Cemal Nar

Cemal Nar

Haçlı Meydanda

Haçlı Meydanda

Batılılaşma, adı üstünde batılıların bir düşüncesidir. Bizim ne dinimize, ne ahlakımıza, ne görgü kurallarımıza, ne hayat tarzımıza, ne de medeniyetimize uymaz.

Ehl-i kitap olan Yahudi ve Hıristiyanlara uyup itaat etmek, dünyanın yönetimi hakkındaki kanunlarda onlara başvurmak, din dışı sistemlerini almak, kanunlarında, ilkelerinde ve hayat tarzlarında onları taklit etmek, Allah'ın dininden şüphe etmek anlamına gelmez mi?

İslam’ın yetersizliğini, insan hayatına verecek bir şeyinin olmadığını ifade etmek  anlamına gelmez mi?  Bu da sessiz sedasız içte bir yenilgi ve bozgun yaşama, dinden çıkıp küfre düşmek sayılmaz mı?

Ayetler çok açık. Allah Teâlâ’nın bizi doğulu veya batılı kafirlere uymaktan sakındıran ayetleri hem çok, hem de gayet açıktır. İşte onlardan birisi:

"Ey müminler, kendilerine kitap verilenlerin bir grubuna uyarsanız, bunlar sizi iman ettikten sonra döndürüp kâfir yaparlar. Allah'ın ayetleri size okunuyorken ve O'nun peygamberi aranızdayken nasıl kâfir olabilirsiniz? Kim Allah'a sımsıkı sarılırsa doğru yola iletilmiş olur." (Al-i İmran 100.)

Batı bugün yine kitabımızı, sünnetimizi, şeriatımızı, yani dinimizi bırakıp laik, seküler, din dışı bir hayat yaşamamızı istiyor.

Batılıların bu çağrısına, bugün Batılılaşmaya bir Müslüman nasıl olur da “evet” der?

*   *   *

Batının insancıllığını, hümanizmini, barışını, demokrasisini, insan haklarını, medeniyet seviyesini vs. vs. çok iyi görüyoruz bu günlerde.

Ve onların safında kendi milletine, tarihine, medeniyetine ihanet edenleri de…

Biz onları biliyorduk. Gözü açık körler de artık görecekler midir, kuşkulyum.

Artık Batı bize “insanlık…” diye ağzını açsa cevabı hazır:

Hadi oradan alçaklar! Siz daha dünkü Bosna’nın hesabını vermediniz. İşte Süriye, Irak, Afganistan…”

*   *   *

Batı, özümüze dönüşü önlemek için abandıkça abanıyor üstümüze. Müslümanlar İslam’a dönmesinler, bir İslam devleti ve toplumu inşa etmesinler diye çullanıyor üstümüze ve yakıp yıkıyor, vurup öldürüyor. Bizi o sevdadan vaz geçirmek istiyor.

İstiyorlar ki İslam ülkelerinde kurdukları kukla devletler, kendi politikalarında devam etsinler, Batıya ters düşmesinler. Yoksa işte görüyorsunuz, çok kaba ve zalimce müdahaleler yapıyorlar. Savaşlar, terörler, ekonomiyi tahripler vs. ile bizi dize getirmek istiyorlar.

Bu adı konulmadık bir savaştır. Ama adı herkesçe malum:  Haçlı savaşları.

Evet, savaş iyi değil, ama haçlılar meydanda. Bakalım hilal ehli ne yapacak?

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cemal Nar Arşivi