Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Öteki köyün sakinleri

Öteki köyün sakinleri

Faşizm insanın merhamet duygusunu öldüren bir hastalıktır. Bu hastalığa yakalanan kimselerin kardeşlik, sevgi ve adalet gibi değerlerden nasipleri yoktur. Kendi ırklarına mensup olmayan birey yada toplumları öteki mahallenin sakinleri olarak görür ve hemen damgalama yoluna giderler.

Faşizmin belli bir çizgisi yoktur, her katmanda her ırkta her ideolojide faşizan düşünceler taşıyan insanlar vardır. Bu kimseler kendi ırklarının diğerlerinden daha üstün ve daha ayrıcalıklı olduğunu savunur ve bu marazi düşüncelerini haklı çıkarmaya çalışırlar. Hedeflerinde öteki mahallenin insanı vardır ve onların alt edilmesi gerektiğine inanırlar.

Rabbimiz üstünlüğün ırk ile değil takva ile olabileceğini şöyle ifade eder:

“Ey insanlar! Muhakkak ki sizi bir erkek ve bir kadından yarattık. Ve sizi milletler ve kabileler kıldık ki birbirinizi (soyunuzu babalarınızı ) tanıyasınız. Muhakkak ki Allah’ın indinde en çok kerim olanınız (ikram olunanınız en şerefli olanınız) (ırk ya da soy olarak değil) en çok takva sahibi olanınızdır. Muhakkak ki Allah en iyi bilen ve haberdar olandır” (Hucurat13)

İnsanda, kendini beğenme ve zayıflar üzerinde tahakküm kurma eğilimi vardır. İslam ise hak ve adalete dayanan ilkeleri ile bu hastalıkların iyileştirilmesini sağlamış ve bu konuda bizlere sorumluluklar yüklemiştir. Fakat ne yazık ki, faşistlerin ilk katlettiği kavram adalet kavramı olduğu halde, Müslümanlar bu katliamı seyretmekle yetinmektedirler.

Doğuştan imtiyazlı olduklarına inanan faşistler, kaba kuvvet, dışlama, öldürme, yoksullaştırma ve yok sayma gibi eylemlerini öteki mahallenin insanları için meşru görürken kendilerine en ufak bir zararın dahi gelmesine tahammül edemezler. Nitekim neredeyse bir asırdır mazlum Filistin halkının üzerine bombalar yağdıran, çoluk çocuk demeden öldüren bu insanları açlığa yoksulluğa terk eden Siyonist zihniyet de karanlık eylemlerini gerekçelendirirken, doğuştan diğer ırklardan daha üstün olduklarını, kendilerinin efendi diğer insanların ise köle olarak yaratıldıklarını ileri sürüyor ve katliamlara devam ediyorlar.

Faşizan düşünce ve eylemlerin İslam topraklarında da ortaya çıkması ve Müslümanların bu duruma kayıtsız kalmaları büyük bir talihsizliktir. Zira İslam ilk günden itibaren ırkçılığa karşı çıkmış ve insanları renklerine ırklarına göre değil inanç ve ahlaklarına göre değerlendirmiştir. O yüzden Müslümanlar, İslamın temel ilkelerinden olan hak ve adaleti yaymalı, dünyaya barış ve huzuru getirmelidirler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi