Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Seveniniz De Olur Sevmeyeniniz De

Seveniniz De Olur Sevmeyeniniz De

Bir İnsan çevresinde Hiç Sevilmiyor, Nefretle Anılıyorsa Bu Kişinin Kendisiyle Ciddi Bir Sorununun Olduğunu Düşünebilirsiniz. Varoluş Mahiyetini Kavrayamayan Bu Kişi İç Dünyasında Sürekli Savaş Halindedir, Aslında Ne Kendini Ne De İnsanları Sevmektedir. Bu Durum Kişinin İnsanlarla İlişkilerine De Yansımakta Ve Onu çekilmez Biri Haline Getirmektedir. İslam Ahlakı İnsanın Sadece Mizacını Değil, Suretini De Güzelleştirir. Onu Bulunduğu Toplumda Saygın Kılar. Ahlaki Değerlerden Uzak Olan Kişi İse Sadece Kendisiyle Değil çevresiyle De çatışma Halindedir. Kalbinde Şefkatten Eser Kalmayan Bu Kişi çevresine Zarar Vermekten Kaçınmaz. Dışlanır, İstenmeyen Kişi İlan Edilir, İnsanlıktan Uzaklaştıkça çevresi Daralır Ve Yalnızlaşmaya Başlar.

bir İnsan Herkes Tarafından Sevildiğini İddia Ediyor Ve Bu Konuda Israrlı Oluyorsa, Burada Da Temkinli Olmak Lazım. Muhtemelen Bu Kişi Maddi İmkânları İle İnsanların Gözlerini Boyayan Ve Onlara Menfaat Vaat Bir Kişidir. Ya Da İnsanlara Gözdağı Veren, Tehdit Eden Korkutan Biridir. Zira Dünya Hayatı İki Yolun Odak Noktasında Yer Alır. Bir Yanda İyiler Diğer Yanda Kötüler Vardır. Bir İnsan Ne Kadar İyi Olursa Olsun Kötülüğü Karakter Haline Getiren Kişilerde Rahatsızlık Uyandıracak Ve Sevmeyenleri Mutlaka Olacaktır. Nitekim İslam’ın Düşmanları, Ahlaki özellikleri İle Bütün İnsanlığın Rehberi Olan Efendimize De Düşman Kesilmiş Ona Etmedik Eziyet Bırakmamışlardı. Hakkın Savunuculuğunu Yapan Birçok âlim, Mütefekkir, Salih Ve Saliha Kimseler De Yaşamlarının Bir Noktasında İslam’ın Düşmanları İle Karşılaşmış Ve Yuhalanmışlardır. Oysa Onlar Erdem Ve Faziletlerin Taşıyıcılığını Yapan Ve İnsanlıkta önde Yürüyen Nadide Kimselerdi. Fakat Türlü Türlü Eza Ve Cefalara Maruz Kaldılar.

büyüklerimizin Şöyle Bir Sözü Var: “doğru Söyleyeni Dokuz Köyden Kovarlar” Bu Söz Dürüstlüğün Karşılığında ödenen Bedeli özetler Mahiyettedir. Bir Kişi Doğru Bir İş Yapıyorsa Mutlaka Düşmanları Olacaktır, Düşmanlar Boş Durmayacak önünü Kesecekler Hatta Yoluna Taşlar Döşeyeceklerdir. Bir İnsan Kötülüğü Yaymaya çalışıyorsa Da Karşısında Mutlaka İyilik İçin çalışanları Bulacaktır.

inandığı Değerleri Yaşayan Ve Savunan Bir Kişinin Seveni De Olur Sevmeyeni De. O Yüzden Savunduğunuz Şey Hakikatin Bir Parça İse Sevmeyenleriniz Karşı Cephe Alsalar Dahi Tavrınız Değişmemeli. çünkü, Allah’ın Düşmanları Hiçbir Zaman Sizin Dostunuz Olamaz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi