Cübbeli Ahmet Hoca

Cübbeli Ahmet Hoca

'Bu asker, polis şehit olur mu?' gibi sorular ağırıma gidiyor

'Bu asker, polis şehit olur mu?' gibi sorular ağırıma gidiyor

COK AGRIMA GiDiYOR 

Geldiğimiz noktada hala bazı sorulara muhatap oluyorum. Çok da ağrıma gidiyor. “Bu polis, asker şehit olur mu?” gibi sorular bizim cemaatten, bazı kişilerden geliyor. Çok ağrıma gidiyor. Bu insanlar daha ne yapacak da şehit olacak? Şehit olması için daha ne yapması lazım? Hadis-i şerifte “Vatan sevgisi imandandır” buyruluyor. Bu vatan bizim vatanımız. 

Bu asker, polis burada direnmese adamlar Ermeni’yi, Yahudi’yi getirecekler, buraları işgal ettirecekler.

Adamların “Kürtlere özgürlük” gibi şeylerle falan alakaları yok. Direk Ermeni ve Yahudi projesi yani. Tabi Avrupa Birliği, Almanya, Yunanistan falan bu işin içinde. Tamamen kâfir bir oluşum yani. Dinsiz, kitapsız bir oluşum. Bunlara karşı vatanı müdafaa ediyorlar, öldürülüyorlar. Haksız yere öldürülüyorlar, mayın patlatılarak kalleşçe. Bunun üzerine asker operasyon başlatıyor. Ee ne yapacak? 

OPERASYONLAR DEVAM ETMELİ

Adam “2 polis için bu kadar savaş başlatılır mı?” diyor. 2 polisle bunun ne alakası var? Burada eşkıyalık var, yol kesme var, haraç alma var, millete eziyet var, zulüm var. 

Kendi Kürt vatandaşlarını öldürüyor. Yani bu kadar fesat, ifsat var. Bundan Müslüman Kürt de zarar görüyor. 

Hala “Operasyon niye yapılıyor?” diyorsun. Zerre kadar, aklı, vicdanı, insafı olan Müslüman nasıl “Operasyonlar dursun” der. Nasıl dursun yahu? Buralar özgürleştirilene kadar, oradaki Müslüman Kürtler huzura kavuşturulana kadar bunun devam etmesi gerekiyor.  Nereye kadar giderse gitsin. Mutlaka devam etmesi gerekiyor. 

HERKESE NASİP OLMAZ

Bu uğurda olan tabi ki şehittir. Sen nasıl “Şehit midir acaba?” diyebiliyorsun. Bu şehitlik herkese nasip oluyor mu? Bu kadar çok asker var. Bir milyon asker var. Bu şehitlik herkese nasip oluyor mu? Buraya da bir dikkat edelim. Birçoğunun annesi “Bana malum oldu”, babası “Rüyamda gördüm” diyor. 

Bunlar manevi işler. Benim yanımdaki polis arkadaşın bir arkadaşı şehit oldu. Eskiden Pendik’te beraberlermiş. O bana Facebook’undan polisin yazdığı mesajı gösterdi. “Allah için, din için inşallah şehit olurum” falan yazmış. Birkaç gün evvel neler yazmış yahu. Şimdi şehit oldu o mübarek. 

Geçen bir gazetede gördüm şehitlerden biri babasıyla konuşuyor, “Operasyondayız baba. Hakkını helal et” derken o anda silahlar patlıyor. 

Canlı yayın yani. Adamcağız telefonda dinliyor. “Oğlum, yavrum” derken sesi gelmiş. “Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdûhü ve resulüh” diyerek öldüğünü duydum diyor babası. Geçenlerde bizim gazetede yazdı bu. Diğer şehit bütün maaşını fakirlere dağıtıyormuş. Anası “Maaşını fakirlere dağıtırdın sen” diyor.

SAÇMA SAPAN KONUŞMAYIN

Yani şehit olmak için de özel bir vasfın olması lazım. Allah “Ben sizden şehitler almak istiyorum” derken herkesi de şehit almıyor.  Hazreti Hamza gibileri alıyor yani. Makamı Allah indinde muteber olan insanlara bu nasip oluyor. Bu herkese nasip olur mu?! Yani saçma sapan konuşmayın, saçma sapan sorular sormayın. 

VATANIMIZ İSLAM YUVASIDIR

Mahmud Efendi Hazretleri bu devlete askerlik yapmıştır. Ve “Askere gideceğim zamanı iple çektim” diyor. Çünkü bu peygamber ocağıdır. Bazı komutan gelir, namazsız, abdestsiz olur. O onun sorunudur. Ama ocak peygamber ocağıdır. 

Vatan İslam yuvasıdır. Ecdadımızdan bize emanettir. Hazreti Fatihlerin, Hazreti Yavuzların emanetidir. Şuheda kanıyla yoğurulmuş bir vatandır. “Efendim işte laiklik var, şu, bu var” diyorlar. Yahu cumhuriyet kurulduğunda anayasada resmi dini İslam’dır yazıyordu. Çanakkale’yi kazananlar, bu vatanı kurtaranlar, İstiklal savaşını yapanlar, tabi ki bu işte yine en büyük görevi gören hocalar, kafirlere karşı bu direnişi başlatan Sütçü İmamlar, Nene Hatunlar… Cami cami gezip, dolaşan alimler. Özbekler Tekkesi. Bütün silah sevkiyatını yapan Üsküdar’daki Özbekler Tekkesi’nden Anadolu’ya geçiş… 

Bütün bu işler tekkelerle, zaviyelerle, ulema ile, evliya ile, şeyhlerle yapılmış. 

EVLATLAR FEDA EDİLDİ

İlk Meclis’in açılışındaki resimlere bakın. Sarıklı hoca efendiler orada, duadalar. Onların orada payı olmasa asker o hocaları yanına alır mı? O resimde niye varlar, onu düşünebiliyor musunuz? 

Dolayısıyla bu millet istiklalini, Allah, din için, vatanımız olsun, ezanlarımız susmasın diye çoluğunu çocuğunu feda etmiş, yüzbinlerce vatan evladını feda etmiş, Kurtuluş Savaşı, İstiklal Savaşı yapmış, Çanakkale destanı yazmış bir millettir. Burada ilk öğe din ve imandır. Yahu “Allah, Allah, Allah” diyerek yürüdüklerinden de mi anlamıyorsun?

BAYRAĞIMIZDA ŞEHİTLERİN KANI VAR

Sonradan “Dini İslam’dır” ibaresi falan çıkarılmış ama bunlar arızi şeylerdir. Ama toprağın yorulması, ecdadımızın bu vatanın müdafaasını yapması Allah için, din için, kutsallar içindir. 

Bayrağımız şehitlerin kanını temsil ediyor, kutsalımızdır. 

SURİYE’YE, IRAK’A BAKIN

Biz burada namaz kılıyoruz, Cuma kılıyoruz, bayram kılıyoruz. Bu kadar insan namusunu muhafaza ediyor. Bütün bunlar bu askere, bu polise bağlı. 

Bunlar bu emniyeti terk etseler, her yer yağma olur yahu. Ne namus kalır, ne başka bir şey kalır. Suriye’de cemaatle namaza gidebiliyorlar mı? 

Irak’ta bir Cuma, bir bayram namazında toplanabiliyorlar mı? Yani dinin yaşanması vatana bağlı. 

Vatansız hiçbir şey olmuyor. Olmuyor! İşte önümüzde. Vatanlarından sürülen Ehl-i Sünnet Müslümanların durumu ortada. Şia’nın, Nusayrilerin elindeki, kâfirlerin işgali altındaki topraklardaki durum ortada yahu. 

