Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Esintiler (2)

Esintiler (2)

Her çağda karanlığı ortadan kaldırabilecek yiğitler mutlaka vardır. Onlar yola çıkarken ölümü çoktan öldürmüşlerdir. Geceyi yırtarak geçer ve çağın üzerine güneş gibi doğarlar. Asırlar geçse de biz bu yiğitlerin açtığı yoldan yürümeye devam ederiz.

Kendinizce büyük hedefler koyabilir, makam ve mevkii sahibi olabilmek için çaba gösterebilirsiniz. Fakat bütün bunların da üstünde olan bir şey vardır o da insan olmaktır. Bin bir ümitle başladığınız okul yaşamının bir sonu vardır fakat insanlığın okulu hayat boyu devam eder. Yapman gereken şu; nerede olursan ol insanlığından ödün verme. Bu senin için en büyük kazanç olacaktır.

Birlikte güldüğünüz insanları unutabilirsiniz ama birlikte ağladığınız kimseleri unutamazsınız. Çünkü o kişi sizin acınızın ortağıdır.

Kendi yapamadıklarınızı çocuklarınız üzerinden tamamlayama çalışmayın. Unutmayın çocuklarınızın kendilerine ait özel bir kişiliği var ve onlar hiçbir zaman sizin bir uzantınız değil.

İçinizdeki şehir ne kadar zengin ise sorunlarınızla başa çıkma şansınız o kadar artacaktır. Zira bu şehir sizin çözüm noktanız ve yaslandığınız bir bastonunuz gibidir. Ne zaman çıkmazda kalsanız bu şehrin sokaklarında kendinize bir yer bulabilirsiniz.

İçinizdeki çocuğun sesine kulak verin, onu dışlamayın, onunla konuşun ve onun tecrübelerinden faydalanın.

Yol vardır engebelidir yürümekte güçlük çeker ve sürekli tökezlersiniz. Yol vardır sizi kollarına alır ve bilinmezlere doğru götürür. Yol vardır acının kıyısından geçer ve çaktırmadan kırpar gözlerini. Fakat yolların üstünde bir yol vardır ki, o yol sizi ölüm ötesinde mutluluğa taşır. Yorulsanız da burada yürümekten onur duymalısınız. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi