Abdulkadir Özkan

Abdulkadir Özkan

Ayıdan post ABD’den dost olmaz!..

Ayıdan post ABD’den dost olmaz!..

Bir garip dünyada yaşamaya mecbur edildik. Düşmanların dost postuna büründüğü, dostların ise kendilerini belli etmemek için çabaladığı bir dünyada sadece insanlar değil ülkeler de dostsuz tek başlarına yaşamak zorundalar. İlişkiler çıkara odaklanınca ister istemez çevremiz dost görünümlü düşmanlarla çevreleniyor. İçi ile dışı farklı olduğu içinde ilişkiler de genellikle dışa göre dostluklar(!) şekilleniyor. Bu da sıkça yanılmalara sebep oluyor. Bazen öyle oluyor ki dost ve müttefiklerimizin(!) gerçek yüzü ortaya çıkmasına rağmen yine karşılıklı dost ve müttefik söylemleri sürüp gidiyor. Elbette böyle bir değerlendirmenin samimi olmadığı, sadece karşılıklı kandırmacaya yönelik olduğu ortada. Buna rağmen bazen sadece insanlar değil devletler de bu kandırmacaya bile bile inanmayı tercih edebiliyorlar.

Ankara’da meydana gelen kanlı terör olayının ardından Rusya ve AB ülkeleri yalandan da olsa üzüntülerini ifade ederken ABD’nin ısrarla YPG’yi kollaması bu ülkenin ikiyüzlülüğünü hiçbir soruya meydan bırakmayacak şekilde açığa çıkardı. Bu bakımdan başlığa, “Ayıdan post, ABD’den dost olmaz” cümlesini aldım. Bu cümlenin aslı halk arasında, “Ayıdan post gâvurdan dost olmaz” şeklindedir. Doğrusu da budur. Ayrıca uluslararası ilişkilerde sürekli dostluklar ile sürekli düşmanlıkların olmayacağı sıkça tekrarlanır. Ancak, yıllar yılı dost olarak kabul edilen ülkelerin gerçekte düşmanlar olduğu düşünüldüğünde aslında Haçlıların İslam dünyası söz konusu olduğunda dostluklarının göstermelik olduğu, içlerinde giderilmesi mümkün olmayan bir düşmanlığı gizledikleri artık biliniyor. Zaten bu ikiyüzlülük tarih boyunda sıkça tekrarlandığı için atalarımız, “Ayıdan post, gâvurdan dost olmaz” demişler.

Son terör saldırısının ardından Batılı ülkelerin yaptıkları açıklamalar ve özellikle de ABD ile ilgili olanlardan medyaya yansıyan birkaç örneğini aktardığımızda sanıyorum ne demek istediğimiz daha iyi anlaşılacaktır.

“Türkiye’yi ‘dost’ olarak gördüğünü her fırsatta dile getiren tüm ülkeler gibi ABD de, Ankara’yı kana bulayan terör örgütü konusunda ikili oynamaya devam ediyor.

 Beyaz Saray Sözcüsü Price ile Savunma Bakanı Carter saldırıyı kınadı. Dışişleri Sözcüsü Mark Toner ise ‘ABD, YPG ile PKK arasında bir bağ görmüyor’ dedi.”

 Olay bir başka gazetede ise, “ABD YPG’sini arıyor” başlığı altında şu değerlendirme altında yer alıyordu:

“ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan YPG ile ilgili bilmece gibi bir açıklama geldi. Sözcü Mark Toner, Azez’i kuşatınca Türkiye’nin top atışına tuttuğu grupların, ‘YPG içinde ABD’nin desteklemediği gruplar olduğunu’ ileri sürdü. Türkiye ile PYD konusunda farklı düşünüyoruz’ dedi.”

Tüm bu gelişmelere rağmen yetkililerin ısrarla terörün arkasındaki örgütü, “Dostlarımız görsün” ya da, “Dostlarımız anlamıştır” şeklinde değerlendirmeler yapmaları, her şeye rağmen dost bildiklerimizi dost olarak görmeyi sürdürdüğümüz anlamına gelen açıklamalar yapmaları eğer bir diplomatik nezaketten ibaret değilse yanılgımızın sürdüğü anlamına gelecektir.

Yılana aynı delikten bir kez sokulmanın izahı olabilir ama bu iş sıkça tekrarlıyorsa o zaman dostlarımızı gözden geçirmemiz, gerekirse bazı dost dediğimiz ülkelerin üzerinin çizilmesi gerekir. Bu durum elbette sadece ülkemizle de ilgili değil. İslam dünyasının yeni bir değerlendirme yapması, Haçlılara karşı kuvvetli olabilmek için İslam Birliği’ni hayata geçirmek üzere harekete geçmeleri gerekiyor. Sömürüden ve aldatılmaktan kurtuluşun başka bir yolu yok.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdulkadir Özkan Arşivi