Engin Ardıç

Engin Ardıç

Biz manyak değiliz

Biz manyak değiliz

Yeni Zelanda'yı görmüş çok az sayıda Türk'ten biriyim... Sakin, sessiz, derli toplu bir ülkedir. Dört buçuk milyoncuk nüfusu vardır. Sorunu morunu da yoktur. Azıcık Norveç'i andırır.
Türkiye'nin tam "antipod"undadır. Yani buradan hayali bir tünel kazın, dünyanın merkezinden geçip devam edin, Yeni Zelanda'ya çıkarsınız.
Kelimenin gerçek anlamıyla dünyanın öbür ucu...
Bu ülkede bir referandum yapıldı. "Bayrağımızı değiştirelim mi?" diye halka sordular, yüzde 56.6 çoğunluk "hayır, eskisi kalsın" dedi.
Eskisinin sol üst köşesinde küçük bir İngiliz bayrağı var, merkeze, yani kraliçeye bağlılık simgesi (herşeyleri bağımsızdır, ayrı parlamentoları ve hükümetleri, hatta ayrı paraları vardır ama devlet başkanı olarak İngiliz hükümdarını tanırlar)... Bunu kaldırıp yerine "eğrelti otu" koyacaklardı, çoğunluk istemedi. Geçmişini inkâr etmedi. Bu konuda bir kompleksi yok.
İleri ülkelerde bu tür referandumlar yapılabiliyor. İspanya'nın Katalonya eyaletinde, hatta İskoçya'da bile "bağımsızlık ilan edelim mi" gibi sorular da halka sorulabiliyor.
Bizde bir "bayrak sorunu" yok. Hiçbir zaman da olmadı.
Bayrağımızı değiştirmeyi düşünen muvafık ya da muhalif hiçkimse yok. Hiçkimse o kadar manyak değil. PKK'nın üç renkli sözde bayrağı da bizim için değil, kurmak umuduyla adam öldürdükleri o bağımsız devlet için...
Durum böyleyken, Sayın Kılıçdaroğlu "bayraktan ne istiyorsunuz" diyerek, sanki hükümet çevrelerinde Anayasa'nın bayrağı düzenleyen üçüncü maddesinin ilgili fıkrasını "değiştirmek isteyen varmış" gibi bir hava yaratmaya çalışıyor. Kılıçdaroğlu bu ucuz manevrayı politika yapmak sanıyor. Kılıçdaroğlu yalan söylüyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Engin Ardıç Arşivi