HEPSİ MÜSLÜMANLAR

Şimdi burada bir güvenlik varsa, cemaate gidiyorsak, namaz kılıyorsak, talebe okutuyorsak bunlar hep bu askerin, polisin sayesinde. 

Sen hala “Şehit olur mu?” diyorsun. Ne ayıp şey ya! Tabi ki şehit olmak için Müslüman olmak lazım. O ayrı bir şey. Müslüman olmayana biz şehit demeyiz. O ayrı bir durum. 

Ama bizim askerimiz, polisimiz hep Müslüman. Onların salih amellerini görüyoruz, duyuyoruz, okuyoruz. Seçmece insanlar yani bunlar. 

Allah-u Teâlâ kabirlerini nur eylesin, derecelerini ali eylesin. Vatanımız, milletimiz, Ehl-i Sünnet ümmetimiz tarafından onları hayırla mükâfatlandırsın. Allahım âlây-ı illiyinde ruhlarını ferahnak eylesin.

CUMHURBASKANIMIZA BUNLARIN BAKANLIKLARINI iPTAL ETMEYi NASiP EYLE

Ya Rabbel alemin bu PKK ve yandaşlarına, maddi destek verenlerine, velev ki bir mesajla olsun destek verenlerine fırsat verme, imkan verme, maddi-manevi imkanlarını iptal eyle Ya Rabbi. Vatan hainlerine, vatan düşmanlarına, bu vatanın bölünüp de Yahudilere yem olmasına çalışanlara Ya Rabbi sen en yakın zamanda zararlar, zevaller, hüsranlar ihsan eyle. Maddi, manevi her sahada çökert onları Ya Rabbi. Fırsat verme sen onlara Ya Rabbel alemin. 

FIRSAT VERME

Bakan olmuş onlardan. Adam kalkmış “Ermeni katliamı yaptık” diyerek Türk milletini, devletini suizan ederek kötü bir ithama maruz bırakıp, gâvurların ekmeğine yağ sürmekle uğraşıyor. O adama da fırsat verme Ya Rabbi. Bunların bakanlıklarını iptal eyle Ya Rabbi. Ya Rabbi Reis-i Cumhurumuz cesaretli adamdır. İsterse bakanlıklarını iptal etme hakkı olduğunu duydum haberlerden. Sen ona da bunların bakanlıklarını iptal etmeyi nasip eyle Ya Rabbi. Çünkü bunlar gidip bizi gavurlara şikayet ediyorlar. Böyle bir hainlik hiç görülmemiş, hiç nasip olmamış devlet kuruldu kurulalı. Sen bu şerden bizi kurtar Ya Rabbel alemin.

EHL-i SÜNNET BiRLiGi

Önceki akşam Hüseyin Avni Hocaefendi, Nurettin Yıldız Hocaefendi ve İhsan Şenocak Hocaefendi Cübbeli Ahmet Hocaefendi’nin Acarkent’teki evinin tefsir bölümünde bir araya geldiler. Geç vakitlere kadar süren sohbet ve muhabbet içerisinde geçen bu mecliste Ehl-i Sünnet mezhebinin müdâfası, Şia’ya, Vahhabi’ye reddiyeler, ümmeti uyarma, birlik ve bütünlüğü muhafaza, Ehl-i Sünnet üst kimliği altında birleşme gibi çok önemli ve ilmi konularda faydalı konuşmalarda bulundular. 

SEVİNÇLE KARŞILANDI

Bu buluşma müminler tarafından da sevinçle karşılandı. Birçok vatandaş sosyal medya üzerinden Allah razı olsun mesajlarıyla birlik ve beraberliğin daim olmasını diledi. Allah-u Teala Ehl-i Sünnet’in, Ehl-i Sünnet üst kimliğinde buluşmayı bütün âlimlere nasip eylesin. Âmin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Cübbeli Ahmet Hoca Arşivi