, hürmetli, izzetli davranmak gerekir. Şehit yakınları zulme uğradıkları için bunların PKK’ya, terör örgütlerine, katillere, sebep olanlara, bunları destekleyenlere karşı kötü konuşmalarına Allah-u Teâlâ müsaade etmiştir.

 

Şehit yakınları zulme uğramıştır. Haksızlığa uğratılmıştır. Çünkü vatanını müdafaa uğrunda, kutsallarını savunurken kâfir, dinsiz teröristler tarafından şehit edildikleri için en büyük zulme maruz kalmışlardır. Bunların en çok acısını da anası, babası, eşi gibi yakınları çekmektedir. Biz onlara Allah-u Teâlâ’dan sabr-ı cemil, ecr-i cezil niyaz ediyoruz. Kadere rıza üzere, Allah’a itiraz etmeksizin sabredebilmeyi müyesser eylesin. Geçenki sohbetimizde ve yazılarımızda da bildirdiğimiz üzere şehit yakınlarının çok ecri vardır. Allah katında çok mükâfatları vardır, şehidin yakınları olma hasebiyle. 

BEDDUA HAKLARI VAR

Ancak tabi ki insanlar bazı bunaldıkları zamanlarda beddua edebiliyorlar. İleri, geri kötü sözler konuşabiliyorlar, konuşmaktadırlar. Bu hususta Allah-u Teâlâ “Allah, kötü sözün (bilhassa) açıkça söylenmesini sevmez; ancak zulme uğrayan müstesnâ.” (Nisa-148) buyuruyor. Bundan dolayı şehit yakınları da zulme uğradıkları için bunların PKK’ya, terör örgütlerine, katillere, sebep olanlara, bunları destekleyenlere karşı kötü konuşmalarına Allah-u Teâlâ dahi istisna yapmıştır. Sevmediği beddualardan istisna yapmıştır. Yani bu demektir ki onlara beddua hakkı vermiştir. 

MAZLUMUN BEDDUASINI ALMAYIN

Nitekim ben de hapse atıldığımda suçsuz yere atıldığımı bildiğim için yani isnat edilen suçların bende olmadığını bildiğim için bu suça zerre kadar bile ortak olanı, rızası olanı, sevineni bile kattım beddualarıma. Ki o beddualar neticesinde neler oldu neler memlekette. Çünkü hadis-i şerifte zulme uğrayan facir bile olsa “Zulme uğrayanın bedduasından sakının” buyruluyor. Yani zulme uğrayan adamın bedduasını almayın diyor. Çünkü mazlumun bedduasıyla Allah arasında perde yoktur. Yani diğer dualar gibi melekler aracılığıyla veya bazı makamlarda bekletilmez, Allah’a direk ulaşır diyor. Hatta kâfir bile olsa diyor. Bakın facir bile olsa diye de bir hadis var. Yani en bozuk adam da olsa, kâfir de olsa zulme uğramışsa zalime karşı yaptığı bedduayı Allah kabul eder diyor. 

ETMESE DAHA İYİ TABİ

Bundan dolayı adamın kâfirliği, facirliği, kendi günahları ayrı bir mesele. Ama o noktada haksızlığa uğramışsa, işkenceye, eziyete uğramışsa bu zulmü yapana beddua ediyor ve tutuyor diyor. Bundan dolayı Allah-u Teâlâ zulme uğrayanların beddualarına müsaade vermiş. Beddua etmesen daha iyi değil mi? Daha iyi tabi. Ama bugün Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) bile, âlemlere rahmet olarak gönderilen bir zat bile Mekke müşriklerinden bazılarına beddua etmiştir. Sahih hadis-i şeriflerde sabittir. Onların helak olmaları için beddua etmiştir. Allah-u Teâlâ Kur’an’da beddua ediyor. Müşrikleri Allah kahretsin diye kaç tane ayet var. 

ACILARINI DERİNDEN PAYLAŞIN

Dolayısıyla şehit yakınlarının serzenişlerine, terör örgütüne ve yandaşlarına yaptıkları beddualara, bunları destekleyenlere yaptıkları beddualara, sebebiyet verenlere yaptıkları beddualara anlayışlı olmak lazım. Çünkü Allah-u Teâlâ’nın istisnasındandır. Bedduayı, laneti, kötü konuşmayı sevmem ama zulme uğrayan müstesna diyor. Bu ayetin metnidir. Yani tefsir ve yorumu değildir, metnidir. Bundan dolayı şehit ailelerine çok müsamahalı davranmak, çok tevazulu olmak, onların acılarını derinden paylaşmak, onlarla görüşüldüğünde çok saygılı, hürmetli, izzetli davranmak gerekir. Ve en mühim mesele tabi ki acılarını paylaşma neticesinde anlayışlı olmak, serzenişlerine karşı da alttan alarak, bu hususta onların haklı olduğunu, beddualara hakkı olduğunu ima edecek, işaret edecek sözler sarf etmek ve davranışlarda bulunmak icap eder. Ayet-i kerimelerden ve hadis-i şeriflerden yola çıkarak bu hususu okuyucularımızla paylaşmak istiyorum. 

DAGLICA SEHiTLERiNE DUA

 

Kıymetli kardeşlerimiz! Önceki geceden beri, Dağlıca şehitlerini duyduğumuzdan beri çok büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Şehit sayısı tam açıklanana kadar biz de bir açıklama yapmayı uygun görmedik. Çünkü çok çeşitli haberler dolaştı, bunların aslını öğrenmeden konuşmak iyi olmaz dedik. Velakin bu saatten sonra artık 16 olarak açıklandı. Allah-u Teâlâ ve tekaddes hazretleri şehitlerimize rahmet eylesin, kabirlerini nur eylesin, derecelerini ali eylesin. Bu vatan 

için, mukaddesatımız için canlarını seve seve feda ettiklerinden dolayı onları A’lâ-yı illiyyînde, en yüksek derecelerde ruhlarını ferahnak eylesin. Hadis-i şeriflerde buyurulduğu üzere “Yeşil kuşların içinde şehitlerin ruhları cennetin nehirlerinde dolaşırlar.” 

RIZIKLARI DEVAM EDİYOR

Ayet-i kerimelerde buyurulduğu üzere “Siz onları ölü sanmayın asıl diri onlardır, rableri katında rızıkları veriliyor.” Hiçbir velinin, sıddıkın hakkında bu mükâfat söylenmiyor ancak şehitlerin rızıkları devam ettiği Allah’ın verdiği lütuflarla ferahnak oldukları ve kendilerinden sonrakiler hakkında da müjdelere ulaştıkları bildirildiği üzere ya Rabbi sen onları bu müjdelere nail eyle ve dâhil eyle. Allahım sen fazlu kereminle vatanımızı iç savaştan, dış savaştan muhafaza eyle. Bölünmekten muhafaza eyle. Allahım şehitlerimizin kederli ailelerine, (Ezan saati denk geldi. Bu mübarek saatte okunan dualar kabul olur) sabrı cemil, salih amellerle hayırlı uzun ömür ihsan eyle. 

CENNETİNİ HELAL EYLE

Allahım sen lütfu kereminle şehitlerin ailelerine, çocuklarına, onlardan gelecek zürriyetlere kıyamet sabahına imanı kamil, hüsn-ü hatime nasip eyle.  İki cihanda saadetler, selametler ihsan eyle. Allahım onlar en sevdikleri, eşlerini, yavrularını, ciğer parelerini Allah için, din için, vatan için, kutsallarımız için seve seve feda ettikleri gibi sen de onlara cennetini, cemalini, rıza-ı şerifini helal eyle, lütfeyle bahşeyle. 

MAYIN DÖŞEYEN ELLERİNİ KURUT

Allahım, Ya Erhamerrahimin, Ya Erhamerrahimin, Ya Erhamerrahimin şu mübarek ezan saatleri hürmetine bu PKK’yı kahreyle, ellerini kurut ya Rabbi. Mayın döşeyen ellerini kurut ya Rabbi. Bunları destekleyenleri helak eyle, kahreyle, mahfeyle. Allahım sen bunların arkasındaki Siyonist güçlerini, Ermeni güçlerini, İngiliz güçlerini, Alman güçlerini, dünyada ne kadar gâvur varsa ve onlara destek, silah, para veriyorsa onları da birbirine düşür ya Rabbi. Başlarının derdine düşür ya Rabbi. Hilelerini ters döndür. Bu mübarek vatanı, şüheda kanlarıyla yoğrulmuş topraklarımızı onların gözlerinden, şerlerinden muhafaza ederek kıyamet sabahına kadar İslam ile, Kur’an ile, Ehl-i Sünnet vel cemaat olan Müslüman Türk milletimizle payidar eyle ya Rabbi. Âmin diyen dillere rahmet eyle. Kafirlere, teröristlere, katillere, zalimlere lanet eyle ya Rabbel alemin. Lanet etmeyenlere de lanet eyle ya Rabbel alemin.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Cübbeli Ahmet Hoca Arşivi