Erbay Kücet

Erbay Kücet

Ziyaretin Güzeli

Ziyaretin Güzeli

Geçtiğimiz hafta merhum Mehmet Akif’in vefatıyla ilgili düzenlenen etkinliğe katılamamıştım. Bu nedenle kendimi suçlu gibi hissedip 2016’nın ilk Cuma namazını Hamamönü’nde Taceddin Camii’nde eda ettim.

Altındağ Belediyesinin çevre düzenlemesiyle Ankara’nın gezilecek mekânları arasına soktuğu semtin eski halini bilenlerdeniz. Fırsat buldukça neredeyse ömrümüzün tamamının geçtiği Hacettepe’nin sokaklarında kaybolmanın hazzını çocuklukta yaşamış birisi olarak Karacabey Camii, Tacettin Dergâhı ve çevresindeki manevî iklimden istifade etmeye çalışıyoruz.

O gün Birlik Vakfı Ankara şubemize Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin katkılarıyla verilen ‘Gençlik Kültür Merkezi’nin bulunduğu mekânda Cuma namazının ardından mutat hale getirilen kuru fasulye ve pilav ikramında TBMM Başkanı İsmail Kahraman misafir edildi.

Yeni yılın ilk günü gerçekleşen programda Birlik Vakfının çalışkan vefakar Başkanı Muhittin Bal’ın dışında yılların deneyimli bürokratı vakıf Müdürü Nurhan Yavuz, hizmetleriyle Ankara Birlik Vakfı’nın çalışmalarına imza atmış olan eski başkanlardan Bekir Çalkan, Selahattin Özdemir ve Sebahattin Mücahitoğlu’nun yanı sıra Milletvekilleri Zeki Ergezen, Afif Demirkıran ve Soner Aksoy’da kuru fasulyenin tadına Çubuk turşusu ile bakanlardandı.

Birlik Vakfı Ankara şubesinden yol arkadaşlarım Şadi Keskin ve Ayhan Sağlam ev sahipliğinin güzel örneğini gösterirken, Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki hizmetleriyle gönüllerde yer tutan Ahmet Bedük ile Ankara’nın gani gönüllü bürokratı Alaeddin Nalcıoğlu, Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mahmut Özbay, Maliye Bakanı Müşaviri Fahrettin Ergün ve Türk Dünyası Mimar ve Mühendisler Birliği’nden Murat Saraç Yakupoğlu ile birlikteydik.

Cuma namazını vakıf merkezimize yakın camilerde eda eden dostlarımız TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ı beklerken Taceddin Camii’nde kalabalık içinde kılınan namaz sonrası hazır edilen sofralara geçildiğinde ‘Besmele’ler çekilerek yemeğin tadına bakılmaya başlanmıştı. Sayın İsmail Kahraman’ın Muhittin Bal’a “Bakalım İstanbul’un kuru fasulyesi mi, sizinki mi lezzetli?” diye takılmasının ardından yemekte turşu farkını ifade etti. Çubuk turşusunun lezzetinin ayrı olduğuna sofrada bulunanlar dikkat çekerken yemek sonrasında fasulyenin lezzetinin dostluk ve samimiyetin altında kaldığı görülmeye değerdi.

Yemek sonrası üst katta bulunan odalarda başlayan sohbetin konusu Birlik Vakfı’ndan önce ülke gençlerine hizmet eden Milli Türk Talebe Birliği çalışmaları ve haliyle de Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül ve İsmail Kahraman’dı.

Yeni dinlediğimiz bazı hatıraların yazılmasının yerinde olacağını düşündüm ama sohbet esnasında görüntü kaydı alınmaması, ses cihazlarının kapatılması uyarısıyla dinlemekle yetindik. Güzel günlerin gerilerde kaldığı o yıllara ait söyleneceklerin yazılı hale gelmesiyle okuyacağımızı düşündüm. Bugüne ışık tutacak hatıralar arasında vaktin nasıl geçtiğini anlamadık ama Ankara’nın -8 dereceli soğuğunda Maraş dondurması yiyebileceğimi söyleseler inanmazdım. Alaeddin Nalcıoğlu dostumuzun soğuk ikramı sıcak sohbetin hatırlanacak bir yerine geçerken Türk Dünyası Mimarlar ve Mühendisler Birliği’nin Sayın Başkan İsmail Kahraman’a takdim etmek için hazırladığı dosyanın Murat Saraç Yakupoğlu tarafından takdimine katkımı da burada zikretmek isterim ki TDMMB Genel Sekreteri Dr. İlyas Demirci kayıtlara geçirsin.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın anılarla dolu hayatından kesitlerden gençlerimizin ders aldığı günün sonunda veda ederken bir sonraki Kuru fasulye gününde farklı simaların aynı mekânı dolduracağını düşündüm.

Not: 1997-1999 yıllarında aynı gazetede yazdığım Hasan Karakaya’ya rahmet diler, geride kalanlarına ve dostlarımıza sabırlar niyaz ederim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erbay Kücet Arşivi